Με Κροατία, Σλοβενία, Σκόπια, Γεωργία και Ολλανδία στον όμιλο του Ευρωμπάσκετ η Εθνική Ανδρών-Κατσικάρης: «Να χτίσουμε την ομάδα μας»-Τσαγκρώνης: «Βατός ο όμιλος»

Η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2015 πραγματοποιήθηκε στην Ντίσνεϊλαντ και η Ελλάδα θα αγωνιστεί στο Ζάγκρεμπ, στον Γ' Όμιλο μαζί με την Κροατία, τη Σλοβενία, την ΠΓΔΜ, τη Γεωργία και την Ολλανδία.









Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την κλήρωση, χωρίς να ξεχνά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ότι αυτό δίδαξε.

«Πέρυσι τα παιδιά προσαρμόστηκαν γρήγορα στην καινούρια φιλοσοφία και το ρόλο που θα έπρεπε να έχει ο καθένας. Στην Ισπανία μπήκαν οι βάσεις για το επόμενο καλοκαίρι, για το Ευρωμπάσκετ 2015. Στενοχωρηθήκαμε πέρυσι, γιατί δεν περιμέναμε να τελειώσει τόσο γρήγορα η πορεία μας εκεί».

Το ραντεβού του 2015 για την Εθνική Ανδρών θα δοθεί στο Ζάγκρεμπ: «Το σίγουρο είναι πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Αυτό είναι κάτι καλό. Θα υπάρχει ζεστή ατμόσφαιρα. Η Κροατία είναι μια ομάδα καλή που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα, η Σλοβενία παρουσιάζεται κάθε φορά πιο ώριμη, με την ΠΓΔΜ είναι πάντα ιδιαίτεροι αγώνες, η Γεωργία είναι μια υπολογίσιμη ομάδα, ενώ η Ολλανδία είναι ένα καινούριο όνομα και θα δώσει το δικό της χρώμα στη διοργάνωση.

Είναι ένας δυνατός όμιλος, αλλά θα πω πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε κρίση. Θα πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε εμείς, ποιους παίκτες θα έχουμε στη διάθεσή μας και να χτίσουμε την ομάδα μας. Σε πρώτο ανάγνωσμα η κλήρωση είναι βατή, όπως ίσως και το πρώτο χιαστί παιχνίδι, καθώς διασταυρωνόμαστε με τον Δ' Όμιλο. Το σύστημα είναι ίδιο με το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε οι αγώνες αυτοί είναι και οι πιο καθοριστικοί. Καλά να είμαστε και βλέπουμε».

Ο Κατσικάρης τόνισε πως οργανωτικά το πλάνο της προετοιμασίας είναι σχεδόν έτοιμο:

«Έχουμε κλείσει σχεδόν τα πάντα και απομένει να βάλουμε ένα φιλικό αγώνα ακόμη. Επίσης,  παρακολουθώ τους παίκτες και έχω την τύχη δύο συνάδελφοι να δουλεύουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Ξέρουμε ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι στους ψηλούς, περιμένουμε και την επιστροφή του Βασίλη (Σπανούλη)... Σε ότι αφορά τον Κουφό αν θέλει πραγματικά να έρθει, μπορούμε να κάτσουμε και να συζητήσουμε. Είμαι διατεθειμένος να το κάνω αυτό, αν κι αυτός θέλει και είναι διατεθειμένος να έρθει και να βοηθήσει την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Από εκεί και πέρα κανείς δεν πρόκειται να παρακαλέσει... Ούτε η ομοσπονδία, ούτε εγώ. Όσοι είμαστε στην ομάδα έχουμε ένα κοινό στόχο και σκοπό. Υπάρχουν και κάποιες ισορροπίες που φτιάξαμε το καλοκαίρι».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης που έδωσε το παρών στην κλήρωση, τόνισε:

«Σίγουρα σε πρώτη ανάγνωση δικαιολογείται να χαμογελάμε με το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Ο όμιλος στον οποίο θα συμμετάσχουμε κρίνεται βατός και υπάρχει και κάτι ανάλογο για το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό πως όλα κρίνονται στην πράξη και το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η Εθνική Ελλάδας κρατά την τύχη της στα χέρια της».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια