FIBA Europe: «Αξίζει να δείτε Μποχωρίδη και Βεζένκοφ στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της παρουσίασε πέντε παίκτες που αξίζει να παρακολουθήσεις κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Νέων Ανδρών που θα διεξαχθεί 8-20 Ιούλη στην Κρήτη κι ένας εξ αυτών ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ενώ στην…. πεντάδα που επέλεξε βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ.




Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη γράφει:

«Ο αριστερόχειρας κόμπο γκαρντ έχει προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή ως ο ηγέτης της υποσχόμενης ελληνικής ομάδας,  η οποία κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση στο Ευρωμπάσκετ U20 στην Εσθονία. Ο Θεσσαλονικιός, ο οποίας είχε μία εξαιρετική σεζόν στην ελληνική λίγκα με τον Αρη, τα τελευταία χρόνια έχει συγκριθεί με τον θρυλικό γκαρντ Δημήτρη Διαμαντίδη, κυρίως για τις ικανότητές του στην πάσα και στο drive. Παρόλο που αυτή η συσχέτιση είναι σίγουρα κολακευτική για τον νεαρό Ελληνα, ο Μποχωρίδης ακόμα περιμένει μία σημαντική εξέλιξη, είτε με σε ομαδικό είτε σε εθνικό επίπεδο και πολλοί πιστεύουν πως μπορεί να συνεισφέρει, ώστε η Ελλάδα να πάρει ένα μετάλλιο το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ U20,το οποίο θα γίνει στην Κρήτη. Ο Μποχωρίδης δήλωσε συμμετοχή στο φετινό ντραφτ, αλλά την απέσυρε λίγες εβδομάδες αργότερα».

Για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ διαβάζουμε:

«Το ταλέντο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ  εντυπωσιάζει εδώ και χρόνια το ευρωπαϊκό μπασκετικό κοινό και φέτος ο 18χρονος φόργουορντ έχει βάλει στόχο να δικαιώσει τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του. Γεννημένος στην Κύπρο, ξεκίνησε την πορεία του από τον ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας και μόλις στα 14 του χρόνια έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας με την Εθνική Βουλγαρίας  στο Ευρωπαικό U16 το 2010 .Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στο ίδιο τουρνουά δείχνοντας ότι ήρθε για να μείνει, σκοράροντας 35+ πόντους σε τρεις αγώνες. Από τότε ο ύψους 2.03 Βεζένκοφ είναι η κινητήρια δύναμη της ομάδας της Βουλγαρίας , με τα στατιστικά του στο Ευρωπαϊκό U18 του 2013 να εκτοξεύονται αφού είχε μέσο 22.4 πόντους και 10.2 ριμπάουντ. Από το 2009  φορά την φανέλα του Άρη με τον οποίο πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις , έχοντας μάλιστα κερδίσει και τον τίτλο του Καλύτερου Νεαρού Παίκτη τις δύο προηγούμενες σεζόν»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια