Αύριο με την Αγκόλα για την δεύτερη θέση στον όμιλο η Εθνική U17-Τι δήλωσαν Μουράτος και Πεφάνης

Με στόχο τη νίκη που θα της δώσει την δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο, η Εθνική U17 θα αντιμετωπίσει αύριο (11/08, 15.30) την Αγκόλα στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ντουμπάι.




Η ελληνική ομάδα -που σήμερα είχε ρεπό- προέρχεται από νίκη επί των Φιλιππίνων. Κλειδί για τη επιτυχία ήταν η άμυνα σύμφωνα με τον κόουτς, Δημήτρη Παπανικολάου. Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε σταθεί ιδιαίτερα στην αμυντική εμφάνιση των Μουράτου και Μιλεντίγιεβιτς. «Η άμυνα είναι ομαδική δουλειά», υποστήριξε μιλώντας στο site της ομοσπονδίας ο Βασίλης Μουράτος. «Σίγουρα είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιωθούμε αν θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Όλοι, από τον πρώτο παίκτη μέχρι τον τελευταίο έδωσαν μάχες στην άμυνα, δεν θεωρώ πως υπήρξε κάποιος που ξεχώρισε. Ολοι ήταν υπέροχοι!».

Ερωτηθείς αν το κλειδί της νίκης στην αναμέτρηση με την Ανγκόλα θα είναι η άμυνα, απάντησε: «Το κλειδί είναι πάνω από όλα η συγκέντρωση. Στα δύο πρώτα παιχνίδια ξεκινήσαμε νωθρά και μουδιασμένα. Θεωρώ πως αν είμαστε από την αρχή 100% συγκεντρωμένοι θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Μουράτος, Κόνιαρης, Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης ενσωματώθηκαν ελάχιστα 24ωρα πριν το τζάμπολ, καθώς συμμετείχαν και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εφήβων. «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη η προσαρμογή», παραδέχθηκε ο διεθνής γκαρντ. Το γεγονός βέβαια ότι με τα παιδιά ήμασταν μαζί και πέρυσι στην Εθνική Παίδων, βοηθάει. Νιώθουμε και οι τέσσερις παίκτες κούραση, όμως, έχουμε ενέργεια και θέληση να δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε».

Την πιο παραγωγική του εμφάνιση (πέτυχε 26 πόντους) με την φανέλα που έχει στο στήθος το εθνόσημο πραγματοποίησε ο Αντώνης Πεφάνης στην αναμέτρηση με τις Φιλιππίνες. «Ήταν όντως το καλύτερο παιχνίδι που έχω κάνει με την φανέλα της Εθνικής, όμως, θεωρώ πως απλά έτυχε... Ημουν σε καλή μέρα, έβαλα κάποια σουτ, όμως, όλα βγήκαν μέσα από την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την ομαδική δουλειά. Χάρηκα ιδιαίτερα με την εμφάνιση που έκανα, γιατί ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα τόσο πολύ και τόσο καλά σε αγώνα με την Εθνική. Βέβαια, χθες ήμουν εγώ, αύριο θα είναι κάποιο άλλο παιδί. Όλα βγαίνουμε μέσα από την προπόνηση και την ομαδική δουλειά που γίνεται. Δουλεύουμε όλοι σκληρά».

Για την αναμέτρηση της Δευτέρας είπε: «Η Αγκόλα είναι μια αρκετά καλή ομάδα με αθλητικά κορμιά και παίκτες μαχητές. Είναι επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτική. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να πάρουν τα επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που δεν κάναμε πολύ καλά στην αναμέτρηση με τις ΗΠΑ. Πιστεύω πως αν πάρουμε τα ριμπάουντ και παίξουμε σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές μας θα καταφέρουμε να νικήσουμε».

Τέλος, για την... τετράδα που ενσωματώθηκε μετά το Ευρωμπάσκετ των Εφήβων, σχολίασε: «Στην αναμέτρηση με τις Φιλιππίνες ο κόουτς ήθελε να ξεκουράσει τα τέσσερα παιδιά. Εχουν παίξει ένα ολόκληρο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με επιτυχία και πολύ κούραση. Και με τους τέσσερις ήμασταν μαζί πέρυσι στην παίδων και πιστεύω πως θα μας χρειαστεί ελάχιστος χρόνος για να βρούμε την χημεία μας. Και τα παιδιά από την πλευρά τους έχουν δείξει πως πάνω από όλα ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας και κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν να φτάσουμε σε μια ακόμη επιτυχία».

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΗΠΑ   2-0          182-129                4
2.Ελλάδα             1-1          158-148                3
3.Αγκόλα             1-1          138-171                3
4.Φιλιππίνες      0-2          137-167                2


* Από τον όμιλο προκρίνονται και οι τέσσερις ομάδες και στην δεύτερη φάση θα δώσουν χιαστί παιχνίδια για την 8άδα. Το γκρουπ της Ελλάδας διασταυρώνεται με τον δεύτερο όμιλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια