Η οικογένεια Ταλιαδώρου στο Μουσείο της ΧΑΝΘ

Την οικογένεια του Τάκη Ταλιαδώρου, του ανθρώπου τον οποίο η ιστορία κατέταξε στο πάνθεον των «θρύλων» του Ελληνικού μπάσκετ, φιλοξένησε το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ.







Η σύζυγος του αείμνηστου καλαθοσφαιριστή της ΧΑΝΘ, Ιουλία, η κόρη του Τέρψη και η εγγονή του Αλεξία, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τον Γιωργή Μπουσβάρο, ο οποίος με την ευκαιρία της επίσκεψης, ευχαρίστησε την οικογένεια για την συμβολή της (με την παραχώρηση προσωπικών αντικειμένων του Τάκη Ταλιαδώρου),στην δημιουργία του.

Ο Τάκης Ταλιαδώρος(1925-2011) υπήρξε στα νιάτα του υπεραθλητής έχοντας διακρίσεις σε όλα τα σπορ με τα οποία είχε καταπιαστεί (στίβο, βόλεϊ, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση , κωπηλασία),ωστόσο το άθλημα στο οποίο μεγαλούργησε ήταν το μπάσκετ. Στο ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ εμπνεύσθηκε και στην συνέχεια εφάρμοσε πρώτος την ραχιαία ντρίπλα, επίσης ήταν ο πρώτος που άρχισε να σουτάρει στα Ελληνικά γήπεδα με τζαμπ σουτ.


Ήταν κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Καΐρου το 1949 και εκ των πρώτων σκόρερ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Παρίσι το 1951. Κλήθηκε δύο φορές στη Μικτή Ευρώπης ενώ παρά τις προτάσεις που είχε δεχθεί παρέμεινε στην ΧΑΝΘ μέχρι το τέλος της καριέρας του (1954).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια