Τσαλμπούρης: «Κάθε παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες»

Αποτελεί ένα από τα ονόματα που σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον με τα κατορθώματα τους. Ο λόγος για τον Γιώργο Τσαλμπούρη, ο οποίος με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του Πιερικού/Αρχέλαου εξαργύρωσε ένα εισιτήριο για το ΝCAA και το Iowa State.




Ο Τσαλμπούρης που ήταν καταλυτικός παράγοντας στη νίκη της Εθνικής ομάδας των Εφήβων κόντρα στο Μαυροβούνιο, που έδωσε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την ευκαιρία να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης μίλησε στο www.basketnet.gr  για τη διοργάνωση.

«Είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία για όλα τα παιδιά και είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί που ζούμε αυτό το πρωτάθλημα. Μπασκετικά είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, κάθε παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες και σίγουρα δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο» τόνισε αρχικά ο νεαρός άσος για να προσθέσει:

«Το Μαυροβούνιο είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ ταλέντο και αλτικότητα που όμως πηγαίνει σε πολύ χαμηλό rotation. Οι παίκτες τους ήταν κουρασμένοι ενώ εμείς ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι με αποτέλεσμα να μην τους αφήσουμε περιθώριο για νίκη».

Στη συνέχεια ο Τσαλμπούρης ρωτήθηκε για την πολύ καλή του εμφάνιση κόντρα στο Μαυροβούνιο, αφού σημείωσε 16 πόντους με 4/5 τρίποντα και απάντησε: «Απλά πηρά χρόνο συμμετοχής είχα τύχη και αυτοπεποίθηση και χάρηκα πολύ που βοήθησα την ομάδα στο να φτάσει στη νίκη. Το σουτ δεν είναι θέμα ύψους είναι θέμα δουλειάς και τύχης. Πάντα μου άρεσε να σουτάρω οπότε κάνω ότι μπορώ για να έχω ένα αξιόπιστο σουτ».

Όσο αφορά τον αυριανό προημιτελικό κόντρα στην Ιταλία δήλωσε: «Η Ιταλία είναι και αυτή μια ομάδα με ταλέντο που στηρίζεται πολύ στον πλειμέικερ της τον Μουσίνι!! Πιστεύω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και καταφέρουμε να περιορίσουμε σε ένα βαθμό τον συγκεκριμένο παίκτη έχουμε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι».

Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος είναι ο κορυφαίος παίκτης της ελληνικής ομάδας μέχρι στιγμής στο τουρνουά είπε: «Ο Βασίλης για εμένα είναι ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του και μια πολύ σημαντική μονάδα στην ομάδα μας. Μπορεί να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο , κάνει τα πάντα στο γήπεδο είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του και πιστεύω πως αν συνεχίσει έτσι θα κάνει σπουδαία πράγματα στην καριέρα του».


Τέλος ο Έλληνας σέντερ αναφέρθηκε και στη νέα χρονιά που θα τον βρει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού για λογαριασμό του Iowa State λέγοντας: «Να πω την αλήθεια δεν φανταζόμουν πως θα πάρω αυτή την απόφαση αλλά ειλικρινά οι άνθρωποι εκεί έδειξαν να με πιστεύουν πραγματικά ενώ το περιβάλλον και οι συνθήκες εκεί είναι πραγματικά ιδανικές για έναν αθλητή !! Υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες όμως αποφάσισα μαζί με τους γονείς μου να δοκιμάσω εκεί όπου θα μπορώ να συνδυάσω το μπάσκετ και με σπουδές». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια