Τέταρτη στην Ευρώπη η Εθνική Ανδρών 3Χ3-Εχασε από Σλοβενία και Λιθουανία

Η Εθνική Ανδρών μετά από θετική παρουσία στο Βουκουρέστι, έφτασε στα ημιτελικά του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 3Χ3, για να καταλάβει τελικά την τέταρτη θέση.





Η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Σλοβενία στον ημιτελικό. Οι Σλοβένοι πήραν νωρίς στον αγώνα ένα προβάδισμα 5 πόντων (1-6) και έφτασαν στο 4-10 με 5' για τη λήξη της αναμέτρησης. Ήταν το σημείο στο οποίο η ελληνική ομάδα αντέδρασε για να μειώσει στον έναν πόντο (10-11 με 2'09'') για τη λήξη. Και πάλι οι πιο έμπειροι σε τουρνουά 3Χ3 αντέδρασαν για να φτάσουν ως το 11-15, με 55'' να υπολείπονται. Οι Έλληνες παίκτες δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να πολεμήσουν ως το τέλος, χρησιμοποιώντας και τις βολές. Οι Σλοβένοι ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη όμως με το τελικό 16-13.


Στον μικρό τελικό, η Λιθουανία ήταν αυτή που επιβλήθηκε. Στον ημιτελικό είχε γνωρίσει την πρώτη ήττα της στο τουρνουά. Η Ελλάδα ξεκίνησε καλύτερα (1-3 και 4-7), έφτασε τη διαφορά στο +4 (6-10), αλλά οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των Ελλήνων παικτών στα μακρινά σουτ, για να προηγηθούν τέσσερα λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης (15-13). Διατήρησαν το προβάδισμα, η Ελλάδα μείωσε στον έναν πόντο (19-18) με 10'' να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή που επιχείρησε, μένοντας έτσι στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης με το τελικό 21-18.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια