Η απάντηση του Ιπποκράτη Κω στην Αναγέννηση Νέου Ρυσίου

Η Επιτροπή του γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης του Α.Σ. Κώων «Ο Ιπποκράτης»- Kos Hotel με ανακοίνωσή της απάντησε στις καταγγελίες της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου αναφέροντας τα εξής:







«Παρά το γεγονός ότι δεν συνηθίζουμε να προβαίνουμε σε «επικοινωνιακά παιχνίδια» απαντάμε στην επιστολή της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου περί κακής φιλοξενίας στην Κω, γιατί θεωρούμε άδικες τις «κατηγορίες» και την παραπληροφόρηση.

Μάλλον οι κύριοι-ες της Αναγέννησης ξεχνούν ότι απευθύνονται σε μία νησιώτικη ομάδα, που δυστυχώς για μας διαθέτει ένα κλειστό γυμναστήριο, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες όλων των τοπικών ομάδων του νησιού, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.

Δυστυχώς, δεν γινόταν να παραχωρηθούν οι ώρες προπόνησής μας για τις δικές σας ανάγκες, ούτε να μείνει ανοιχτό το γήπεδο μέχρι τις 12. Οι κανόνες και ώρες λειτουργίες του γηπέδου δεν αλλάζουν με το έτσι θέλω.

Να σας θυμίσουμε ωστόσο, ότι πέρυσι η ομάδα σας αρνήθηκε να μας παραχωρήσει ώρες προπόνησης στο γήπεδο της, για τον ίδιο λόγο, ενώ και εμείς είχαμε ταξιδέψει νωρίτερα, χωρίς όμως να το κάνουμε θέμα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα σωματεία της Αθήνας. Που ήταν η δική σας αλληλεγγύη;

Η ομάδα μας έχει αναλάβει την οργάνωση σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων για το γυναικείο μπάσκετ και ουδέποτε έγινε λόγος για κακή φιλοξενία. Κάθε φορά προσπαθούμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στους φιλοξενούμενους μας, παρά το γεγονός ότι δεν λαμβάνουμε ίση μεταχείριση. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δεν παραχωρήθηκε ώρα προπόνησης σε φιλοξενούμενο σωματείο και δεν ήταν εσκεμμένο.

Επίσης, γίνεται λόγος για κακή διαιτησία. Δεν θεωρούμε ότι ένα παιχνίδι χάνεται από κακή διαιτησία. Σίγουρα, μπορεί να υπάρξουν άσχημα σφυρίγματα, όμως το παιχνίδι κρίνεται από εμάς του ιδίους. Άλλωστε, στου κρεμασμένου το σπίτι μη μιλάτε για σχοινί.

Αλλά αφού το θέλετε; Πείτε μας πώς μπορεί να κριθεί ένα παιχνίδι από τη διαιτησία όταν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε χτιστεί διαφορά 18 πόντων και καμία στιγμή αυτή δεν απειλήθηκε; Αν είχατε προσέξει το φύλλο αγώνος θα είχατε διαπιστώσει ότι η ομάδα μας είχε χρεωθεί πέντε φάουλ περισσότερα από εσάς και εκτέλεσε μόλις δύο περισσότερες βολές. Ας μην ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους για μία κακή εμφάνιση, που κάθε ομάδα μπορεί να έχει.

Τέλος, αναφέρεστε στην έννοια του fair play. Η ομάδα σας μέχρι και την τελευταία στιγμή πάλευε να μειώσει τη διαφορά πόντων. Λόγω της φύσης του πρωταθλήματος κατανοείτε και κατανοούμε επομένως τη σημασία που έχει η διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια. Δεν μπορείτε να μιλάτε για fair play. Πόσο μάλλον όταν αρνείστε να δώσετε το χέρι σας στο τέλος του παιχνιδιού.

Επίσης, πως μπορείτε να αναφέρεστε στη τήρηση κανόνων, όταν εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να εφαρμόσετε τον πιο απλό γενικό κανόνα. Αλήθεια, γιατί η ομάδα σας εμφανίστηκε με ανοιχτόχρωμες εμφανίσεις, όταν η δεύτερη ομάδα, ορισμένη βάσει προγράμματος (φιλοξενούμενη ομάδα), θα πρέπει να φορά σκουρόχρωμες εμφανίσεις;

Εμείς σεβόμενοι την προσπάθεια σας και χωρίς ειρωνεία ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα, αναγνωρίζοντας την αξία σας ως αντίπαλο. Να είστε σίγουροι ότι και εμείς οι ίδιοι είμαστε υπέρμαχοι όλων των αρχών και αξιών του αθλητισμού».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια