Μήτογλου: «Ενθουσιάστηκα με το Wake Forest»

Στο δίλημμα μεταξύ της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και του συνδυασμού των σπουδών και της ένταξης στο μπασκετικό πρόγραμμα φημισμένου πανεπιστημίου, ο Κώστας Μήτογλου, προτίμησε το δεύτερο.






Η παραμονή στην Ελλάδα και στον Άρη στοιχειοθετούσε σημαντικό δέλεαρ, αλλά η πρόσκληση από το κολέγιο WakeForest ήταν μοναδική.

Η εφημερίδα «Metrosport» και ο Στέλιος Παρθενάκης ζήτησε την άποψη του 18χρονου αθλητή, ζητώντας του να σχολιάσει αυτήν την απόφασή του, μιας και δεν πάει κάθε μέρα ένας Έλληνας παίκτης στο WakeForest!

«Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να φοιτήσω σε ένα Πανεπιστήμιο με την παράδοση και την ιστορία του WakeForest. Εκτός από το μπάσκετ, θα έχω τη δυνατότητα να σπουδάσω και  κάτι σχετικό με οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι για μένα μία ολοκληρωμένη προοπτική και για το λόγο αυτό , αν και δεν έχω υπογράψει ακόμη, θέλω να συνεχίσω εκεί τις σπουδές μου και τη δουλειά μου στο μπάσκετ. Δεν έχει τελειώσει βέβαια τίποτα ακόμα, το ξαναλέω».

 Το κολλέγιο της Αμερικής, που έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Τιμ Ντάνκαν και ο Κρις Πολ, του προσφέρει μια πλήρη υποτροφία με όλα τα αναγκαία οικονομικά και  αγωνιστικά εφόδια. Τι κέντρισε περισσότερο από όλα όμως τον 18χρονο παίκτη, που θέλει να  βγει από τα όρια του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Καταρχήν, δε με ενδιαφέρει μόνο η αγωνιστική μου εξέλιξη σαν παίκτης, αλλά και μια πιο σφαιρική βελτίωση . Αν ήθελα κάτι τέτοιο, θα επέλεγα να μείνω και στον Άρη, που με καλύπτει απόλυτα. Ανοίγονται άλλοι ορίζοντες για μένα. Με κέρδισε το γεγονός ότι τεχνικός είναι ο Ντάνι Μάνινγκ, με τον οποίο θα έχω τη δυνατότητα να μάθω τα μυστικά της θέσης, μιας και ήταν από τους καλύτερους και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου και νομίζω ότι με ενθουσιάζει πολύ η προοπτική της φοίτησης στο WakeForest» συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Μήτογλου, που τον αναζήτησε κατά τη διάρκεια της παρουσία τους με την Εθνική Εφήβων.

 Τι λέει όμως για την εθνική ομάδα και το επικείμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;

«Τώρα έχουμε πολλά δυνατά φιλικά στην Ιταλία και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από την προπόνηση μας κάθε μέρα. Αυτός είναι ο μικρός μας στόχος κάθε μέρα, βήμα-βήμα. Πιστεύω ότι έχουμε μια αρκετά καλή ομάδα και με τα παιδιά είμαστε μια μεγάλη παρέα. Εύχομαι να κυλήσουν όλα καλά και να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Η Εθνική Εφήβων θα αναχωρήσει το μεσημέρι  για την Ιταλία, όπου θα λάβει μέρος σε τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (11/7), το Ισραήλ (12/7) και την Αγγλία (13/7). Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει, αφού άλλα έχουν προτεραιότητα. «Το μπάσκετ είναι πάνω από όλα ευχαρίστηση, δεν υπάρχει κούραση» λέει ο Κωνσταντίνος Μήτογλου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια