Diamonds Basketball Academy στο Καλαμαρί-Το σκεπτικό της ίδρυσης-Οι στολές

Η Σχολή Καλαμαρί ανακοινώνει την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας με την επωνυμία DIAMONDS BASKETBALL ACADEMY (DBA) από το σχολικό έτος 2014-15.










Η Ακαδημία θα στεγαστεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις  της Σχολής και  απευθύνεται αρχικά σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 ως 12 ετών. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Προπονητής  Θεόδωρος Πολυμένης.

Πεποίθηση της Σχολής αποτελεί η σχέση που πρέπει να αποκτήσει το παιδί με τον αθλητισμό ως βασικό κριτήριο  μιας  ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Η Σχολή Καλαμαρί  προωθούσε ανέκαθεν δράσεις που ενισχύουν τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τις συμμετοχές και διακρίσεις των αθλητών-μαθητών στα ετήσια σχολικά πρωταθλήματα και βεβαίως από την αξιοζήλευτη παρουσία των ομάδων μας στο χώρο της Χειροσφαίρισης.

Ο προγραμματισμός βασίζεται στην αξιοποίηση τεχνικών και μεθόδων που θα ενεργοποιήσουν τον αθλητή, θα του διδάξουν τον τρόπο να εκμεταλλευτεί ταλέντα και δεξιότητες, θα του εμφυσήσουν την αγάπη προς την άθληση και βέβαια θα του καλλιεργήσουν το φίλαθλο πνεύμα σεβασμού προς τον αντίπαλο.

Η Ακαδημία δεν υιοθετεί ως αυτοσκοπό  να θέσει τις βάσεις μόνο για το επαγγελματικό μπάσκετ. Αυτό δεν συνάδει με βασικές αρχές παιδαγωγικής που υιοθετεί η Σχολή. Η χαρά της συμμετοχής, το παιχνίδι, η θετική εκτόνωση και ψυχαγωγία είναι μέσα στους  στόχους.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το χαμόγελο του παιδιού ως απόρροια της συμμετοχής του.

Ο σχεδιασμός της Ακαδημίας περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Συμβουλευτικής ομάδας γονέων, σεμινάρια από σχολικούς συμβούλους, γνωστούς αθλητές και διακεκριμένους  προπονητές Μπάσκετ και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Οι υψηλές προδιαγραφές  της  Ακαδημίας μας  περιλαμβάνουν υπεύθυνο φυσικής Αγωγής, Αθλητίατρο, Φυσιοθεραπευτή, Ψυχολόγο και ειδικό διατροφολόγο.

Η Σχολή Καλαμαρί   διαθέτει  σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις  που περιλαμβάνουν εξωτερικά γήπεδα και κλειστό γυμναστήριο με πλήρη εξοπλισμό και  άνετο χώρο πάρκιγκ.
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε από τις 18 Αυγούστου στη γραμματεία της Σχολής


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια