ΑΕΕ Τούμπας: «Πέντε λεπτά ακόμα»

Η ιστοσελίδα της ΑΕΕ Τούμπας ξαναχτύπησε και με τον παραπάνω τίτλο σχολιάζει το παιχνίδι με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου:













«Ή αλλιώς "no paratasi, no party"... Η ΑΕΕΤ στις δυο τελευταίες αγωνιστικές του '14 έκανε υπερωρίες και χρειάστηκε δις τον έξτρα χρόνο, γιατί αν δεν μας βγάλει την ψυχή δεν έχει γούστο...

Πριν 15 μέρες, στη ΜΕΝΤ, ήταν το γκολ-φαουλ του Τζημοράγκα που ισοφάρισε (και η πάσα στην κερκίδα από τον, κατά τα λοιπά εξαιρετικό, Σόκο - 24 π. 3 τρ.) που έστειλαν το ματς με την Προποντίδα στην παράταση. Πριν μια βδομάδα, στο γήπεδο του Ρυσίου, όπου είχαμε να κερδίσουμε σχεδόν 3 χρόνια (30.01.2012, Ταγαράδες - ΑΕΕΤ 52-74 για την Γ1) ήταν η δική μας σειρά να μην αφήσουμε το ματς να τελειώσει στην κανονική του διάρκεια, με τον Κατσαρή να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει μετά την άστοχη αποχαιρετιστήρια έμπνευση του Νυφαντή (η οποία αν ήταν εύστοχη βέβαια θα αποτελούσε ονειρεμένο φινάλε για τον Μήτσο)! Και στις δυο περιπτώσεις πάντως η εξέλιξη του έξτρα πεντάλεπτου ήταν πανομοιότυπη, με την ΑΕΕΤ να μην αφήνει περιθώρια στους αντιπάλους της να διεκδικήσουν τη νίκη.

Οι πρωτοφανείς αντοχές της ομάδας, που συνεχίζει όταν οι άλλοι σταματάνε, είναι προφανώς αποτέλεσμα της στοχευμένης δουλειάς που έγινε στην προετοιμασία και στο πρωτοποριακό πλάνο του κόουτς σύμφωνα με το οποίο για 40 λεπτά είμαστε στο ρελαντί και μετά ανεβάζουμε στροφές - απλά πολλές φορές δεν έχει "μετά" (Καράκος, χριστουγεννιάτικο δώρο η μπαρούφα, μην παίρνεις τα πάνω σου).

Επανερχόμενοι στο ματς με την Προποντίδα, η ΑΕΕΤ ευτύχησε να κάνει το καλύτερο ίσως 1ο ημίχρονό της, προηγούμενη στην ανάπαυλα με 10 (45-35) και ενώ είχε πάρει κεφάλι στο σκορ μετά τα πρώτα διερευνητικά λεπτά (τι ωραία που τα λέω). Το 8-7 έχει γρήγορα 16-7, με Πεγιά και Σόκο, οι αντίπαλοι μείωσαν στους 4, τα διαδοχικά τρίποντα Νυφαντή και Σόκου όμως, μαζί με τον ογκόλιθο Τούπο, μας πήγαν στο +11 (25-14) για να κλείσει ελαφρώς η ψαλίδα στο τέλος της 1ης περιόδου (26-17).


Στο πρώτο δίλεπτο του 2ου δεκαλέπτου η ΑΕΕΤ πήγε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+14, 31-17), κάπου εκεί όμως πήρε μπρος ο "μπορώ και μόνος μου" Ρικούδης (33 π.), ο οποίος πήρε από το χέρι την ομάδα του μέχρι το 35-30, για να μας ξεκολήσουν οι βολές και το τρίποντο του Σωκράτη. Ο γενειοφόρος ήρωας επιτραπέζιου παιχνιδιού ήταν μάλιστα εκείνος που επανέφερε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο στην λήξη του ημιχρόνου (45-35), καθησυχάζοντάς μας προς στιγμήν για τη συνέχεια.

Το κλασσικό 3ο δεκάλεπτο της ΑΕΕΤ έμπαζε από παντού με αποτέλεσμα οι 14 πόντοι της επιθετικής συγκομιδής να εκμηδενιστούν από τους 25(!) που φάγαμε με κάθε δυνατό τρόπο. Τη σκυτάλη από τον Ρικούδη πήρε ο Μπάκας και η Προποντίδα που έπαιρνε πόντους από όλους τους παίκτες της ροκάνισε τη διαφορά για να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στην εκπνοή της περιόδου με τρίποντο του Ρικούδη (59-60).

Το τελευταίο δεκάλεπτο μας έστειλε την καρδιά στην κούλουρη και κάτι άλλο στην κάλτσα. Το 6-0 στο ξεκίνημά της για την ΑΕΕΤ βρήκε απάντησε στο 7-0 της Προποντίδας, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι σε καλάθια αλλά και λάθη, μέχρι το τέλος. Ο Καρατράντος έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά (68-69), ο Σόκος με 2/2 βολές είχε διαφορετική γνώμη, ο Ρικούδης το γύρισε και πάλι σε 70-71, Πεγιάς και Χοϊδάς (που εξιλεώθηκε για τα λάθη του) μας έβαλαν στο +3, αλλά το γκολ-φάουλ του Τζιμοράγκα στα 38" μηδένισε τα πάντα. Ο Σόκος σημάδεψε την ομάδα βόλεϊ της ΜΕΝΤ στην αφίσα πίσω από τον πάγκο της Προποντίδας, ένας κουβάς εκσφενδονίστηκε από τον φύλακα του γηπέδου προς άγνωστη κατεύθυνση, ευτυχώς όμως αποφύγαμε τα χειρότερα αφού το σουτ του Τζιμοράγκα βρήκε σίδερο.

Την αρχή στην παράταση έκανε ο Τούπαρος, αμέσως μετά κάτι τσίμπησε τον Κατσαρή (8 σερί πόντοι), η Προποντίδα προσπάθησε να αντιδράσει, κυρίως όταν το μεράκλωμα του Τούπου μας στοίχησε μια τεχνική ποινή, τίποτα όμως δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει την κατάσταση. Η ΑΕΕΤ "καθάρισε" στο δίλεπτο την νίκη, έχτισε και μια χρήσιμη για την συνέχεια διαφορά 10 πόντων, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα ρεκόρ πόντων στη σύντομη ιστορία της (91, ξεπερνώντας επιτέλους τους στοιχειωμένους 86)!

Μια βδομάδα μετά, την περασμένη Παρασκευή, η ΑΕΕΤ έψαχνε για χριστουγεννιάτικο δώρο την πρώτη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Αναγέννηση Ρυσίου και την 1η στο κλειστό της περιοχής μετά από 3 χρόνια. Αν και μπήκε καλύτερα στο ματς, με Πεγιά, Κατσαρή και Φλώρο να την βάζουν μπροστά, σύντομα βρέθηκε να ακολουθεί, από μεγαλύτερη ή μικρότερη απόσταση, τους γηπεδούχους στο σκορ. Ο Ουγουρλογλου με 8 σερί πόντους και δύο πανομοιότυπα τρίποντα, τα οποία τρίτωσαν από ένα του Θεοδώρου, έβαλε μπροστά την ομάδα του (13-12 για αρχή) και μας πήγαν καροτσάκι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (24-19 η 1η περίοδος και 36-29 το ημίχρονο), με την ομάδα μας να μην μπορεί να βρει ρυθμό παρά μόνο σπασμωδικές λύσεις στην επίθεση.

Όλως παραδόξως η ΑΕΕΤ βρήκε τον εαυτό της στο 3ο δεκάλεπτο, που ως γνωστόν δεν είναι το φόρτε της, μειώνοντας κούτσου-κούτσου την διαφορά χάρη στις λύσεις που βρήκε από Πιλάτο, Κατσαρή και Τούπο (με τον τελευταίο μάλιστα να φορτώνεται νωρίς με 4 φάουλ). Η αντεπίθεσή μας προς στιγμήν έμοιασε να τελειώνει κάπου εκεί, καθώς στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου το Ρύσιο με 9-0 σερί πήγε τη διαφορά στους 10 (59-49). Πιλάτος και Τούπος προς στιγμήν μείωσαν, ο Θεοδώρου έδωσε και πάλι αέρα 9 πόντων στην ομάδα του στα 3 λεπτά πριν τη λήξη (62-53), και ενώ οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι καθάρισαν, το τρίποντο του Πιλάτου, η βόλτα του Σόκου μέχρι το καλάθι και οι 2/2 βολές του Κατσαρή, την ώρα που η γυναίκα του τσιρίζει στο τηλέφωνο από το σπίτι της, μας έφεραν στα ίσα μας. Ο Κουτσόβουλος με δικές του 2/2 βολές στα 16" έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο Ρύσιο, στην επόμενη, τελευταία, επίθεσή μας, ο Νυφαντής ακροβολίστηκε, όπλισε και πήγε να γράψει τεράστιο επίλογο στα ριγέ, το τρίποντο όμως βρήκε σίδερο, η μπάλα όμως βρήκε τον Κατσαρή και αυτός με τη σειρά του τον τρόπο να κάνει την Αργυρώ  να φωνάξει για ακόμη μία φορά από το τηλέφωνο!

64-64 και παράταση για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Η οποία παράταση ήταν, περισσότερο μάλιστα από την προηγούμενη φορά, παράσταση για έναν ρόλο! Το Ρύσιο σκόραρε μόνο για το 66-66 και από εκεί και πέρα παρακολουθούσε τη διαφορά να μεγαλώνει και την ΑΕΕΤ να αγκαλιάζει όλο και πιο σφιχτά την 7η νίκη της. Το τελικό 66-75 μας φέρνει στην 5η θέση (σε τριπλή ισοβαθμία με Αστέρια και Προποντίδα, όπου όμως έχουμε το πάνω χέρι) και μόλις 2 βαθμούς από τη 2η.

Χριστούγεννα λοιπόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αγωνιστικά, με μεγαλύτερη επιτυχία το γεγονός ότι μπαίνουμε στο 2015 χωρίς να είμαστε αδιάφοροι για τα παραπάνω!


ΥΓ. Μετά τη λήξη του αγώνα ο Νυφαντής ανακοίνωσε ότι ήταν το τελευταίο του ματς με την ομάδα καθώς τη νέα χρονιά θα βρεθεί στην Ελβετία και καλά για σπουδές. Στην πραγματικότητα, ενόψει της επερχόμενης κυβερνητικής αλλαγής, είναι από τους πρώτους που εγκαταλείπουν την χώρα για να χαρούν στις Άλπεις τα κεφάλαια που εγκαίρως είχε διοχετεύσει σε ελβετικές τράπεζες (αυτή είναι η λάιτ εκδοχή... παίζει και το σενάριο να υπάρχει αίσθημα με υπέργηρη ελληνίδα της Λωζάνης, που του έταξε ρολόγια, σοκολάτες και τυρί με τρύπες). Σε κάθε περίπτωση, και με την ελπίδα να μας δώσεις τουλάχιστον "5 λεπτά" ακόμα, Μητσάρα σε ευχαριστούμε για αυτά τα δυόμισι χρόνια που σε είχαμε κοντά μας και για όσα μας χάρισες, ομού με εκείνους τους άλλους δύο περίεργους Γιαννιώτες και τις ανατριχιαστικές μορφές που πέρυσι και πρόπερσι σημάδεψαν για πάντα την κερκίδα μας. Μικρό, ελάχιστο, δείγμα όσων νιώθουμε για σας, στο -στενό- μπλουζάκι με τη σ….οφατσά σου, που ελπίζουμε να δούμε σε φωτό με φόντο τις Άλπεις, και σε όσα ανομολόγητα έγιναν το προηγούμενο Σάββατο στο Paparazzi!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια