Καλαμπάκου: «Μπάσκετ σημαίνει πάθος»

Εξαιρετική πορεία διανύει φέτος η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ, που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με απολογισμό 6 νίκες-3 ήττες. Στην ομάδα υπάρχουν και νέες αθλήτριες σε σχέση με πέρσι και μία από αυτές είναι η Ασπασία Καλαμπάκου, ένα γνήσιο τέκνο καλαθοσφαιρικής οικογένειας.








Η Άσπα είναι κόρη των παλαίμαχων του Παναθηναϊκού, Ντίνου Καλαμπάκου και Λίλας Χατζηορίδου, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Η Αθηναία γκαρντ, μέλος της Εθνικής Γυναικών, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές και δεν δίστασε να αφήσει τον Κρόνο για χάρη του ΠΑΟΚ.

Το www.paokweb.gr συνάντησε στο «Παλατάκι» την πανέμορφη αθλήτρια, η οποία αφού φωτογραφήθηκε εντός και εκτός παρκέ, μίλησε για τη φετινή ομάδα του Δικεφάλου, για τις προοπτικές που υπάρχουν, για τον εαυτό της, και στο τέλος προκάλεσε την ανδρική ομάδα μπάσκετ σε φιλικό αγώνα...

- Ασπασία, τέλος πρώτου γύρου, με τον απολογισμό σας να είναι στο 6-3. Είστε ικανοποιημένες από τη μέχρι τώρα πορεία;

Έχουμε πραγματοποιήσει μια αρκετά ικανοποιητική πορεία με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, καθώς βρισκόμαστε στην τέταρτη θεση με έξι νίκες και τρεις ήττες. Εχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα, που παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος.

- Οι δύο τελευταίες νίκες ήταν στο καλάθι και κρίθηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό αποδεικνύει ότι έχετε αποκτήσει τον χαρακτήρα του νικητή;

Η αλήθεια είναι πως και στα δύο παιχνίδια δείξαμε... τάσεις αυτοκτονίας! Και στα δυο ματς στο μεγαλύτερο διάστημα ήμασταν μπροστά στο σκορ και στα τελευταία λεπτά επαναπαυόμασταν με το προβάδισμά μας, με αποτέλεσμα να δίνουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να διεκδικήσει τη νίκη. Παρ' όλα αυτά, θεωρώ, ότι δείχνουμε χαρακτήρα...

- Τι προσδοκάτε στη συνέχεια στο δεύτερο γύρο;

Όπως και στην αρχή της χρονιάς, έτσι και τώρα βασικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία και να φέρουμε εξίσου καλά αποτελέσματα όπως και στον πρώτο γύρο.

- Τα κορίτσια του χάντμπολ έχουν πάρει και πρωτάθλημα και κύπελλο την τελευταία διετία, ενώ αυτά του ποδοσφαίρου κατακτούν σχεδόν πάντα το νταμπλ. Μήπως έρχεται η σειρά σας;

Ο γυναικείος αθλητισμός είναι αρκετά υποβαθμισμένος, ειδικά στη χώρα μας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες ομάδες στο σύλλογο του ΠΑΟΚ, όπως οι ομάδες του χάντμπολ και του ποδοσφαίρου που βρίσκονται στην κορυφή. Ελπίζω κι εμείς κάποια στιγμή να καταφέρουμε να φτάσουμε ψηλά και να διεκδικήσουμε υψηλότερες θέσεις.

- Τι πιστεύεις ότι λείπει από τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;

Αυτό που λείπει είναι το βαθύτερο και πιο έμπειρο ρόστερ. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε την πιο μικρή ηλιακά ομάδα του πρωταθλήματος, γεγονός που δείχνει πάθος, ζωντάνια και ενθουσιασμό, αλλά ταυτόχρονα και απειρία.

- Ήρθες φέτος στον ΠΑΟΚ, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου έως σήμερα;

Απο την πρώτη στιγμή αντιμετώπισα ένα πολύ καλό κλίμα κάτι που με βοήθησε να προσαρμοστώ πιο γρήγορα στις νέες συνθήκες. Με τα κορίτσια έχουμε πολύ καλές σχέσεις εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό μας βοήθησε να γίνουμε πιο γρήγορα ομάδα.

- Στον ΠΑΟΚ γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης νεαρών αθλητριών από τις ακαδημίες, ενώ υπάρχουν και διακρίσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Πως βλέπεις αυτό το εγχείρημα;

Κατά τη γνώμη μου βασική πηγή των ομάδων πρέπει να είναι οι υποδομές. Στον ΠΑΟΚ γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλα τα τμήματα των υποδομών. Υπάρχουν παιδιά με ταλέντο, που φέρνουν διακρίσεις και τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν σε υψηλό επίπεδο, αποτελώντας το βασικό κορμό του γυναικείου τμήματος.

- Ήταν εύκολη η απόφαση να ανέβεις στη Θεσσαλονίκη;

Όχι, δεν ήταν εύκολη! Οι δύο παράγοντες που με έκαναν να πάρω αυτήν την απόφαση ήταν αρχικά η σχολή μου και φυσικά το μπάσκετ. Αυτά τα δύο αποτελούν βασικές προτεραιότητες της ζωής μου.

- Σκοπεύεις να μείνεις για χρόνια;

Βασικός μου στόχος είναι να τελειώσω τη σχολή μου όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη μπασκετική πορεία. Δε θέλω να κοιτάζω μακριά και να κάνω σχέδια. Η πορεία και των δύο αυτών παραγόντων θα δείξει το τι θα συμβεί στο μέλλον.

- Όπως και οι συμπαίκτριές σου, παρακολουθείς την ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ένα σχόλιο...

Έχουμε παρακολουθήσει τα περισσότερα παιχνίδια τους, προσπαθώντας να είμαστε δίπλα στην ομάδα με την παρουσία μας. Πραγματοποιούν και αυτοί εξίσου καλή πορεία, γεγονός που πρέπει να κάνει τον κόσμο του ΠΑΟΚ να έρθει στο γήπεδο, να υποστηρίξει και να ενισχύσει την ομάδα μας.

- Θα τους κοντράρατε σε ένα φιλικό ή... δύσκολα τα πράγματα;!

Δεν θέλουμε να τους φέρουμε σε δύσκολη θεση!!! Κάτι τέτοιο νομίζω πως είναι ανέφικτο, αλλά εμείς είμαστε πρόθυμες για μια τέτοια πρόκληση... (σκορ 100-0)!

ΑΝΑΚΡΙΣΗ

1. Αγαπημένος αθλητής: Δημήτρης Διαμαντίδης
2. Χόμπι: Μουσική, κολύμπι, τρέξιμο
3. Μπάσκετ, τι σημαίνει για σένα: Πάθος, σημαντικό κομμάτι της ζωής μου
4. Αγαπημένο χρώμα: Μαύρο
5. Λατρεμένο ζώο: Σκύλος
6. Μότο ζωής: Δεν έχει αξία να ζήσουμε πολύ, αλλά να ζήσουμε καλά
7. Αγαπημένο τραγούδι: Αν είσαι ένα αστέρι - Νίκος Βέρτης
8. Αγαπημένη ταινία: Homefront
9. Χώρα που θέλεις να επισκεφτείς: Η.Π.Α. (Λας Βεγκας)

10. Το μεγαλύτερο όνειρό σου: Απόρρητο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια