Βασιλειάδης: «Ενωμένοι σε ένα κοινό στόχο»

Δίνει το παρών και πάλι στην Εθνική Ομάδα. Για ένα ακόμη καλοκαίρι ο Κώστας Βασιλειάδης είναι εδώ, βρίσκεται στο Καρπενήσι και είναι έτοιμος να προσφέρει στην ελληνική ομάδα, στο δρόμο της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Γι αυτόν όμως τονίζει δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη.








«Όταν σε καλεί η Εθνική Ομάδα, είναι τιμή για κάθε αθλητή. Εγώ τουλάχιστον, δέχομαι την κλήση κάθε χρόνο με μεγάλη χαρά. Δεν μπορεί να αισθάνεσαι κάτι διαφορετικό, όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη αποστολή, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να πάμε καλά».

-Αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει από πέρυσι. Ένα από τα βασικά είναι ο προπονητής, καθώς βρίσκεσαι υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη, τον οποίο γνωρίζεις καλά από την κοινή σας θητεία στην Μπιλμπάο...

«Υπάρχει καινούριος προπονητής, και μαζί μια διαφορετική φιλοσοφία, την οποία γνωρίζω, καθώς συνεργάστηκα μαζί του τρία χρόνια. Όταν όλα τα παιδιά αρχίσουν να μαθαίνουν αυτή τη φιλοσοφία, θα ευχαριστηθούν και το παιχνίδι πολύ. Μέσα από τις προπονήσεις θα μάθουμε να παίζουμε μαζί και πάλι, θα γίνουμε ομάδα, θα γνωριστούμε καλύτερα και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ισπανία».

-Θα μπορούσες να μας πει κάτι περισσότερο για αυτή τη φιλοσοφία του Κατσικάρη;

«Είναι ένας προπονητής που θέλει η ομάδα του να τρέξει, να πηγαίνει στα ριμπάουντ, να βγάλει αιφνιδιασμούς... Τα είπε και ο ίδιος άλλωστε... Ο χρόνος εδώ είναι λιγοστός και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η δική του φιλοσοφία έχει να κάνει με το γρήγορο παιχνίδι, ενεργοποιεί και δίνει ρόλους και στους πέντε παίκτες μέσα στο παιχνίδι, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κάνει και τους 12 παίκτες που έχει στη διάθεσή του -ή τους 16 στην προετοιμασία τώρα- σημαντικούς!».

-Η περσινή πορεία της Εθνικής Ομάδας είναι στο μυαλό σας; Και πώς λειτουργεί αυτό;

«Είναι κίνητρο... Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια η Εθνική Ανδρών έχει μείνει μακριά από το μετάλλιο, μακριά από τις ψηλές θέσεις... Και είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει. Δεν θέλουμε να πούμε μεγάλα λόγια. Άλλωστε φιλοσοφία όλων μας είναι ότι πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δουλειά που κάνουμε τώρα, να είμαστε δυνατοί και να μην έχουμε τραυματισμούς. Η Εθνική Ελλάδας έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει τον κάθε αντίπαλο».

-Φτάνοντας στην πρώτη συνάντηση στο ΟΑΚΑ, τι σκεφτόσουν ότι σου έχει λείψει περισσότερο από την προετοιμασία;


«Κάθε χρόνο σκέφτομαι την παρέα... Σκέφτομαι πόσο καλά περνάμε και εκτός προπονήσεων με τα υπόλοιπα παιδιά, πόσο ενωμένοι είμαστε σε έναν κοινό στόχο, αλλά και στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα. Παραμένουμε παρέα και είναι από τα πλέον σημαντικά στοιχεία αυτής της ομάδας. Και τώρα που είμαι εδώ, μου λείπει ο γιος μου ο Γιάννης...»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια