Η ΧΑΝΘ γιόρτασε τα γενέθλια του Μουσείου Μπάσκετ-Φωτορεπορτάζ

Η Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ήταν ημέρα χαράς και μνήμης για την ΧΑΝΘ που γιόρτασε σε κλίμα συγκίνησης τον έναν χρόνο από την λειτουργία του Μουσείου του Μπάσκετ.







Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους που έδωσαν το παρών στο αθλητικό κέντρο της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας», ήταν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Άρη, Στέργιος Γούσιος και πλήθος άλλων εκπροσώπων της αθλητικής Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης που έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από τα δεκάδες παιδιά που έσπευσαν κοντά του είτε για να τους υπογράψει ένα αυτόγραφο , είτε για να φωτογραφηθούν μαζί του.

«Η ΧΑΝΘ ξεκίνησε μα ωραία προσπάθεια που είναι σημαντική για την ίδια την ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού, είναι καλό μέσα από αυτό το Μουσείο να θυμόμαστε τους ανθρώπους που πρωτοδίδαξαν το άθλημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο πρόεδρος τη ΧΑΝΘ Ευστάθιος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην ανάδειξη και προβολή του καταλυτικού ρόλου που έπαιξε η Αδελφότητα στην εξέλιξη και διάδοση της αθλητικής παιδείας στην Ελλάδα μέσω του Μουσείου.

Χαιρετισμούς με αφορμή την γενέθλια ημέρα του Μουσείου έκαναν επίσης οι κ.κ.Ζέρβας, Μπακογλίδης, Σιμόπουλος ενώ πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης δήλωσε ότι προσεχώς θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου και του ΕΣΑΚΕ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή των βραβεύσεων που ακολούθησαν από την ΧΑΝΘ προς τρεις εκπροσώπους της θρυλικής ομάδας του 1950, τον Γεώργιο Ματσούκα, τον Δημήτρη Φουρουτζόπουλο και τον Βαγγέλη Τσιγαρίδα.

Δάκρυα κύλησαν στα μάτια του Βαγγέλη Τσιγαρίδα (που από το 1970 ζει μόνιμα στην Αθήνα και ήρθε ειδικά για την εκδήλωση)όταν αντίκρισε τους παλιούς του συμπαίκτες.

Τις τιμητικές πλακέτες στους τρεις βετεράνους καλαθοσφαιριστές έδωσαν ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ευστάθιος Γεωργιάδης και οι κ.κ. Χαλβατζάκης , Γιαννάκης.

Για τους Ματσούκα, Φουρουτζόπουλο και Τσιγαρίδα ειδική αναφορά έκαναν από το βήμα της εκδήλωσης και οι Θόδωρος Ροδόπουλος και Λάκης Τσάβας.

Ο Μιχάλης Γιαννουζάκος, τεχνικός διευθυντής της ΧΑΝΘ και παλιά δόξα της Αδελφότητας, αναφέρθηκε επίσης στην σημασία ίδρυσης του Μουσείου και επιμελήθηκε των απονομών μεταλλίων που ακολούθησαν προς τους παίκτες των ομάδων της ΧΑΝΘ, του Μαντουλίδη, του ΠΑΟΚ και του Άρη που συμμετείχαν στο τουρνουά που η ΧΑΝΘ διοργάνωσε με αφορμή την γενέθλια ημέρα της.

Η εκδήλωση έκλεισε με όλους τους καλεσμένους να φωτογραφίζονται αγκαλιασμένοι πίσω από την τούρτα γενεθλίων του Μουσείου.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια