Πλήθος κόσμου στην πίτα του Συνδέσμου Βετεράνων Θεσσαλονίκης-Τιμήθηκαν ΕΚΑΣΘ, ΔΕΘ και Καράογλου

Με τη συμμετοχή 200 και πλέον μελών του Συνδέσμου, η κοπή της πίττας των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, στη Remvi, το μεσημέρι, έγινε αιτία για να συναντηθούν και παλιές δόξες, βετεράνοι –πάντα- εν ενεργεία και πολλά χαμόγελα.








Η φετινή συγκέντρωση ήταν αφορμή για να θυμηθούν και να τιμήσουν πρόσωπα που στάθηκαν στο πλευρό του Συνδέσμου, ώστε να γίνει πραγματικότητα μια μεγάλη διοργάνωση, η οποία φιλοξένησε πεντακόσιους αγώνες, σε δέκα μέρες, με τη συμμετοχή τριών χιλιάδων αθλητών από όλο τον κόσμο.

Το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Maxibasketball, το καλοκαίρι του 2013, είναι η πολυπληθέστερη συνάντηση αθλητών μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΚΑΣΘ, η ΔΕΘ και ο Θόδωρος Καράογλου, ως υπουργός Μακεδονίας Θράκης τιμήθηκαν για την ουσιαστική τους βοήθεια σε μια διοργάνωση τεραστίων διαστάσεων.

Τιμητικές πλακέτες για ΕΚΑΣΘ, ΔΕΘ και Καράογλου

Τα αρχικά της ΕΚΑΣΘ, σημαίνουν μπάσκετ στην πραγματική του βάση. Όπως ξεκίνησε στα πρώτα της βήματα, χάρη στον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον για αθλητισμό. Η Ένωση βρέθηκε κοντά στους Βετεράνους. Δεν έλειψε ποτέ. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ΄13, σε μια διοργάνωση ολυμπιακών διαστάσεων, η συνεισφορά της ήταν ουσιώδης και πρακτικά τεράστια.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ακόμη και υπάλληλοι, εργάστηκαν ακόμη και εθελοντικά στη διάρκεια των αγώνων. Ο Σύνδεσμος Βετεράνων σε ένδειξη ευγνωμοσύνης τίμησε την Ενωση της Θεσσαλονίκης στο πρόσωπο του προέδρου Σάββα Λόρτου.

*Οι εγκαταστάσεις, οι παροχές και η στήριξη της Έκθεσης, της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ήταν ένας πολύτιμος σύμμαχος για τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Σύνδεσμος τίμησε τον πρόεδρο Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη.

Οι δυό τους συνέλαβαν το τεράστιο μέγεθος της διοργάνωσης. Αντιλήφθηκαν το μεγάλο όφελος για την πόλη, η οποίο φιλοξένησε χιλιάδες βετεράνους από την άλλη άκρη του κόσμου. Ίσως δεν ήταν οι μοναδικοί, ήταν όμως τόσο ουσιαστική η προσφορά τους που ήταν αδύνατο να μην τους κατατάξουμε στα τιμώμενα πρόσωπα.

*Η θέση του ήταν ξεκάθαρη από την αρχή: αυτή τη διοργάνωση θα πρέπει να φροντίσουμε όλοι να γίνει μοναδική. Κατάλαβε ότι δεν παίζουμε με τόσο κόσμο που εμπιστεύεται το Σύνδεσμο Βετεράνων της Θεσσαλονίκης για μια διοργάνωση που φιλοξένησε περίπου τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους. Δηλαδή, περισσότερους από μια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, σε μέρες που κανείς δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση ούτε καν για έναν αγώνα τελικής φάσης.

Κι όταν του είπαν ότι θα γίνουν περίπου πεντακόσιοι αγώνες σε δέκα μέρες, στα κλειστά γυμναστήρια της πόλης, εντυπωσιάστηκε και έγινε ένας από μας. Πώς να μην εκτιμηθεί; Ο Θόδωρος Καράογλου, από τη θέση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης ήταν αρωγός στην προσπάθεια για μια μοναδική επιτυχία. Ακόμη και η ολοκλήρωση των αγώνων, έμοιαζε με ένα μικρό θαύμα. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων, ήταν ένας δικός μας άνθρωπος.
Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν ο Γιώργος Λυσσαρίδης, ο οποίος συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή της μεγάλης διοργάνωσης, ο Βύρωνας Αλεξιάδης, μέλος και ενεργός βετεράνος κι ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Πάρης Πετράς.

Προηγήθηκε απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, με τον πρόεδρο, Πάρη Πετρά, να αναφέρεται στις διαρκείς δραστηριότητες του Συνδέσμου, που διατηρεί σε εγρήγορση τα αγωνιστικά του τμήματα, με το πρωτάθλημα, τα τουρνουά, τις συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, τις φιλικές αναμετρήσεις στην περιφέρεια, τους αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τιμητική πλακέτα, για τη διακριτική του συνεισφορά στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προβλέφθηκε και για τον Κώστα Χαϊτογλου, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν  να παραστεί.
Εκτός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα μέλη του Συνδέσμου, αρκετοί φίλοι του μπάσκετ έσπευσαν στη μεγάλη συγκέντρωση, στη Remvi.

Δεν έλειψε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο γεν. γραμματέας   του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στράτος Σιμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και άλλοι πολιτικοί και πολιτευτές.

Παραβρέθηκε ο Χρήστος Τερζανίδης, βετεράνος ποδοσφαιριστής και περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

 Ήταν εκεί επίσης:

-Ο Άγις Κυνηγόπουλος, επίτιμος πρόξενος Λεττονίας, γνωστός για την πορεία του στο χώρο του αθλητισμού.
-Ο Στέλιος Συμεωνίδης, που εκπροσώπησε (και) το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
-Ο Βασίλης Οικονομίδης, πρώην πρόεδρος ΕΣΑΚΕ.
-Ο Θόδωρος Μπαχάρογλου, ο Κώστας Χαριτωνίδης.
-Βετεράνοι διαιτητές.
-Αντιπροσωπεία των Συνδέσμων Διαιτητών και Κριτών της Θεσσαλονίκης και του ΣΕΠΚ.

Φωτορεπορτάζ στον κάτωθι σύνδεσμο:

http://tsiotras.blogspot.gr/2015/01/blog-post_403.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια