Μανουσέλης: «Ομάδα που βγάζει υγεία η Εθνική Ανδρών»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παίδων, Μάνος Μανουσέλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM για την πορεία της «επίσημης αγαπημένης» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, την επόμενη μέρα της Εθνικής αλλά και την συνέχεια της διοργάνωσης. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
΄








Για το νοκ άουτ ματς απέναντι στους Σέρβους:

«Ηταν εξαιρετικά διαβασμένοι απέναντι στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας. Είχαν πολύ καλή τακτική. Απλά προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώριο για περισσότερες αναλύσεις».

Για τα παιχνίδια της πρώτης φάσης:

«Η Ελλάδα νίκησε συγκεκριμένες ομάδες. Γενικά, αυτό που έκανε στη Σεβίλλη ήταν κάτι παραπάνω απ’ το καθήκον της. Έδειξε υγεία, δύναμη στον πάγκο και καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες στο τουρνουά. Δεν μπορούσε αυτή η εικόνα να προεξοφλήσει ότι θα νικήσουμε ομάδες με δυνατά όπλα σαν την Σερβία».

Για το πρόβλημα στους σέντερ:

«Είναι γεγονός πως υπάρχει. Ο τρόπος που έφυγε ο Κουφός μας έκανε ζημιά, δεν το είχαμε υπολογίσει. Μπορούμε και χωρίς αυτόν όμως, αφού απέδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται. Υπάρχει ο Παπαγιάννης, ο οποίος θέλει δουλειά, αλλά και οι Καββαδάς και Διαμαντάκος, που μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική».

Για το τι πρέπει να κρατήσει η Εθνική αγωνιστικά:

«Το γρήγορο μπάσκετ είναι μεγάλη ιστορία. Πρέπει να παίξεις κυρίως άμυνα, γι’ αυτό δεν παίξαμε γρήγορα χθες. Δεν είναι καινούριο μοντέλο αυτό. Νομίζω ότι το θέμα είναι ποιον έχεις απέναντί σου. Η Ελλάδα ήταν κανονική ομάδα. Έπαιξε ο ένας για τον άλλο, αλλά δεν έπαιξε καλά στο ματς με τους Σέρβους. Είναι ομάδα που βγάζει υγεία, δεν ήταν εύκολο να μας διαβάσουν οι αντίπαλοι. Σίγουρα είναι μια ομάδα που όλοι ευχαριστηθήκαμε».

Για το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον:

«Δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο πλάνο. Να προσπαθείς να βρεις μια μαγική λύση κάθε καλοκαίρι. Θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις κάπου. Είτε στο τεχνικό τιμ, είτε στους παίκτες. Και από κει και πέρα, να γίνονται προσθήκες όπου χρειάζεται και να προχωράμε κάθε χρόνο».

Για τους στόχους που πρέπει να έχει:

«Όλοι εμείς που είμαστε απ’ έξω πιέζουμε για επιτυχίες. Θέλουμε να νικάμε, να είμαστε στα μετάλλια. Δεν καταλαβαίνουμε όμως, ότι δεν γίνεται αυτό κάθε χρόνο. Όλες οι ομάδες κάνουν κοιλιά, έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Υπάρχει μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ της Ελλάδας, αλλά χρειάζεται συνέχεια δουλειά για να συνεχίσει».

Για την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου:


«Το τουρνουά έχει χτιστεί για να παίξουν στον τελικό Ισπανία με ΗΠΑ. Αυτοί πρέπει να μην κάνουν λάθος μέχρι τον τελικό. Σίγουρα, οι πιο επικίνδυνοι οι Αμερικάνοι. Το αληθινό τουρνουά αρχίζει τώρα, από δω και πέρα πρέπει να κρίνουμε τι μπορούν να δώσουν. Οι όμιλοι είναι τυπική διαδικασία όπως φάνηκε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια