Καλάθης: «Για πολλά χρόνια στην Εθνική»

Ο Νικ Καλάθης άφησε το... καλύτερο για το τέλος. Όταν ξεκαθάρισε πως η πρόθεσή του, όσο είναι υγιής είναι να βρίσκεται στην Εθνική Ομάδα. Και έδωσε και την... ψήφο εμπιστοσύνης του στον Φώτη Κατσικάρη. Η αρχή όμως έγινε από το τι έχει καταφέρει η Εθνική Ομάδα μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία.


«Στα τρία παιχνίδια που έχουμε δώσει είχαμε καλή απόδοση. Το πιο καλό στοιχείο μας είναι η συνέπεια που έχουμε, ο καθένας μας μπορεί να τραβήξει την ομάδα στο σκορ και ο αντίπαλος δεν μπορεί να εστιάσει σε έναν παίκτη μας. Έχουμε δύο ακόμη ματς μπροστά μας. Θα είναι δύσκολα, αλλά έχουμε κάνει καλή δουλειά και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Ο ρυθμός που θέλει να δώσει η Εθνική Ομάδα στο παιχνίδι της, είναι κάτι που αρέσει στον Καλάθη, φροντίζοντας όμως να βάλει και ένα "αλλά": «Έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν αυτό το παιχνίδι. Έχουμε ταχείς γκαρντ, φόργουορντ και ακόμη και ψηλούς, που μπορούν να ανταποκριθούν. Έτσι μπορούμε να πάρουμε κάποιους εύκολους πόντους αντί να πάμε στο πέντε εναντίον πέντε. Η άμυνα είναι αυτή που θα μας επιτρέψει να τρέξουμε, έχοντας όμως στο μυαλό μας ότι κάποιες φορές θα πρέπει να πάμε και σε ένα πιο ελεγχόμενο ρυθμό».

Η συνέχεια ανήκει στην παρουσία του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο, καθώς ο Καλάθης είχε δηλώσει ότι καλό θα ήταν να μείνει στο τιμόνι της Εθνικής για πολλά χρόνια: «Είναι καλό να έχουμε έναν προπονητή που θα είναι για πολλά χρόνια. Θα μπορέσουμε έτσι να έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ για πολλά χρόνια. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλό να αλλάζεις προπονητή και φιλοσοφία κάθε χρόνο. Αγαπάμε τον κόουτς και αν δει κανείς όλες τις μεγάλες εθνικές ομάδες, κρατούν τον προπονητή τους για αρκετά χρόνια, χτίζοντας κάτι σαν δυναστεία».


Για να κλείσει αναφερόμενος στη δική του παρουσία στην Εθνική Ανδρών: «Ξέρω σε προσωπικό επίπεδο πως μπορώ να παίξω καλύτερα. Θέλω να λειτουργεί καλά η ομάδα, αυτό προέχει και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Δεν είναι ώρα ακόμη για να αποσυρθούν κάποιοι παίκτες, θα είναι μαζί μας, αλλά για μένα είναι πολύ καλό να βρίσκομαι εδώ. Χαίρομαι να είμαι μαζί με αυτά τα παιδιά, να παίζω κάθε χρόνο στην Εθνική Ομάδα. Το απολαμβάνω πραγματικά. Δεν με βλέπω να μην παίζω σύντομα... Σχεδιάζω, αν είμαι υγιής, να βρίσκομαι εδώ για πολλά χρόνια ακόμη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια