Τι δήλωσαν Μίσσας, Καμπερίδης και Σιόλογκας για τον σημερινό αγώνα της Εθνικής Νέων Ανδρών-Βίντεο

Μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας τόνισε πως το κλειδί για να κερδίσει η Εθνική Νέων και την Μεγάλη Βρετανία στο αυριανό (11/07) ματς θα είναι η άμυνα.





«Ηταν άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι. Η νίκη είναι αυτό που μετράει, αλλά είναι δεδομένο, και αυτό τους είπα και στα αποδυτήρια, πως πρέπει να παίζουμε καλύτερη άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Ειδικά κόντρα σε ομάδες οι οποίες έχουν την λογική τρίπλα, σπλιτ, κικ άουτ, πάσα και έχουν καλούς σουτέρ, αν δεν παίξεις καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός έχεις σοβαρό πρόβλημα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Από κει και πέρα, οπότε έχουμε οργανωμένη επίθεση έχουμε σωστές επιλογές, όποτε κάποιος μπαίνει σε μια διαδικασία να αποφασίσει κάτι τις περισσότερες φορές δεν έχουμε αποτέλεσμα. Παράλληλα τέτοιες ομάδες έχουν γρήγορα τεσσάρια, γρήγορα πεντάρια, ψηλά παιδιά παίζουν στα πόδια και υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο κομμάτι της άμυνας και για αυτό θέλει πάρα πολύ καλή προσωπική άμυνα σε πρώτη φάση και στην συνέχεια στην ομαδική τακτική. Και αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει ειδικά στο παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία, που έχει την ίδια ακριβώς λογική, να το προσέξουμε. Θέλει προσοχή στην άμυνα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».


Μιχάλης Καμπερίδης: «Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη, έστω και έτσι στο τέλος. Η νίκη είναι που μετράει. Ελπίζω σε κάθε αγώνα που περνάει να βελτιωνόμαστε και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Εχει πολύ δρόμο ακόμη το τουρνουά. Πιστεύω πως όταν θα έρθει και ο Ιωάννης, να είναι γερός, θα πάμε καλά. Σίγουρα μας προβληματίζει το ότι τα παιχνίδια κρίνονται στην τελευταία φάση. Πιστεύω πως κάθε ματς που περνάει με την βοήθεια του προπονητικού τιμ θα δούμε τα λάθη μας και θα τα διορθώσουμε. Κάνουμε λάθη, έχουμε προβλήματα, αλλά πιστεύω πως θα τα ξεπεράσουμε στην πορεία και θα παίξουμε και καλύτερο μπάσκετ. Δεν θεωρώ πως έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως έχει να κάνει λίγο με την απειρία ορισμένων παιδιών, αλλά ελπίζω πως στην συνέχεια θα βοηθήσουν όλα τα παιδιά γιατί έχουμε δύσκολα ματς. Ολοι πρέπει να βοηθήσουμε, ακόμη και κάποιος που μπαίνει για ένα λεπτό. Γιατί έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε την διαφορά στην συνέχεια».

Δημήτρης Σιόλογκας: «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι και σήμερα. Ξεκινήσαμε κάπως νωθρά. Δώσαμε πολλά σουτ και χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Καταφέραμε πάλι ένα παιχνίδι που ήταν θεωρητικά πιο εύκολο να το πάμε στον πόντο. Αλλά είναι ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δεν έχουμε περιθώρια να σκεφτόμαστε το παιχνίδι που πέρασε. Τώρα έχουμε την Αγγλία και πρέπει να ξεκουραστούμε και να δούμε το επόμενο ματς, όπου στόχος εννοείται πως είναι η νίκη. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι ακριβώς φταίει. Ισως κάτι με την συγκέντρωσή μας. Κάτι πρέπει να διορθώσουμε στο μυαλό μας. Αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά. Σίγουρα παιχνίδι με παιχνίδι θα έχουμε βελτίωση. Εγινε και αυτή η ιστορία με τα παιδιά του Ολυμπιακού που άργησαν να ενσωματωθούν, αλλά πιστεύω πως σιγά σίγα βρίσκουμε ο ένας τον άλλον και παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια