Λυπηρίδης: «Πρόκληση για μένα η ενασχόληση με τις ακαδημίες του Αρη»

Για την επιστροφή του στον Άρη μέσω του πόστου που ανέλαβε στις ακαδημίες της ομάδας μίλησε ο Βασίλης Λυπηρίδης.







Ο παλαίμαχος άσος των «κίτρινων» χαρακτήρισε πρόκληση την επιστροφή του στην ομάδα και έκανε λόγο για την επιστροφή των βεταράνων παικτών στον Άρη. Μιλώντας στον Arena Fm είπε:

Για το αν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το αντικείμενο:

«Ναι. Αυτήν τη φορά αποδέχτηκα την πρόταση του φίλου, παλιού συμπαίκτη και προέδρου, Χάρη Παπαγεωργίου, σε μια προσπάθεια που γίνεται ν΄ αποκτήσει ο Άρης ξανά τις ακαδημίες, οι οποίες να ανταποκρίνονται στο όνομά του. Όσον αφορά στις προθέσεις και γενικά στις ιδέες υπάρχουν, αύριο έχουμε κάποιες συναντήσεις με άλλα στελέχη του Α.Σ.. Ο Άρης είναι η ομάδα που έφερε το μπάσκετ στα ελληνικά σπίτια και πρόθεσή μας είναι να συνεχίσει να το κάνει όπως το έκανε παλιά και να καταφέρει να δώσει στα παιδιά τις αρχές, τις αξίες του αθλήματος».

Για τις ακαδημίες:

«Οι ακαδημίες υπάρχουν, δεν είναι κάτι καινούργιο. Φυσικά και υπάρχουν και το σκεπτικό είναι ν΄ αποκτήσουν μια νέα δυναμική, μια νέα οργάνωση και να ανταποκρίνεται και στο όνομα του συλλόγου. Πατάμε σε ήδη υπάρχοντα στοιχεία, αλλά φυσικά θέλουμε να δώσουμε μία νέα πνοή στην όλη κατάσταση».

Για το αν είναι πρόκληση για τον ίδιο:

«Για μένα αποτελεί πρόκληση το να ξαναβρεθώ στο σύλλογο από μία τέτοια θέση. Φιλοδοξώ να προσφέρω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, την όρεξή μου για δουλειά και να ξανασυνδέσω το όνομά μου -  από ένα άλλο πόστο – με τον σύλλογο. Ασφαλώς και είναι πρόκληση και ειδικά με τις σχέσεις με τους φιλάθλους, εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να έχει την ίδια ένταση και δυναμισμό τα χρόνια που παίζαμε και είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό».

Για το πώς βλέπει το μπάσκετ του Άρη:

«Το μπάσκετ γενικώς στην Ελλάδα έχει συνδεθεί άμεσα με τις δυνατότητες που έχει ο κάθε σύλλογος. Πέρσι ο Άρης στο μπάσκετ έκανε μια τεράστια προσπάθεια σε σχέση με τις δυνατότητές του σε ειδικό και στα οικονομικά και πιστεύω ότι ήταν επιτυχής σχετικά η περσινή πορεία. Τώρα απ’ ότι αντιλαμβάνομαι φιλοδοξεί μέσα από την επίδειξη κάποιων προβλημάτων που υπάρχουν και με την άρση της απαγόρευσης από τη FIBA, να κάνει μια καλύτερη πορεία από πέρσι».

Για το αν γίνεται επιστροφή βετεράνων:


«Γενικά η υπήρχε η καλή διάθεση να ξανά έρθουν παλιοί παίκτες κοντά στον Άρη, αλλά τα αρκετά προηγούμενα χρόνια ξέρετε ότι οι μόνοι που δεν είχαν λόγο στα πράγματα του Άρη ήταν οι παλιοί παίκτες. Γενικώς όσοι πέρασαν και τίμησαν τη φανέλα του συλλόγου», για να καταλήξει: «Πολλές φορές και από σεμνότητα τουλάχιστον όσον αφορά στον εαυτό μου, δεν ήθελα να πάρω θέση για κάποια πράγματα, αλλά στο τέλος αντιλαμβάνεσαι και τη δικιά σου ευθύνη, καθώς με το να μην παίρνεις θέση δίνεις χώρο σε ανθρώπους που δεν έχουν ίσως τις ίδιες προθέσεις και γνώσεις να παίρνουν εκείνοι θέση και να ρυθμίζουν τις τύχες του συλλόγου που υπηρέτησες. Αυτό κάποτε από κάποιους έγινε με επιτυχία και από κάποιους άλλους δεν έγινε με επιτυχία. Καιρός είναι και εμείς να εκφράζουμε την άποψή μας και να συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή που γίνεται να ανακάμψει ο σύλλογος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια