Δημήτρης και Κώστας Μήτογλου: «Μια οικογένεια με αθλητικό στυλ»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησαν στην εφημερίδα «Metrosport» και στον Στέλιο Παρθενάκη, ο Δημήτρης και Κώστας Μήτογλου την οποία και αναδημοσιεύουμε:





Ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι τα πιο αγαπητά αθλήματα στην πλειονότητα του κόσμου. Τι γίνεται όμως όταν σε μια οικογένεια είναι ο μπαμπάς επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και όχι μόνο στα νιάτα του, ενώ ο γιος είναι στα 18 του ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες του ελληνικού μπάσκετ με θητεία στον Άρη και έτοιμος να διαβεί το κατώφλι του διάσημου Κολεγίου Wake Forest;

Ο λόγος για τον πρώην αμυντικό του ΠΑΟΚ Δημήτρη Μήτογλου και τον γιο του Κωνσταντίνο Μήτογλου. Πολλές φορές λένε «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» και αυτό στην οικογένεια Μήτογλου έχει μισή εφαρμογή. Από τη μία ναι μεν ο γιος πήρε το αθλητικό ταλέντο του πατέρα και συνεχίζει τη διαδοχή στην οικογένεια, αλλά θα σταδιοδρομήσει στο μπάσκετ και όχι στο ποδόσφαιρο.

Το Metroplus συνάντησε Δημήτρη Μήτογλου και τον Κωνσταντίνο Μήτογλου ζητώντας τους να μιλήσουν για την κοινή τους αγάπη , τον αθλητισμό, αλλά και για το πώς εξελίσσεται μια τέτοια σχέση μπαμπά γιου και όχι μόνο. Μίλησαν ο καθένας ξεχωριστά για το πως έζησαν και πως ζουν τον επαγγελματισμό, ποδοσφαίρου κα μπάσκετ , μέσα στο σπίτι τους, δίνοντας ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για το πώς η σωστή λειτουργία μιας οικογένειας μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο οδηγό για το μέλλον ενός παιδιού.

Και φυσικά υπάρχει και ο Σίμος Μήτογλου,ο δεύτερος γιος. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έμεινε για 7 χρόνια εκεί, όμως το καλοκαίρι εντάχθηκε στην Κ15 του Άρη στην οποία αγωνίζεται ως σήμερα.

Παράλληλα, ο 18χρονος παίκτης μας αναλύει το λόγο που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, κυνηγώντας τα μπασκετικά του όνειρα, ενώ ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και μπαμπάς μιλάει για το πόσο δύσκολο είναι να καθοδηγείς τα νέα παιδιά, έχοντας ζήσει και αυτός μικρός κοντά στον αθλητισμό και κάνοντας βήματα επαγγελματία ποδοσφαιριστή στα δικά του χρόνια.

Tο ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ, η παρουσία στον Άρη και το όνειρο του κολεγιακού!

Ο Δημήτρης Μήτογλου έγινε γνωστός με τα φανέλα της Δράμας, αλλά αγωνίστηκε 4 χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε δύσκολά και απαιτητικά χρόνια για το ποδόσφαιρο. «Εγώ δέθηκα με τον ΠΑΟΚ και έπαιξα τέσσερα χρόνια. Όμως, ξεκίνησα από τη Δόξα Δράμας. Το ότι ο Ντίνος έγινε μπασκετμπολίστας ήταν κάτι που δεν το ξέραμε, αφού στην αρχή έπαιζε ποδόσφαιρο» λέει αρχικά ο μπαμπάς Μήτογλου. «Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να σωστός σε αυτό που κάνει και συνεπής στις υποχρεώσεις του. Να φανταστείτε ότι στα 13 του ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ».

«Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, σε αντίθεση με τον Άρη που επέμεινε πολύ και έδειξε μεγάλη επιθυμία να προχωρήσει σε συνεργασία με το παιδί», τονίζει ο μπαμπάς Μήτογλου.

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου μέχρι τα 12 ήταν ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΚ, αλλά μετά πήγε στο μπάσκετ, έμεινε τρία χρόνια στα Αστέρια του Θόδωρου Ροδόπουλου, για να παίξει έναν χρόνο στον Άρη. ̈Ο Κωνσταντίνος έχει δουλέψει πάρα πολύ και ποτέ δεν παραμέλησε τα μαθήματά του. Εμείς σαν οικογένεια ήμασταν πάντα δίπλα του, να τον στηρίξουμε, αλλά και αυτός είναι ένα παιδί εργατικό, με δυνατό χαρακτήρα και με στόχους. Το γεγονός ότι και εγώ στα νιάτα μου ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, με βοήθησε να έχω μια μεγαλύτερη εμπειρία στην καθοδήγησή του. Ποτέ όμως δεν σταμάτησε να προσπαθεί και να δουλεύει».

Τι λέει όμως ο ίδιος ο διεθνής παίκτης. «Για μένα η επιλογή να πάω στην Αμερική και να συνεχίσω στο Wake Forest είναι μια πρόκληση. Θέλω να δουλέψω με τον Ντάνι Μάνινγκ σε βάθος τετραετίας και να βελτιωθώ εκεί που χρειάζεται. Αυτό είναι το όνειρό μου, ο σκοπός μου το κίνητρο μου. Στον Άρη είχα τη δυνατότητα να μάθω πολλά μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες με έμπειρους παίκτες όπως είναι ο Ασημακόπουλος, ο Χαρίσης, ο Πελεκάνος και άλλοι. Έδειξαν ότι με ήθελαν να μείνω και τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη τους».

Τα πειράγματα και το story της επιλογής του Wake Forest

Ο Δημήτρης Μήτογλου είναι ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ και όταν ο Ντίνος, όπως τον λέει, έγινε γνωστό ότι θα πάει στον Άρη, δεν έλειψε και η καζούρα. «Εντάξει, κάποιοι φίλοι με πείραξαν στο πλαίσιο του λογικού και της καζούρας. Ο Ντίνος κέρδισε από την παρουσία του στον Άρη και είδε πως είναι να δουλεύεις με επαγγελματικά δεδομένα».

Η σύνδεση με το Wake Forest και το ενδιαφέρον ξεκίνησε από ένα βίντεο που έδειξε ο Νίκος Λώτσος, μάνατζερ του μικρού, στους ιθύνοντες του κολλεγίου. «Από ένα βίντεο ξεκίνησαν όλα και φτάσαμε να μείνουμε σχεδόν 10 ημέρες στις ΗΠΑ, για να δούμε όσα περισσότερα κολλέγια γίνεται. Σε κάποια πήγαμε σε κάποια όχι. Συνολικά είχαμε 5-6 προτάσεις, αλλά ο Ντίνος ενθουσιάστηκε από αυτά που είδε και επέλεξε χωρίς δισταγμό το Wake Forest. Το ότι διαδικασίες έχουμε τρέξει, για να είναι οκ σαν αθλητής δε λέγεται. Οι Αμερικάνοι σε αυτά είναι πολύ αυστηροί».

Τι εντυπωσίασε όμως το διεθνή παίκτη. «Είναι τα πάντα προσαρμοσμένα γύρω από τους αθλητές. Θα σου κάνουν ειδικά τεστ για να σχηματοποιήσουν το προφίλ σου και θα σε βάλουν σε ειδικό πρόγραμμα, για να βελτιωθείς εκεί που πρέπει. Με κέρδισαν με τον τρόπο που σκέφτονται, με τοπ ενδιαφέρον που σου δείχνουν και θεώρησα ότι είναι το καλύτερο για μένα να συνεχίσω το μπάσκετ στις ΗΠΑ και παράλληλα να σπουδάσω αυτό που με ενδιαφέρει», λέει ο Κώστας Μήτογλου.

Η επιμονής της μαμάς, ο ρόλος της οικογένειας και η εμπειρία της εθνικής

Ο 18χρονος παίκτης είναι άρρηκτα δεμένος με την οικογένειά του. «Για μένα ο πατέρας μου είναι πάνω από όλα φίλος. Μάλιστα, μου ασκεί έντονη κριτική και έχει σταθεί δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια. Η οικογένεια είναι πάνω από όλα σίγουρα και θα μου λείψει». Ποιος όμως επέμενε χαρακτηριστικά, για να μη μείνει ο μικρός στην Ελλάδα. «Η γυναίκα μου είναι αυτή που επέμενε και ήταν σταθερά επίμονη για να φύγει ο Ντίνος στις ΗΠΑ. Θα είναι δύσκολα για όλους που θα φύγει ο Ντίνος στις ΗΠΑ. Είμαστε δεμένη οικογένεια».

Πόσο βοήθησε όμως τον 18χρονο παίκτη να πάρει την απόφαση. «Η παρουσία μου στις εθνικές ομάδες με βοήθησε να ξέρω πως λειτουργούν στα κολέγια. Το συζητήσαμε με τον Τσαλμπούρη και Παπαγιάννη, που έχουν παρόμοια εμπειρία και μου είπαν να μην το σκεφτώ καν. Εντάξει, είναι ένα ρίσκο. Είναι για μένα ένα στοίχημα και ελπίζω να τα καταφέρω. Την υγειά μας να έχουμε. Ευχαριστώ πολύ το Θόδωρο Ροδόπουλο για όσα μου έμαθε».

Για την πιθανότητα να έμενα στην Ελλάδα. «Αν έμενα στην Ελλάδα, ο Άρης με καλύπτει απόλυτα. Δεν υπήρχε καμία επίσημη πρόταση από ΠΑΟ ή Ολυμπιακό, αλλά και να υπήρχε έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Το Wake Forest με καλύπτει απόλυτα».

Η παρουσία του Ντάνι Μάνινγκ και τα μυστικά της θέσης

Απομένουν κάποιες διαδικασίες, για να έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη κοντά στις 25 Αυγούστου. Ο 18χρονος φόργουορντ του Άρη πήρε την απόφαση να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να φοιτήσει στο κολέγιο που φοίτησαν ο Τιμ Ντάνκαν, ο Κρις Πολ και Τζεφ Τιγκ.

Ο νέος προπονητής του και άλλοτε επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ, ο Ντάνι Μάνινγκ, δήλωσε ενθουσιασμένος με την προσθήκη του Έλληνα παίκτη λέγοντας πως "είναι ένας ικανότατος ψηλός που τώρα αρχίζει να δουλεύει τα προτερήματά του".

Τι λέει όμως ο μικρός για τα μυστικά της θέσης που καλείται να μάθει. «Μιλήσαμε και μου είπε τι θέλει από μένα. Αυτό το στοιχείο με βοήθησε ακόμα πιο πολύ. Να δουλέψω, να μάθω από επαγγελματίες. Αρκεί να δεις πως δουλεύουμε. Δε φοβούνται την επαφή και μου άρεσε ο τρόπος της δουλειάς τους. Τα χρήματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».

Ο νέος πλέον παίκτης του Wake Forest πήρε σχεδόν 17 εκατοστά την περίοδο του Λυκείου, έφτασε τα 2.09, τελείωσε το σχολείο με 19,2 και έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας ολοκληρωμένος παίκτης. «Ας κάνει αυτό που θέλει, δεν το φοβάμαι. Εμείς πάντα θα το στηρίζουμε σαν οικογένειά του. Η πόρτα του Άρη πάντα θα είναι ανοικτή και ευχαριστούμε για τη στήριξη που μας έδειξε».

Το ότι μπαμπάς και γιος δηλώνουν περήφανος ο ένας για τον άλλον μαρτυρά μια σπουδαία σχέση, που μόνο κερδισμένους βγάζει όλους στην οικογένεια, χωρίς κανείς να παραγνωρίζει κανείς το ρόλο της μαμάς Σοφίας. Ενωμένη οικογένεια!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια