Εζια Λόγκαν και Τία Γκιμπς-Δυο ξένες στην ίδια πόλη

Το μπάσκετ δεν είναι μόνο ανδρικό προνόμιο, αλλά και θηλυκό. Ανέκαθεν στην πόλη μας ερχόταν ξένες ικανές και στο παρελθόν μαζί με τις ντόπιες δημιούργησαν ισχυρές ομάδες.










Προσφάτως μετά τη φυγή της Μπροκ και του τραυματισμού της Μακ Μπι στον ΠΑΟΚ, η Τία Γκίμπς που αγωνίζεται στον Παναθλητικό Συκεών και η Έζια Λόγκαν, που παίζει στο Ρύσιο, είναι μοναδικές ξένες πλέον στην Θεσσαλονίκη. Έπαιξαν και αντίπαλες, αλλά δεν παύουν να είναι και φίλες σε μία ξένη πόλη για αυτές, αφού δεν τίποτα να χωρίσουν.

Η Α1 είναι  στην τελική ευθεία και οι δύο Αμερικανίδες θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η εφημερίδα «Μέτροσπορ» και η ιστοσελίδα http://metrosport.gr και ο καλός συνάδελφος Στέλιος Παρθενάκης, μίλησε μαζί τους σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη την οποία αναδημοσιεύουμε:  

Πρώτα ο λόγος για την Γκιμπς. Η εικοσιτετράχρονη γκαρντ (1.76) φοράει τη φανέλα του Παναθλητικού μετά από αξιοσημείωτη θητεία στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα με το πανεπιστήμιο του Louisville Kentucky. Αξίζει εδώ ν’ αναφερθεί ότι ως τελειόφοιτη εμφανίστηκε σε 36 παιχνίδια με μέσο όρο 8.1 πόντους, 3.4 ριμπάουντ, 52.2% στα δίποντα, 37.9% στα τρίποντα, 81.3% στις βολές , 48 κλεψίματα και 22 ασίστ.

Αδιαπραγμάτευτα πρόκειται για μια παίχτρια που ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι, δρα ως καταλύτης στην κυκλοφορία της μπάλας σε κρίσιμες φάσεις και η δύναμή της να σουτάρει και να σκοράρει από απόσταση είναι αδιαμφισβήτητη. Η παραμονή για την ομάδα της είναι ο μεγάλος στόχος.

Η Λόγκαν είναι μία παίκτρια ρακέτας. Πρόκειται για μία πολύ αθλητική παίκτρια, που στην τελευταία της σεζόν στο Πϊτσμπουργκ είχε σε 31 αγώνες 11.9π., 6.7 ριμπ., 1.2 μπλοκ και αποτελεί  ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια της Ελένης Καφαντάρη.

Να σημειωθεί ότι η Λόγκαν έκανε για πρώτη φορά στην καριέρα της το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου. Η ομάδα της παλεύει για την τετράδα και ίδια κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα.

Το plus «ανέκρινε» τις δύο παίκτριες, που δείχνουν να απολαμβάνουν την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη. Πιο αναλυτικά…

 -Ποια είναι η άποψή σας για το ελληνικό Πρωτάθλημα και αν είστε ικανοποιημένες από τις ομάδες σας.

ΛΟΓΚΑΝ: «Η άποψή μου για το επίπεδο του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ είναι καλή και το χαρακτηρίζω ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.Πιο πολύ υπάρχει η έννοιας της σωματικής επαφής σε σχέση με την Αμερική. Είμαι ικανοποιημένη από το ρόστερ της ομάδας μου, αφού έχουμε καλές σουτέρ, παίκτριες που ανοίγουν την άμυνα και καλές στην ρακέτα. Βγάζουμε αρκετή ένταση στο παιχνίδι μας και παίζουμε καλά σαν ομάδα».

ΓΚΙΜΠΣ: «Η γυναικεία  ελληνική λίγκα είναι αρκετά δυνατή και νομίζω ότι έχει αρκετές καλές παίκτριες. Η δικιά μου ομάδα παίζει αρκετά δυνατά, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένη από τη συνολική συγκομιδή μας στη βαθμολογία. Πιστεύω πρέπει να κερδίσουμε περισσότερες ομάδες από ότι μέχρι τώρα»
  
-Βρίσκετε τη Θεσσαλονίκη ωραία πόλη και πως περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο.

ΛΟΓΚΑΝ: «Βρίσκω τη Θεσσαλονίκη ωραία πόλη και οι κάτοικοί της είναι πολύ φιλόξενοι. Όσο για τον ελεύθερό μου χρόνο κάνω τα συνηθισμένα. Κοιμάμαι, καθαρίζω το σπίτι μου και φυσικά το skype είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο, για να επικοινωνώ. Θέλω να ηρεμώ στο σπίτι, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που βγαίνω έξω με την υπόλοιπη ομάδα».

ΓΚΙΜΠΣ: «Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι είναι μια όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα πόλη. Όπου και να πας μέσα στην πόλη βλέπεις ωραίες εικόνες. Άλλωστε, για το λόγο αυτό βγαίνω πολλές φορές στο κέντρο για κουβέντα και καφέ, μιλώντας για πολλά θέματα και με θέα τη θάλασσα».
 
-Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή μέχρι τώρα στην καριέρα σας και τι έχετε να πείτε στις νέες σε ηλικία παίκτριες.

ΛΟΓΚΑΝ: «Αυτό που θυμάμαι πιο πολύ από την καριέρα μου είναι ότι μέχρι τώρα δεν μετακινιόμουν με την μπάλα, χρησιμοποιώντας την ντρίπλα και κάνοντας συνέχεια κινήσεις. Στις ΗΠΑ δεν γίνεται κάτι τέτοιο, κινείσαι κυρίως χωρίς την μπάλα. Κατάλαβα όμως ότι με αυτήν την αλλαγή είσαι πιο κοντά στο μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη. Έτσι, χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο πλέον την ντρίμπλα και στην συνέχεια σουτάρω. Για τις νέες παίκτριες, αυτό που έχω να πω είναι να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, για να παίξουν μπάσκετ και να μην σταματούν την σκληρή δουλειά».


ΓΚΙΜΠΣ: «Θυμάμαι την πρώτη νίκη μου. Ήταν μέσα στην έδρα μας και ήταν όλοι τόσο ενθουσιασμένοι. Ήταν μια πολύ ωραία στιγμή για τους φιλάθλους της ομάδας και όλοι  είχαν ένα λόγο να πανηγυρίσουν. Για τις νέες παίκτριες η συμβουλή μου είναι να είναι ανοιχτές σε επιλογές μακριά από το σπίτι τους, για να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και  ανθρώπους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια