Επίσκεψη του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στη ΧΑΝΘ

Το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ είχε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του αντιπροσωπεία του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως πολιτιστικός φορέας έχοντας αναπτύξει σημαντική κοινωνική δράση.





Η αντιπροσωπεία του Παιδικού Μουσείου (που ξεναγήθηκε στην ΧΑΝΘ από τον Γιωργή Μπουσβάρο),αποτελούνταν από την Πρόεδρο της, Ειρήνη Μάνθου-Κουτσουβή, την 1η Αντιπρόεδρο Γλυκερία Πλιόμπα-Φούντα, την 2η Αντιπρόεδρο, Αικατερίνη Γούναρη, την Ελισάβετ Καπώλη(υπεύθυνη Επικοινωνίας), την Αθανασία Φωτοπούλου(υπεύθυνη Επικοινωνίας),και την Παναγιώτα Καραχλέ- Τρυγωνά(εκπαιδευτικός μέλος του Παιδικού Μουσείου και της ΧΑΝΘ).

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1997, από μία ομάδα εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών, μουσειολόγων και ανθρώπων του πολιτισμού που πίστευαν στον εθελοντισμό, με αγάπη για τα παιδιά και θέληση προσφοράς στα κοινά. Προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον και τα κίνητρα στα παιδιά να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά μουσειακά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια, με σκοπό την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την καλλιέργεια των ικανοτήτων, την αύξηση των γνώσεων, την ευαισθητοποίηση στην διαφορετικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια