Γλυνιαδάκης: «Δεν είμαστε φαβορί»

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης πρόσθεσε: «Ξέρουμε τους στόχους μας. Ξέρουμε ότι έχει τελειώσει η πρώτη φάση και ότι ο αγώνας που έρχεται κρίνει πολλά και είναι νοκ άουτ. Αντιμετωπίσαμε τη Σερβία σε φιλικό στην προετοιμασία, αλλά είναι διαφορετική ομάδα.






Και φυσικά δεν έχει καμία σημασία τι έχεις κάνει και ποια ήταν η θέση σου σε έναν αγώνα τελικό όπως είναι αυτός της Κυριακής.

Δεν τέθηκε θέμα επιλογής. Ίσως και να είναι η καλύτερη τέταρτη ομάδα, συνεπώς και να είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις, δεν είναι η Σερβία η ομάδα που θα επέλεγες. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι ένα παιχνίδι, σαράντα λεπτά στα οποία θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Απέναντί μας θα βρούμε μια ομάδα που παίζει πολύ δυνατά, παίζει σκληρά, έχει μεγάλα κορμιά και από τα χαρακτηριστικά της είναι η ταχύτητα. Θα πρέπει να βάλουμε το τρέξιμο στο παιχνίδι της Κυριακής για να φτάσουμε στο εύκολο καλάθι.

Μέσα από την άμυνα να βρούμε την ευκαιρία να πάμε σε αιφνιδιασμούς. Πλέον όλοι παίζουν γρήγορο μπάσκετ και πραγματικά αν δεν παίζεις έτσι τουλάχιστον κάποια λεπτά στο παιχνίδι σου, έχεις πρόβλημα στο σκοράρισμα και ίσως η ομάδα σου να αντιμετωπίσει προβλήματα. Εμάς αυτό μέχρι στιγμής μας βοηθάει. Μας λύνει τα χέρια σε κάποια σημεία του αγώνα και είναι κάτι που το κυνηγάμε μέσα στο παιχνίδι».

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι οι Σέρβοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα είναι το φαβορί της αναμέτρησης, τόνισε: «Δεν είμαστε φαβορί. Το τι λένε οι Σέρβοι είναι κάτι δικό τους. Μας ενδιαφέρει μόνο το δικό μας παιχνίδι. Ότι έχουμε κάνει το αφήνουμε πίσω μας. Όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει και όλες τις νίκες που έχουμε κάνει και συγκεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό. Σε αυτή την ομάδα υπάρχει δημιουργικό άγχος. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, νέα φιλοσοφία. Ας μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα παιδιά έχουν παίξει πολλούς τελικούς και αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα και στο υψηλότερο επίπεδο».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια