Γιώργος Κόνιαρης: «Δεν ήταν βιαιοπραγία»

Ο επί δεκαετίες νομικός σύμβουλος της ΕΟΚ Γιώργος Κόνιαρης και αρχηγός αποστολής της εθνικής εφήβων στην Τουρκία μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Βάλ” το αγόρι μου» με τον Βασίλη Σκουντή και αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν στον χθεσινό αγώνα με την Ισπανία, ενώ σχολίασε και την απουσία του Κώστα Κουφού από την εθνική ανδρών. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για τη στιγμή που φαίνεται πως ο προπονητής χαστουκίζει τον παίκτη:

«Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ένας νέος προπονητής που αγαπάει και ζει την εθνική ομάδα. Ζούσε τον αγώνα πολύ και είχε μια έντονη, αλλά όχι βίαιη αντίδραση. Δόθηκε έκταση στο γεγονός και ο θόρυβος που προκλήθηκε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ήμουν δίπλα στο παιδί. Δεν ήταν βιαιοπραγία. Ο προπονητής έχει τα παιδιά συνέχεια κοντά του. Δεν είδα το βίντεο, αλλά δεν νομίζω πως τον ακούμπησε. Ήμουν δίπλα. Ο Ηλίας ζει το παιχνίδι πιο έντονα από όλους.

Ήταν μια υπερβολή, αλλά όχι βιαιοπραγία. Η FIBA σε τέτοιες περιπτώσεις κάνει παρατηρήσεις, αλλά σε εμάς δεν είπε τίποτα ο κομισάριος. Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Ήταν έντονη αντίδραση, αλλά όχι βίαιη. Έχουμε μια μονιασμένη ομάδα, παίκτες και παράγοντες είναι όλοι μαζί. Και όσα λέγονται και γράφονται από χθες δεν βοηθάνε. Αλλά δεν υπάρχει καμία αναστάτωση, καθώς τα παιδιά γνωρίζουν την πραγματικότητα. Όλα τα παιδιά ήθελαν να κάνουν δηλώσεις, αλλά δεν τους αφήνουμε, δεν χρειάζεται κάτι άλλο».

Για την ομάδα και τις ελπίδες διάκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα:

«Με ενθουσιάζει που δεν παρατάνε ποτέ τον αγώνα. Κάνουν λάθος και τρέχουν να το διορθώσουν. Δεν αφήνουν να φύγει το παιχνίδι. Αυτό είναι το προσόν μας και έχω αισιοδοξία. Έχει ταλέντο αυτή η ομάδα και μπορεί να αναδείξει παίκτες. Η εθνική ανδρών δεν κάνει μεταγραφές κι έτσι, χρυσό μετάλλιο για την εφήβων θα είναι να βγάλει παίκτες για την ανδρών».

Για τον Κώστα Κουφό του οποίου υπήρξε κάτι σαν πατέρας:


«Με στεναχώρησε, με πίκρανε πολύ… Απογοητεύτηκα και εκνευρίστηκα με τον μάνατζέρ του ο οποίος δεν τον οδηγεί σε καλά μονοπάτια. Είναι 25 ετών και δεν τον έχει οδηγήσει οικονομικά και αγωνιστικά εκεί που θα έπρεπε. Ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής και η οικογένειά του στενοχωρήθηκε πάρα πολύ. Την Πέμπτη το βράδυ ζήτησαν εισιτήριο να έρθει και μετά από μία ώρα ανακοίνωσε πως δεν θα έρθει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια