Μπριάνα Μπροκ: «Μια πολυτάλαντη Αμερικανίδα στον ΠΑΟΚ»

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχώρησε η Αμερικανίδα του ΠΑΟΚ, Μπιριάνα Μπροκ στην εφημερίδα «Metrosport» και στον καλό συνάδελφο Στέλιο Παρθενάκη την οποία και αναδημοσιεύουμε:








«Με μία σημαντική μεταγραφή έκλεισε το ρόστερ του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ο Δικέφαλος, που απέσπασε την υπογραφή της Μπριάνα Μπροκ και μάλιστα δείχνει να αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδας κάτω από τα καλάθια. Μάλιστα, κατέβασε μόνο 25… ριμπάουντ στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Πρωτέα  και τράβηξε τα βλέμματα με αυτήν την επίδοση. Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν της θα δει ότι είναι ιδιαίτερα πολυτάλαντη.

Η Au' Breanna Camille Brock είναι μία μπασκετμπολίστρια , που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη και μάλιστα διαβάζει πολύ και ακούει μουσική, για να περάσει την ώρα της. Άνθρωπος ιδιαίτερα πνευματώδης, που μπορεί να το καταλάβει μόνο από μία απλή επίσκεψη στην προσωπική της σελίδα στο facebook.

Αναφορά στον Σωκράτη

Μια εβδομάδα πριν έγραψε στον τοίχο της… "People put up walls. Not to keep others out, but to see who cares enough to break them down." –Socrates! Κάνοντας ξεκάθαρη αναφορά στον Έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη. Και από ότι φαίνεται έχει μεγάλη αγάπη στην οικογένειά της και ρίχνει πολύ βάρος στη θρησκεία. Άλλωστε, όταν ζεις τόσο μακριά από το σπίτι σου, πρέπει να είσαι πολύ δυνατός, για να καταπολεμήσεις το αίσθημα της μοναξιάς από τους ανθρώπους που σου λείπουν.

Η 24χρονη Αμερικανίδα έχει αγωνιστεί και κατά το παρελθόν στο ελληνικό Πρωτάθλημα ,μιας και την σεζόν 2012-2013 είχε πάιξει στο Ελληνικό, με τη φανέλα του οποίου είχε 15 πόντους και 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η Μπροκ έχει προσαρμοστεί στην νέα της ζωή στη Θεσσαλονίκη και όπως λέει η ίδια περνάει πολύ καλά στη νέα της ομάδα. Τη συναντήσαμε λίγο πριν την προπόνηση της Τρίτης και δεν είχε πρόβλημα να μας μιλήσει για το βήμα της να έρθει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ.

«Ομάδα με μεγάλη ιστορία ο ΠΑΟΚ, πανέμορφη η Θεσσαλονίκη»

Άνθρωπος οικείος, χαμογελαστός. Μας είπε ότι η πόλη και ο Δικέφαλος είναι από τις καλύτερες επιλογές της καριέρας της. «Δεν ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με τόσο μεγάλη μπασκετική ιστορία, μου μίλησαν γι΄ αυτό όταν ήρθα. Χαίρομαι που επέλεξα μία τόσο καλή ομάδα. Και η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ ωραία πόλη, με ήλιο θάλασσα και φιλόξενους ανθρώπους. Έζησα και στην Αθήνα είναι τελείως διαφορετικά μέρη. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλές ομορφιές και για έναν Αμερικανό είναι ωραία να μένει εδώ» μας τόνισε αρχικά. «Δεν ήταν δύσκολο να έρθω στον ΠΑΟΚ. Παίρνω γρήγορα επιλογές στην καριέρα μου και θεωρώ ότι έκανα σωστά».

Την κέρδισε το μπάσκετ από το βόλεϊ

Δεν τι λες και απλή αθλήτρια. Αναγκάστηκε να επιλέξει το μπάσκετ αντί του βόλεϊ, αλλά ήταν καλή και στο άλμα εις ύψος.«Ήταν μια από τις πιο δύσκολες επιλογές που έπρεπε να πάρω στη ζωή μου. Μέχρι τότε έπαιζα βόλεϊ, μπάσκετ και έκανα άλμα εις ύψος. Θα είναι και τα τρία για πάντα στην καρδιά μου, όμως αποφάσισα να ακολουθήσω το μπάσκετ. Αν δεν αποδεχόμουν την πρόταση κι έμενα στο κολέγιο, θα έπαιζα μόνο βόλεϊ. Εκείνο που με ώθησε στο μπάσκετ ήταν η αίσθηση ότι σ’ αυτό το άθλημα θα μπορούσα να φτάσω πιο ψηλά, παίζοντας επαγγελματικά» τόνισε σα παλαιότερη αναφορά της. Στην οικογένειά της έχει τρία αγόρια αδέρφια, οπότε ήταν θέμα χρόνου να την κερδίσει το μπάσκετ. «Το μπάσκετ ήταν μέρος της ζωής μου από μικρή, δεν γινόταν αλλιώς. Στον ΠΑΟΚ δε βάζω μακροπρόθεσμους στόχους και θέλω να βλέπω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να νικάμε τον κάθε αγώνα. Περνάω καλά με τις συμπαίκτριές μου και αυτό είναι σημαντικό, είμαστε μια οικογένεια. Είναι νωρίς ακόμα , για να πούμε ποιοι είναι οι στόχοι. Σίγουρα πάντως όσο πιο ψηλά…» τονίζει.

«Μεγάλη αγάπη για τα παιδιά»


Ποιο είναι όμως το μεγάλο της όνειρο… «Το μεγαλύτερό μου πάθος, ωστόσο, είναι να δουλέψω με παιδιά και σκοπεύω μετά το πτυχίο μου να πάρω μάστερ για να μπορώ να εργαστώ ακόμα και στο εξωτερικό» τόνισε σε παλαιότερή της συνέντευξη. Από Το 2008 θα έρθει αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη απόφαση. Οι επιλογές – ευτυχώς για εκείνην – που είχε στα χέρια της ήταν πολλές και εξίσου πολλά ήταν τα κολέγια που θα της πρόσφεραν πλήρη αθλητική υποτροφία για να τα επιλέξει. Εκείνο που θα διάλεγε θα συνέδεε με κάποιο περίεργο και ακατανόητο τρόπο το παρόν της με το μέλλον. Το πανεπιστήμιο του Missouri είναι γνωστό, εκτός των άλλων, ως ένα από τις πιο παλαιά και μεγάλα… ελληνική συστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και φυσικά ως κλασσική Αμερικανίδα δε θα μπορούσε να μην προσέχει το ντύσιμο και την εμφάνισή της. Αυτή είναι κυρίες και κύριοι,  η Μπρι… όπως τη φωνάζουν στο «Παλατάκι»!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια