Δαμαλής: «Το 2014 κλείνει επιτυχημένα για τις Ακαδημίες του Ηρακλή»

Πέρσι ο Γιάννης Δαμαλής ήταν προπονητής του εφηβικού τμήματος ενώ από τη νέα περίοδο έχει αναλάβει και τα τρία τμήματα των Ακαδημιών (έφηβους, παίδες, Κ20) όπως και το ανδρικό τμήμα.







Το εφηβικό τμήμα είχε φτάσει την προηγούμενη περίοδο στη φάση των «16» ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έφηβοι-παίδες και νέοι του Ηρακλή παραμένουν σταθεροί στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Σ’ ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς που φεύγει όσον αφορά τα τμήματα των Ακαδημιών, ο τεχνικός των «κυανόλευκων» δηλώνει στο www.bluearena.gr ότι το 2014 τελειώνει επιτυχημένα.

Μέχρι στιγμής…

«Και στο παιδικό και στο εφηβικό πάμε πάρα πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Οι έφηβοι είναι αήττητοι ενώ το τμήμα των παίδων έχει μόνο μία ήττα αλλά ήταν τυχαίο το αποτέλεσμα. Κερδίσαμε και τον πρώτο  και το δεύτερο στον όμιλο μας και λογικά θα βγούμε και στα δύο τμήματα (παίδων και εφήβων), πρώτοι στους ομίλους μας. Από εκεί και πέρα στο εφηβικό είμαστε άτυχοι γιατί ενώ η δυναμικότητα μας αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε στον πρώτο όμιλο, γιατί είμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες της πόλης, λόγω όμως των προηγούμενων χρόνων μπήκαμε στο δεύτερο όμιλο, με αποτέλεσμα σε μια πιθανή διασταύρωση με άλλες δυνατές ομάδες (όπως οι ΠΑΟΚ, Άρης, Μαντουλίδης) να έχουμε δύσκολο έργο για να προκριθούμε στο final four, που μας αξίζει να είμαστε φέτος. Ανήκει στα παιδιά η πρόκριση στο final four, το θέμα είναι τι θα τύχει στην κλήρωση».

Όσον αφορά το παιδικό τμήμα:

«Στο παιδικό είναι μια ομάδα που την πήραμε φέτος, τη δουλεύουμε με στόχο τα επόμενα χρόνια, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε για final four αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια και με σωστή δουλειά θα το διεκδικήσουμε.

Γενικά τα παιδιά προσπαθούν στο γήπεδο, υπάρχουν ταλέντα, το θέμα είναι να δουλέψεις αυτά τα ταλέντα. Χρειαζόμαστε στήριξη και σωστή προπονητική δουλειά».

Πώς ολοκληρώνεται το 2014;

«Για μένα κλείνει επιτυχημένα γιατί πριν τρία χρόνια δεν υπήρχε τίποτα, ήταν υπό διάλυση τα τμήματα και μέσα σε δύο χρόνια έχουμε ένα εφηβικό που πρωταγωνιστεί, έχουμε 4-5 παίκτες στα κλιμάκια της εθνικής και έναν στην τελική 16άδα. Έχουμε τέσσερα παιδιά που συμμετέχουν στο ανδρικό τμήμα της Α2,  από εκεί που δεν συμμετείχε κανένα, έχουμε ένα παιδικό αξιόλογο που ανταγωνίζεται καλές ομάδες, έχουμε παίξει φιλικά και με δυνατές ομάδες αλλά θέλει χρόνο, δουλειά και τα αποτελέσματα θα φανούν με το πέρασμα του χρόνου. Όπως πέρσι που δεν μας υπολόγιζε κανείς και φέτος μας φοβούνται όλοι».

Και κλείνοντας με ευχές για τη νέα χρονιά, για τον Ηρακλή

«Εύχομαι επειδή και τα παιδιά είναι Γ’ Λυκείου και αυτά τα δύο χρόνια έχουμε παλέψει πάρα πολύ, έχουμε ρίξει πολύ δουλειά, εύχομαι να πάμε στο final four εφήβων. Και μια ευχή ουσιαστική, να έχουμε υγεία όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχική.


Ο Σωκράτης Δήμας και ο Δημήτρης Βατός κάνουν τρομερό έργο στις Ακαδημίες, στα παιδικό-εφηβικά είμαστε πολύ οργανωμένοι, στο ανδρικό στηριζόμαστε σε νέα παιδιά. Τώρα είμαστε σε άσχημη φάση (είχαμε τρία παιχνίδια με τους πρώτους) αλλά θα έρθει ανάκαμψη. Πιστεύω αν υπάρξει οικονομική στήριξη, όπως ήρθε στην προπόνηση ο γιος του κ.Παπαθανασάκη (Μάικλ Παπαθανασάκης) μιλήσαμε και ενδιαφέρεται να βρίσκεται μαζί μας όπως δήλωσε, θα προσπαθήσει να το κάνει και θέλει να μας στηρίξει. Αν υπάρχει στήριξη με σωστή προπονητική προσέγγιση και χωρίς να υπάρχουν οικονομικές σπατάλες, αυτό να προσέξουμε και με προπονητικό τιμ αξιόλογο που να ξέρει πώς να προωθήσει τα μικρά παιδιά, πώς να τα βοηθήσει να παίξουν και τι παίκτες να πάρουμε για να βοηθήσουν την ομάδα να ανέβει στην Α1 και πιστεύω ότι εκεί θα φτάσει. Είναι θέμα χρόνου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια