Πρωτάθλημα εφήβων στην ΕΚΑΣΔΥΜ για τους Διόσκουρους Κοζάνης

Πρωταθλητές εφήβων στη Δυτική Μακεδονία αναδείχθηκαν οι Διόσκουροι Κοζάνης επικρατώντας στον τελικό της ΕΚΑΣΔΥΜ  του Λασσάνη Κοζάνης με 68-77.








 Μια παράσταση άξια τελικού έδωσαν  οι παίκτες των δύο ομάδων μέσα σε ένα γήπεδο που όχι απλά δεν έπεφτε καρφίτσα αλλά οι φίλαθλοι ήταν κρεμασμένοι στα κάγκελα για να μπορέσουν να δουν τον αγώνα.

Οι ομάδες ξεκίνησαν με πολύ πάθος και η πρώτη περίοδος βρήκε μπροστά την ομάδα του Λασσάνη. Στη συνέχεια όμως μίλησε το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη η ομάδα των Διόσκουρων και με παλικαρίσια καλάθια πέρασε μπροστά στο ημίχρονο με 30-35.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για ένα ρόλο και οι «κυανόμαυροι» πήραν διαφορά 17 πόντων χρησιμοποιώντας παράλληλα και όλους του παίκτες.

Η τελευταία περίοδος ήταν συναρπαστική, καθώς ο Λασσάνης με όπλο τα ριμπάουντ πετύχαινε το τρίποντο πίσω από το άλλο και σκοράροντας κατά βούληση με τους λαβωμένους από τα πολλά φάουλ  Διόσκουρους να μην μπορούν να αντιδράσουν αρχικά μειώνοντας την διαφορά στους τρεις πόντους.

Τότε ανέλαβε δράση ο αρχηγός των Διόσκουρων Γ. Τσακιρίδης και με πέντε συνεχόμενους πόντους έδωσε αέρα στους «κυανόμαυρους» και σε συνδυασμό με τον Ζολώτα έδωσαν την νίκη στους Διόσκουρους.

Συγκλονιστική εμφάνιση από τον βενιαμίν της ομάδας Παντελή Τσακιρίδη, που προερχόμενος από το παιδικό τμήμα, εκτέλεσε τον αντίπαλο με 100% ευστοχία, σβήνοντας παράλληλα και τον αντίπαλό του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Καλιαμπάκας πάλεψε  βάζοντας 26 πόντους με 4 τρίποντα, αλλά η μεγάλη εμφάνισή τους ακυρώθηκε από τον  Γκοβεδάρο που οργάνωνε και απαντούσε όλους τους πόντους του αντιπάλου κάνοντας το καλύτερο φετινό παιχνίδι του βγαίνοντας και MVP της διοργάνωσης.

Ο τελικός έγινε μπροστά στον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Ιωαννίδη και την κ. Φτάκα Πρόεδρο του ΟΑΠΝ.

Η διοίκηση των Διόσκουρων συγχαίρει τους πρωταθλητές εφήβους για την επιτυχία που πρόσφεραν στην ομάδα παράλληλα με το αγωνιστικό ήθος που επέδειξαν και μας κάνουν για μια ακόμα φορά υπερήφανους η νίκη αφιερώνεται στον τραυματία Αλέξανδρο Τσαουσίδη που χάρηκε περισσότερο από όλους για την νίκη. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Λασσάνη για το αγωνιστικό πάθος και ήθος, καθώς έγινε διαφήμιση του αθλήματος.

Τέλος, συγχαρητήρια και στην ΕΚΑΣΔΥΜ για την πιο επιτυχημένη διοργάνωση final 4 στην Ιστορία και εύχεται στο μέλλον να συνεχίσουν την πολύ καλή δουλειά.

Δεκάλεπτα: 16-15, 30-35, 41-58, 68-77
ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Βλαχόπουλος): Κοντού, Τσακιρίδης Γ.  13(1), Γιαννάκης 2, Ζώτος, Γκοβεδάρος 20(1), Ζαχαριάδης, Ζολώτας 13, Ατματζίδης 11, Τσακιρίδης Π. 9(1), Γκλιάνας 6, Μπράχος 2, Κουτσώνας.

ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Κομμάτας): Αθανασιάδης 9, Νανόπουλος, Σπυρόπουλος 4(1), Καλιαμπάκας 26 (4), Χατζηγιαννάκης, Ντερελής, Βλαχοδήμος 4, Κελεσίδης, Πλιάκης 12, Μαχτής 7, Τζιμόπουλος 2.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Δυστυχώς αναδημοσιεύετε κείμενο από το site των Διόσκουρων το οποίο έγραψε ο προπονητής τους με μεγάλη ευθυμία και με μικρή αξιοκρατία. Χωρίς να αναφερθώ στο έργο των διαιτητών κυρίων Τσιαπλή και Τσιρόγλου σε όλο τον αγώνα, στα τελευταία λεπτά και όταν η ομάδα του Λασσάνη μείωσε σε 3 πόντους σφύριξαν ανάποδα 3 φάσεις πεντακάθαρες. Όταν σφυρίζεις ανάποδα μία καθαρή φάση ή το κάνεις εσκεμμένα ή δεν έχεις δει την φάση καλά και την δίνεις στην ομάδα που θέλεις να ευνοήσεις.