Μοσχοπούλου: «Εχω έρθει σε ομάδα καρδιάς»

Η Μαρία Μοσχοπούλου επιλέχτηκε το καλοκαίρι από την Νίκη με στόχο να προσφέρει την εμπειρία της και να «σπρώξει» την ομάδα προς την υπέρβαση. 










Η αθλήτρια που έχει πατήσει για πολλά χρόνια τα παρκέ της Α1, κάθε εβδομάδα δίνει τον καλύτερό της εαυτό και αποτελεί μέλος της βάσης πάνω στην οποία στηρίζεται η επιχείρηση άνοδος στην Α1. Η έμπειρη φόργουορντ, μίλησε στο www.lefkadaweb.gr μετά το νικηφόρο ματς επί της Ολύμπιας στην Λάρισα σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τόσο την ανατροπή που επετεύχθη στο σαββατιάτικο παιχνίδι όσο και την συνέχεια του πρωταθλήματος:

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει ξεχωριστή τη νίκη επί της Ολύμπιας;

«Η νίκη τα λέει όλα. Και ως αποτέλεσμα και ως όνομα. Είμαστε πλασμένες για τα δύσκολα. Είμαστε πραγματική ομάδα και αυτό μας ξεχωρίζει».

Τι ήταν αυτό που άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και ήρθε η μεγάλη ανατροπή;

«Μπαίνοντας στο ημίχρονο στα αποδυτήρια με 11 πόντους πίσω, όταν έκλεισε η πόρτα, φάγαμε ένα “χαστούκι” αφύπνισης. Ξεκινώντας στο δεύτερο ημίχρονο με θάρρος και αποφασιστικότητα στην επίθεση και με μαχητική διάθεση στην άμυνα, φέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το κλειδί της επιτυχίας μέχρι τώρα;

«Η πειθαρχία στις εντολές του προπονητή, η σοβαρότητα στις προπονήσεις, η αγάπη ανάμεσα στις συμπαίκτριες και ο σεβασμός των αντιπάλων».

Πόσο κοντά θεωρείς ότι είναι πλέον η Α1;

« Έχουμε δρόμο ακόμη, το πόσο κοντά είναι θα ήθελα να απαντήσω στις 26 Απριλίου (σ.σ. ημέρα λήξης του πρωταθλήματος)».

Για την επιλογή που έκανες το καλοκαίρι, να συνεργαστείς με τη Νίκη δηλαδή, αισθάνεσαι δικαιωμένη;

«Ήρθα σε ομάδα καρδιάς και όχι συμφερόντων. Αυτό τα λέει όλα».

Η συνεργασία των πιο μικρών σε ηλικία αθλητριών μαζί σου, σε ποιους τομείς πιστεύεις ότι θα τις βοηθήσει;

«Προτιμώ σε θέματα συμπεριφοράς και χαρακτήρα και μετά τακτικής. Το μπάσκετ είναι γρήγορο άθλημα και εκεί ανακαλύπτεις τις αντοχές σου. Μαθαίνεις μέσα από τον ανταγωνισμό, βελτιώνεις την αντίληψη, την ικανότητα αντίδρασης. Οι μικρές σε ηλικία συμπαίκτριες μου έχουν σωστές βάσεις από την οικογένειά τους και αυτό θα τις βοηθήσει πολύ στην εξέλιξή τους».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια