Βασιλειάδης: «Η Εθνική πάντα κοιτάει ψηλά»

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε για την κλήση του στην Εθνική, το. στόχο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 (Ισπανία, 30/08-14/09) και παράλληλα αναφέρθηκε στον Φώτη Κατσικάρη. Αναλυτικά, ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για:









-την κλήση στην Εθνική:

«Μεγάλη τιμή για τον καθένα. Νομίζω ότι η Εθνική ομάδα είναι το πιο ψηλό σκαλοπάτι για κάθε αθλητή και την παρουσία του στο άθλημά του. Εκπροσωπείς τη χώρα σου και μέσα απ” αυτή και τις νίκες που παίρνεις μαζί της δίνεις χαρά στους συμπατριώτες σου, ιδίως τώρα που υπάρχουν πολλά και καθημερινά προβλήματα».

-τις αρνήσεις άλλων παικτών:

«Εγώ κάθε καλοκαίρι είμαι με την εθνική ομάδα και δέχομαι με πολλή χαρά και όρεξη για δουλειά κάθε κλήση. Πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στα παιδιά που είναι στην Εθνική και να αφοσιωθούμε στη δουλειά που μας περιμένει και στο στόχο που έχουμε. Κάθε φορά λείπει και κάποιο παιδί, υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, υπάρχει κούραση, ο καθένας μπορεί να έχει κάτι άλλο, αλλά πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να παίζουμε για τη χώρα μας».

-τον στόχο της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ:

«Ο δικός μου συμβαδίζει με της ομάδας και ισχύει για όλα τα παιδιά, πιστεύω. Όσο πιο καλά πάει η Εθνική, τόσο πιο καλά θα είμαστε κι εμείς. Η Εθνική πάντα κοιτάει ψηλά, όπου και με όποιον παίζει, σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχει. Πιστεύω όμως ότι το ρητό, κάθε αγώνας είναι ένα βήμα ξεχωριστό προς την επιτυχία, μάς ταιριάζει καλύτερα».

-το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό:

«Με τον Φώτη Κατσικάρη γνωριζόμαστε τα τελευταία χρόνια άριστα μπορώ να πω, δουλέψαμε μαζί, πετύχαμε πολλά στο Μπιλμπάο, με τελικούς Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, έξοδο στην Ευρωλίγκα. Με έχει βοηθήσει αυτός ο προπονητής να ανεβώ επίπεδο ως παίκτης και πιστεύω ότι χωρίς αυτόν δεν θα βρισκόμουν στο σημείο που είμαι τώρα στην Ευρώπη».

-τους ΝΒΑερ:

«Πιστεύω ότι οι παραστάσεις αυτών των παικτών από ένα τόσο δυνατό και γρήγορο πρωτάθλημα, όπως το NBA, σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχουμε εμείς, θα βοηθήσουν την Εθνική να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου, επιπέδου τοπ ομάδας παγκοσμίου πρωταθλήματος».

-το αν υπάρχει άγχος μετά τις τελευταίες αποτυχίες:

«Πάντα όταν παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο υπάρχει πίεση, αλλά όλα τα παιδιά πλέον έχουμε συνηθίσει. Σε κάθε αγώνα, άλλωστε, όταν μπαίνεις, έχεις άγχος να πας καλά. Το Παγκόσμιο είναι μια μεγάλη διοργάνωση, θα έρθουν οι καλύτεροι απ” όλες τις χώρες και είναι λογικό να υπάρχει πίεση παραπάνω. Το ότι δεν πήγαμε καλά πριν δεν πιστεύω ότι θα μας αγχώσει. Σε κάθε διοργάνωση η Εθνική έχει υψηλό στόχο. Έτσι και τώρα. Ας μην κοιτάμε πίσω στο τι έγινε. Κοιτάμε μπροστά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια