Φιλικά με την υποδομή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την Ακαδημία Shooters της Φλώρινας

Το μπάσκετ και μία σειρά φιλικών με τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία όπου περίπου 100 παιδιά από τις Πρέσπες και την Φλώρινα μπήκαν στα πούλμαν και έκαναν ένα ταξίδι 600 χιλιομέτρων.





Ακόμα και στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας ο ήχος της μπάλας του μπάσκετ ακούγεται χάρη στο μεράκι και την αγάπη ορισμένων ανθρώπων όπως ο Μίμης Μαρκόπουλος. Ο υπεύθυνος και προπονητής της Ακαδημίας Shooters μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πρωτόγνωρη εμπειρία που βίωσαν τα παιδιά της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την τριήμερη παρουσία της Ακαδημίας Shooters στην Αθήνα:

«Η αποστολή ξεκίνησε την Παρασκευή (24/10) από την Φλώρινα και τις Πρέσπες με προορισμό την Αθήνα, αριθμώντας 100 περίπου άτομα. Το Σάββατο (26/10) η μέρα ήταν αφιερωμένη σε αγωνιστικές δραστηριότητες, αρχής γενομένης με τα τμήματα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Διεξήχθησαν τέσσερις αγώνες με τα τμήματα παιδικό, μίνι, κορασίδες και παγκορασίδες, ενώ στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου αγωνιστήκαμε με το τμήμα των παγκορασίδων του Παναθηναϊκού.

Την Κυριακή (26/10), η ΚΑΕ Ολυμπιακός μάς φιλοξένησε στο ΣΕΦ προκειμένου να παρακολουθήσουμε το παιχνίδι με τον Κολοσσό και μετά το τέλος του αγώνα οι λιλιπούτειοι αθλητές μας, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφα από αγαπημένους τους παίκτες.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και τις δυο ομάδες για την φιλοξενία τους κι ελπίζουμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να τους ανταποδώσουμε τη φιλοξενία».

Για τα παιδιά και κατά πόσο ευχαριστήθηκαν όλη αυτή την περιπέτεια:

«Αναμφίβολα το ταξίδι στην Αθήνα αποτέλεσε μια συγκλονιστική εμπειρία για όλους τους παίκτες της Ακαδημίας μας. Συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να μοιράζονται και γενικά να νιώθουν μέλη μιας μεγάλης οικογένειας, όπως θέλουμε να αισθάνονται μέσα στην Ακαδημία Shooters. Είναι σημαντικό, επίσης ότι τα παιδιά είδαν από κοντά παίκτες που έβλεπαν μόνο στην τηλεόραση κι μετά από μία τέτοια συνάντηση αποκτούν ισχυρότερο κίνητρο για να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα που αγαπούν».

Για το στόχους και τις φιλοδοξίες που υπάρχουν από εδώ και πέρα:

«Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μας δεν σταματούν εδώ. Προχωράμε με βασικό γνώμονα την ανάπτυξη του μπάσκετ στην ακριτική περιοχή μας, καθώς και να δημιουργήσουμε παίκτες, οι οποίοι εκτός από την τεχνική τους κατάρτιση, θα ξεχωρίζουν κι ως προσωπικότητες. Το τελευταίο είναι μείζονος σημασίας θέμα και γι” αυτό εκτός από τεχνικά ζητήματα προσπαθούμε να είμαστε κοντά στα παιδιά και να συζητάμε οτιδήποτε τα απασχολεί».

Για την αθλητική αλλαγή που έχει υπάρχει στην περιοχή μετά την δημιουργία Ακαδημίας Shooters:

«Με την ίδρυση της Ακαδημίας Shooters, το μπασκετ ειδικά των αναπτυξιακών ηλικιών, παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη. Διαθέτουμε όλα τα τμήματα αγοριών και κοριτσιών 5-18 ετών κι έχοντας υλικοτεχνική υποδομή υψηλού επιπέδου προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινή προπόνηση των παιδιών όσο πιο ευχάριστη κι εποικοδομητική γίνεται».

Για τα παιδιά της περιοχής και πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στην καθημερινότητα τους το μπάσκετ πλέον:


«Το μπάσκετ έχει, πλέον δεσπόζουσα θέση στην καθημερινότητα των παιδιών. Βέβαια, στην Ακαδημία έχουμε ως σλόγκαν ότι “Πρώτα κάνω τα μαθήματά μου για το σχολείο και μετά πάω προπόνηση”. Εκτός από το μπάσκετ προσπαθούμε να δείχνουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας σε κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποι μας και γι αυτό το λόγο διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις. Εκτός από τη βοήθεια μέσα από αυτή τη διαδικασία γίνεται μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Γενικά η Ακαδημία Shooters είναι μια σύγχρονη Ακαδημία μπάσκετ, που δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής των παιδιών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια