Κώστας Κοσμάς: «Εμείς το κάναμε δύσκολο»

Το krinibc φιλοξενεί σήμερα τον Κώστα Κοσμά που μας μιλάει για το παιχνίδι με την ΑΕΕΤ, το επόμενο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, την πορεία έως τώρα και τι χρειάζεται να οργανωθεί σωστά μία ερασιτεχνική ομάδα.









Κώστα καλώς ήρθες στην παρέα του krinibc. Είσαι ένας από τους τρεις αρχηγούς της ομάδας μας, ενίοτε εκτελείς και χρέη βοηθού προπονητή και είσαι ο παίχτης με τη μεγαλύτερη εμπειρία απ' όλους.

Θα θέλαμε λοιπόν να μας πεις βάση της εμπειρίας σου όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα, τι χρειάζεται για να οργανωθεί σωστά μία ερασιτεχνική ομάδα και τι βαθμό δυσκολίας έχει αυτό;

«Όλα ξεκινούν από το μεράκι των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα. Σιγά-σιγά με επιμονή και υπομονή δημιουργείς τις βάσεις για να έχει επιτυχία αυτό το εγχείρημα. Το οικονομικό, οι σχέσεις με τους παράγοντες του μπάσκετ, η συνέπεια στις υποχρεώσεις. Όλα αυτά είναι συντελεστές που κρίνουν κατά μεγάλο ποσοστό την κάθε επιτυχία ή όχι. Παρόλα αυτά ένα μεγάλο ποσοστό κρίνεται από την αγάπη για αυτό που κάνεις».

Η ομάδα αυτή την στιγμή φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με «5 στα 5» και μάλιστα μόνη πρώτη αν και ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή της. Μέτα απ' όλα αυτά θεωρείς ακόμη ότι αυτός είναι ο στόχος μας;

«Σίγουρα αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος. Ίσως τώρα βέβαια ανοίξει η όρεξη, αλλά με μέτρο. Ας πούμε ότι επόμενος στόχος είναι να κάνουμε νίκες με πιο ωραίο μπάσκετ και πιο απελευθερωμένο. Όταν πετύχουμε αυτό μπορείς να με ξαναρωτήσεις»

Στον αγώνα που μας πέρασε με την ΑΕΕΤ είδαμε ένα συναρπαστικό ντέρμπι με την ομάδα μας να κατακτά στο τέλος τη νίκη με καλάθι buzzer beater. Τις οδηγίες για την τελευταία επίθεση των τριών δευτερολέπτων έτυχε να τις δώσεις εσύ αφού ο προπονητής μας αποβλήθηκε. Οι οδηγίες που έδωσες ήταν αυτές που είδαμε ή απλά μας "βγήκε". Πες μας λίγα λόγια για τον αγώνα γενικότερα;

«Είχα κάτι στο νου μου, το είπα στα παιδιά και βγήκε. Έτσι απλά. Όσον αφορά τον αγώνα, νομίζω ότι εμείς το κάναμε δύσκολο, γιατί όταν αποδίδαμε 2-3 λεπτά καλό μπάσκετ ξεφεύγαμε. Ίσως είχαμε λίγο άγχος παραπάνω γιατί πάντα τα παιχνίδια με την ΑΕΕΤ είναι ιδιαίτερα...»

Επόμενος αγώνας με την ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Θεωρείτε μαζί με την ομάδα της Αρετσούς ότι είναι οι καλύτερες ομάδες και έχουν και το μεγαλύτερο μπάτζετ, πολλοί μάλιστα μιλάνε και για υπέρ ομάδες. Τι έχεις να πεις για τον αγώνα αυτό, τι πρέπει να προσέξουμε και αν συμφωνείς με τις φήμες που προανέφερα;

«Παντού υπάρχουν φαβορί, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Το έχουν βιώσει και οι δύο ομάδες που προ ανέφερες, αφού έχασαν από θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να τα δώσουμε όλα και όταν τελειώσει ο αγώνας να είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά μας. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι δε θα γίνουμε σάκος του μποξ».

Τέλος ένα σχόλιο για την ιστοσελίδα μας.

«Θέλω να ευχηθώ, καλή δύναμη και κουράγιο, γιατί αυτό που κάνετε είναι πολύ σημαντικό και ένα από τα στοιχεία που βοηθάει πολύ όσον αφορά την πρώτη ερώτηση που έκανες για την οργάνωση μιας ομάδας. Να είστε πάντα καλά και εμείς δίπλα σας».

Και εμείς σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και το χρόνο σου, καλή συνέχεια!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια