Στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 3Χ3 η Εθνική Ανδρών-Τρίτη ήττα για τις γυναίκες

Η Εθνική Ανδρών 3Χ3 κατάφερε στο Βουκουρέστι κάτι που φαινόταν μάλλον απίθανο στην αρχή του τουρνουά.







Όχι μόνο για την ελληνική ομάδα, αλλά για οποιαδήποτε ομάδα: Νίκησε και απέκλεισε το μεγάλο φαβορί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 3Χ3, την πρωταθλήτρια κόσμου, Σερβία!

Η Ελλάδα έφτασε στον προημιτελικό με δύο νίκες (21-8 επί της Τουρκίας και 21-14 επί της Ελβετίας) και μία ήττα από τη Λιθουανία (18-13). Στον προημιτελικό διασταυρώθηκε με τη Σερβία, η οποία προηγήθηκε στην αρχή του αγώνα (5-3). Το παιχνίδι όμως "γύρισε", έγινε το 5-6, για να φτάσει η ελληνική ομάδα να προηγηθεί ακόμη και με νταμπλ σκορ (8-16). Οι Σέρβοι, οι οποίοι έχουν στο δυναμικό τους τον νούμερο 1 παίκτη τουρνουά 3Χ3 στον κόσμο, τον Ντούσαν Ντόμοβιτς Μπουλούτ, αναζήτησαν λύσεις, μέσα από μακρινά σουτ, ενώ χρησιμοποίησαν και τα φάουλ.

Μείωσαν (15-18), αλλά η Ελλάδα διατήρησε το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη με το 20-16. Η Ελλάδα των Γιώργου Μπόγρη, Λεωνίδα Κασελάκη, Νώντα Παπαντωνίου και Γρηγόρη Ραλλάτου, θα αντιμετωπίσει αύριο (16.40) τη Σλοβενία για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Εθνική Γυναικών, αποτελούμενη από τις  Αφροδίτη Κοσμά, Κατερίνα Σπαθάρου, Ναυσικά Σταυρίδου και Βίκυ Καραμπάτσα, έχασε στο νήμα και τους τρεις αγώνες  που έδωσε στον όμιλο και δεν κατάφερε να περάσει στα προημιτελικά. Η πρώτη ήττα ήρθε από την Τσεχία (17-16), η δεύτερη από την Τουρκία (17-15) και η τρίτη από τη Λιθουανία (10-9).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια