Ο Α.Ο. Μεσημβρίας καταγγέλλει ότι διαιτητής που αγωνίζεται σε ομάδα του ίδιου ομίλου σφύριξε σε πέντε αγώνες του-Ολόκληρο το έγγραφο

Όπως ήταν προγραμματισμένο ο Α.Ο. Μεσημβρίας έδωσε το παρόν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.Θ την Τετάρτη 17/12/14. Εκπρόσωπος του σωματίου ήταν ο Θεόφιλος Δαμάσκος. Ο λόγος ήταν η κατάφορη αδικία που υποστηρίζουν ότι υπέστη η ομάδα την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τον Αρίωνα Μενεμένης. Η ομάδα σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τα εξής:









«Στο προαναφερθέν παιχνίδι που έγινε την Κυριακή 14/12 στο κλειστό της Σταυρούπολης είχε ορισθεί από την επιτροπή ορισμού διαιτητών το δίδυμο Κατούδης-Μπίκης. Αντί του τελευταίου στο γήπεδο βρέθηκε ο κ. Θρασυβουλίδης. Ποιος ο λόγος; Ο κ. Μπίκης είναι αθλητής του Αρίωνα Μενεμένης.

Μάλιστα ο εν λόγω κύριος προέβη στην αντικατάστασή του αυτοβούλως, βάζοντας δηλαδή στη θέση του τον κύριο Θρασυβουλίδη χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Στον αγώνα έδωσε το παρόν και κάθισε στον πάγκο της ομάδας του με πολιτικά χωρίς να δηλωθεί στο φύλλο αγώνα. Δεν θα αναφέρουμε τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι διαιτητές καθώς είναι υποκειμενική διαπίστωση και δεν έχουμε βίντεο για να τα αποδείξουμε.

Σε μια πάντως πολύ καθαρή περίπτωση, απέβαλαν τον αθλητή του Αρίωνα Κυριαζίδη με ντισκαλιφιέ και σημείωσαν το λεπτό για να του κρατήσουν το δελτίο. Στο τέλος όμως με τη μεσολάβηση του κ. Μπίκη το επέστρεψαν δίνοντας άφεση αμαρτιών… Ο εν λόγω διαιτητής- παίκτης του Αρίωνα έχει μέχρι σήμερα διευθύνει 5 αγώνες του πρώτου ομίλου της Γ 2 κατηγορίας στον οποίο συμμετέχει η ομάδα του. Μπορεί κανείς να το δει στο επίσημο site της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

1)         12/10/14          ΑΡΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΥΡΙΠΟΣ
2)         20/10/14          ΠΑΟΚ ΚΥΜΙΝΩΝ/ΜΑΛΓΑΡΩΝ – ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
3)         10/11/14          ΑΞΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ – ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
4)         25/11/14          Α.Ο. ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ – Π.Ο. ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ
5)         29/11/14          Γ.Σ. ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ – ΑΡΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο αγώνας έληξε με ήττα για την ομάδα μας με σκορ 61-59. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η διοίκηση της ομάδας προέβη στην παραπάνω έρευνα και διαπίστωσε όλα αυτά που αναφέρθηκαν. Κατόπιν ο κ. Δαμάσκος επικοινώνησε τόσο με τον υπεύθυνο ορισμού διαιτητών κ. Ν. Παπαδόπουλο όσο και με τα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. κκ Κατσιάνη και Γραμμενίδη.

Έστειλε email στο οποίο ανέφερε όλα όσα έγιναν και ζήτησε την δίκαιη επανάληψη του αγώνα επί ίσοις όροις. Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν να βρεθεί εκπρόσωπος της ομάδας στο Δ.Σ. της Τετάρτης, πράγμα που έγινε και ο Θεόφιλος Δαμάσκος ανέλαβε την εκπροσώπηση της ομάδας.

Εκεί έγινε μια πλήρη αναφορά όλων των γεγονότων ενώ τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης άκουγαν εμβρόντητοι. Ο κ. Κατσιάνης ανέφερε ότι έκανε μια έρευνα και διαπίστωσε:

Πρώτον ότι ο κ. Μπίκης κατέθεσε τα χαρτιά του για να βγάλει δελτίο λίγες μέρες πριν και ότι πολύ πρόσφατα άρχισε να προπονείται με την ομάδα του Αρίωνα.

Δεύτερον ότι στο φύλλο αγώνα είναι γραμμένος αλλά στην πίσω πλευρά του (λευκή).

Για το πρώτο η απάντηση είναι απλή. Ακόμη κι έτσι να είναι η λογική λέει ότι για να βγάλει κανείς δελτίο κάνει προπονήσεις για αρκετό χρονικό διάστημα με μια ομάδα και γνωρίζει καλά πρόσωπα που ασχολούνται. Πόσο δίκαια λοιπόν διαιτήτευσε τα 5  ματς που έγιναν;

Όσον αφορά τη δεύτερη ανακάλυψη του κ. Κατσιάνη, απλά επιβεβαιώνεται η παρουσία του κ. Μπίκη στον πάγκο αυτή τη φορά ως παράγοντα του Αρίωνα. Με λίγα λόγια «έχει χαθεί η μπάλα…»

Ο εκπρόσωπος του Α.Ο. Μεσημβρίας αφού παρέθεσε με επιχειρήματα τις απόψεις του ζήτησε για μια ακόμη φορά να πάρει το Δ.Σ. μια ώριμη απόφαση και να επαναληφθεί ο αγώνας για να υπάρξει ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Πριν λίγη ώρα σε επικοινωνία που είχαμε πληροφορηθήκαμε ότι η απόφαση είναι αρνητική. Κατόπιν όλων αυτών και επειδή το δίκαιο είναι 100 % με το μέρος μας θα ξεκινήσουμε μια προσπάθεια που θα έχει δύο δρόμους:

1) Ενημέρωση προς όλες τις κατευθύνσεις για να καταλάβει όλος ο κόσμος ότι αδικίες δεν γίνονται μόνο στα πρωταθλήματα της Α΄ Εθνικής ποδοσφαίρου. Τα προβλήματα αρχίζουν από τις μικρογραφίες όπως αυτή της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. Όλες οι ομάδες τα γνωρίζουν αλλά δεν μιλάει κανείς. Κανείς δεν θέλει να τα βάλει με τους ισχυρούς που ελέγχουν τα πάντα.

2) Θα δοθεί σε νομικό που ασχολείται με τους αθλητικούς νόμους η εντολή να αναλάβει την υπόθεση για να φτάσουμε μέχρι τη δικαίωση. Ήδη έχει ενημερωθεί για όλα και θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

* Όλοι όσοι ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά γνωρίζουν καλά ότι όποιος ενοχλεί με τέτοιου είδους ενέργειες την πληρώνει με κακές διαιτησίες, τιμωρίες παικτών, κλπ. Γνωρίζουμε λοιπόν εκ των προτέρων ποια θα είναι η συνέχεια. Σε πρόσφατο αγώνα μας, ο διαιτητής κ. Γιαννάκης ενημέρωσε  τον αρχηγό της ομάδας Γ. Στάμογλου ότι αν θέλει μπορεί να «μας σβήσει».

Και σα να μην έφτανε αυτό ο εν λόγω διαιτητής έκανε αναφορά γράφοντας ψέματα και ανακρίβειες με αποτέλεσμα να κληθεί σε απολογία ο αθλητής της ομάδας μας. Τι χειρότερο λοιπόν μπορούμε να περιμένουμε; Τουλάχιστον θα τα έχουμε καλά με τους εαυτούς μας και με τη συνείδησή μας».







Στη φωτογραφία διακρίνεται στον πάγκο του Αρίωνα ο κ. Μπίκης.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Γιάννης Πολίτης είπε…
Αχ..! καημένο μπασκετάκι, τι τραβάς....!!!!
Και που εισαι ακόμα!