Αθηναίου: «Τεράστια τιμή η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα»

Ο Γιάννης Αθηναίου, ένας από τους παίκτες που ακολούθησαν την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών το φετινό καλοκαίρι, μιλώντας στην εφημερίδα «Πράσινη» στάθηκε στο ομαδικό πνεύμα που επικρατεί στην «επίσημη αγαπημένη». Να τι δήλωσε για:








Την συμμετοχή του στην προετοιμασία της Εθνικής:

«Ήταν καταπληκτική εμπειρία… Είναι τεράστια τιμή για κάθε αθλητή να φοράει τη φανέλα της χώρας του και να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι ο αποκλεισμός δεν πρέπει να μας στενοχωρήσει, ούτε εμένα ούτε τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά να μας πεισμώσει ώστε να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και να εμφανιστούμε ακόμα πιο έτοιμοι τις επόμενες χρονιές».

Τι αποκομίζει από την προετοιμασία:

«Το πόσο ΟΜΑΔΑ, με όλη τη σημασία της λέξης, ήταν η Εθνική και το ότι όλα τα παιδιά εκτός από ταλαντούχοι είναι και καταπληκτικοί χαρακτήρες. Ήμασταν όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα και θεωρώ ότι αυτό είναι το σημαντικότερο «όπλο» της Εθνικής εν όψει του Παγκοσμίου».

Τα στοιχεία που είδε στην Εθνική:

«Ο κόουτς έχει καταφέρει να δέσει πολύ την ομάδα και να κάνει τους παίκτες να παίζουν ο ένας για τον άλλον… Αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί πρώτα απ” όλα χτίζεται η ομάδα και μετά μπαίνουν τα υπόλοιπα κομμάτια. Είδαμε και στα φιλικά ότι παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνονται συνέχεια πολλά κομμάτια. Η ομάδα έχει αρχίσει να παίζει στους ρυθμούς που θέλει ο κόουτς και δουλεύει σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης».

Το πού μπορεί να φτάσει η Εθνική:

«Είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Τα παιδιά είναι πολύ προσγειωμένα, όπως και οι προπονητές κι αυτό που νομίζω ότι θα κάνουν είναι να βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουν απολογισμό. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία στην ομάδα και θεωρώ ότι μέσα από την ομαδική δουλειά θα καταφέρουν πολύ καλά πράγματα».

Τη μεταγραφή του στην Ολίν:

«Ήθελα να πάω σε μια ομάδα που θα έχω «γεμάτο» ρόλο, όπως συνέβη πέρσι στον Άρη. Βεβαίως σημαντικό ήταν και το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το γεγονός ότι η Τουρκία διαθέτει πλέον ένα από τα καλύτερα Πρωταθλήματα στην Ευρώπη, όπου αγωνίζονται καταξιωμένοι παίκτες. Παίζοντας εναντίον τους θεωρώ ότι θα με βοηθήσει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια