Κοτσιάφτη: «Αξίζει προβολής το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα»

Η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη έχει φάει με το κουτάλι τα παρκέ και όντας «ερωτευμένη» με την καλαθοσφαίριση, είναι η πλέον αρμόδια για να μιλήσει για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα, την πορεία της, το περιορισμένο ενδιαφέρον της πολιτείας αλλά και την Εθνική ομάδα Κωφών. Αναλυτικά η συνέντευξη στο Postgame.gr:










Αλεξάνδρα έχεις κάνει μία πολύ καλή πορεία στην καριέρα σου. Υπάρχει κάτι το οποίο θεωρείς ότι δεν έχεις πετύχει;

«Έχω ζήσει πάρα πολλές όμορφες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια παίζοντας μπάσκετ είτε σε ομάδες που έχω περάσει είτε με την Eθνική ομάδα. Αυτό που δεν έχω ακόμα καταφέρει και το θεωρώ σαν στόχο πλέον εί ναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο (2017 στη Τουρκία). Δυστυχώς το 2013 στη Βουλγαρία δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τη Λιθουανία στον μικρό τελικό και να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο. ..Θεωρώ ότι μια τέτοια διάκριση είναι το όνειρο κάθε αθλητή».

Ποιος είναι ο στόχος σου με την φανέλα του Σπόρτιγκ για φέτος;

«Φέτος παίζω στην ομάδα του Σπόρτιγκ, μια ομάδα που είχε πολλές διακρίσεις στο παρελθόν. Καταρχήν είναι τιμή μου που αγωνίζομαι για τη φανέλα που κουβαλάει. .Δυστυχώς φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα (αλλάξαμε τρεις φορές προπονητή ) , είχαμε κ έχουμε τραυματισμούς , ωστόσο η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει σκοπό να παραμείνει κατηγορία και του χρόνου ίσως γίνει κάτι καλό ώστε να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο , αυτό μόνο ο χρόνος θα το δείξει».

Η Εθνική ομάδα είναι ένα κεφάλαιο που σε απασχολεί;

«Η Εθνική ομάδα είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στα χρόνια που παίζω μπάσκετ...Μου έχει χαρίσει άπειρα συναισθήματα (όπως το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2007) , είναι μια ιδιαίτερη ομάδα με απίστευτες δυσκολίες αλλά παρόλα αυτά έχουμε καταφέρει αξιόλογες διακρίσεις και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Ποιος θεωρείς πως είναι ο λόγος που η πολιτεία δεν δίνει την δέουσα προσοχή στο μπάσκετ γυναικών;

«Οι δυσκολίες είναι μεγάλες και λόγω του ότι πλέον με την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, το γυναικείο μπάσκετ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί σε ένα επίπεδο ...Όσον αφορά την Εθνική ομάδα δυστυχώς δεν υπάρχει η απαραίτητη προβολή τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τη πολιτεία. ..Έχει τύχει να πληρώνουμε οι ίδιες οι αθλήτριες τα εισιτήρια μας για να πάμε σε διοργάνωση και επίσης τις φανέλες μας ...

Η ομοσπονδία κωφών (ΕΟΑΚ ) προσπαθεί να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μην υπάρχουν άλλα παρόμοια περιστατικά στο μέλλον αφού οι επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί κατά πολύ. ..Ένα παράδειγμα είναι και ότι το 2013 οι Ολυμπιακοί αγώνες κωφών ήταν να γίνουν στην Αθήνα αλλά ακυρωθήκαν λόγω της κρίσης. Παρόλα αυτά όμως παλεύουμε για το καλύτερο γιατί δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα να αγωνίζεται για τη χώρα σου, φορώντας το εθνόσημο στη φανέλα σου.

Αν ρωτήσετε για την Εθνική ομάδα κωφών είναι λίγα τα άτομα τα οποία γνωρίζουν την ύπαρξη της γι’ αυτό θέλω και προσπαθώ να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να ακουστεί αυτή η ομάδα, που βάζει με τον τρόπο της ένα ακόμα λιθαράκι στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ της χώρας μας».

Ένα μήνυμα στον κόσμο που ασχολείται με το γυναικείο μπάσκετ και στηρίζει τις προσπάθειες σας;

«Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να συνεχίσουν τη προσπάθεια τους ώστε να βοηθήσουν όλες εμάς τις αθλήτριες που χύνουμε τον ιδρώτα μας κάθε μέρα στα γήπεδα. ..Μπορεί να μην υπάρχει το θέαμα που έχει το αντρικό όσον αφορά τη προβολή του, αλλά υπάρχουν αξιόλογες αθλήτριες και ομάδες στην Α1 καθώς επίσης και η Εθνική ομάδα γυναικών που φέτος έχουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αξίζει να δοθεί  ακόμη περισσότερη προβολή στο άθλημα ..Αν μη τι άλλο είναι για εμάς τρόπος ζωής πλέον και θέλουμε να ανεβούμε σαν χώρα επίπεδο, απ όλες τις απόψεις».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια