Ο Δημήτρης Πρίφτης αναλύει τη Σενεγάλη

Ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη, Δημήτρης Πρίφτης, ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ της πρώτης αντιπάλου της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, Σενεγάλης.











«Είναι περιττό να μιλήσουμε για τις ιδιαιτερότητες μιας πρεμιέρας. Όλες οι ομάδες θέλουν να ξεκινούν με το δεξί σε μια νέα προσπάθεια κι αυτό δημιουργεί επιπλέον πίεση σε όλους. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσηλωμένοι σε ό,τι έχουμε αποφασίσει πριν από την αναμέτρηση κι αφορά την τακτική. Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχουν ένα επιπλέον στοιχείο που χρήζει αναφοράς, ότι καλείσαι να αντιμετωπίσεις ομάδες με διαφορετικά αγωνιστικά προφίλ κι εκεί αυξάνεται ο συντελεστής δυσκολίας, καθώς πρέπει να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος και συνεπής στα καθήκοντα που έχεις μέσα στο παιχνίδι», τόνισε.

«Η ομάδα της Σενεγάλης απαρτίζεται από παίκτες που ως επί το πλείστον είναι 3, 4 και 5, με ημίψηλα και ψηλά παιδιά, όχι πολλούς γκαρντ και έχουν ιδιαίτερη αθλητικότητα, κάτι που εκφράζεται στο ανοιχτό γήπεδο και το κομμάτι των ριμπάουντ. Εκεί εμείς θα πρέπει να δείξουμε συνέπεια, στο αμυντικό τρανζίσιον και να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να ανανεώσουν επιθέσεις. Πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι αμυντικά και στη συνέχεια να παίξουμε στην επίθεση χωρίς άγχος και παίζοντας σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, έχοντας σαν οδηγό την εικόνα των τελευταίων αναμετρήσεων», πρόσθεσε.


Αναφορικά με τους παίκτες που ξεχωρίζουν από τη Σενεγάλη, δήλωσε: «Ο Ντιένγκ, που παίζει στο ΝΒΑ, είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει. Είναι πολύ επικίνδυνος, πολυδιάστατος, παίζει με πρόσωπο αλλά και πλάτη στο καλάθι. Από εκεί και πέρα ο Εντογέ είναι πολύ καλός σουτέρ και χρειάζεται προσοχή στο μαρκάρισμά του».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια