Δεύτερος στην Ελλάδα ο Σύλλογος Αθλούμενων Δικηγόρων «Αριστοτέλης»

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Σύλλογος Αθλούμενων Δικηγόρων «Αριστοτέλης» στο 7ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Δικηγόρων, που διεξήχθη στον Πειραιά από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης από την ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με σκορ 68-76, ύστερα από ένα συγκλονιστικό και αμφίρροπο αγώνα. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη φορά που οι δύο αυτές ομάδες διεκδίκησαν το τρόπαιο και πλέον το μεταξύ τους σκορ είναι ισόπαλο 2-2.

Η πορεία του «Αριστοτέλη» μέχρι τον τελικό ήταν εντυπωσιακή. Επικράτησε κατά σειρά στον όμιλο της «Νόμος» με 96-26, της Λευκωσίας με 71-35 και της Ρόδου με 102-33, ενώ στον ημιτελικό κέρδισε την Λεμεσό 84-50.

Πολλοί παίκτες του ξεχώρισαν στις ατομικές στατιστικές κατηγορίες.  Ο Δημήτρης Χαρτόπουλος αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος, τρίτος σκόρερ με 87 πόντους και δεύτερος στα τρίποντα (10). Ο Κώστας Τσακος ήταν ο δέκατος σκόρερ με 65 πόντους και πρώτος σε επιτυχημένα τρίποντα (13) και αμυντικά ριμπάουντ (37) σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Ο Θάνος Χαριστός ήταν ένατος σκόρερ με 68 πόντους και ο Παναγιώτης Νικας πρώτος στις ασίστ με 18, ενώ ξεχώρισαν και όλοι οι  υπόλοιποι παίκτες (Αρσενης Εμ., Οικονόμου Γ., Κωνσταντινίδης Β., Ναχμίας Σ., Γάλλος Γ., Χατζηνικολάου Δ., Αθανασιάδης Μ.). Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι η ομάδα είχε δύο σημαντικές απουσίες (Γκινδής Η. και Αλεξόπουλος Αθ.).

Οι δύο άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, «Θέμις» και «Νόμος», κατέκτησαν την 8η και 16η θέση του πρωταθλήματος αντίστοιχα.

Οι ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 8ο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ Δικηγόρων, που αποφασίσθηκε ότι θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2015 στην Χαλκιδική.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η διοργάνωση στον Πειραιά ήταν εξαιρετική. Οι αγώνες έγιναν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ για πρώτη φορά υπήρξε πλήρης και άμεση στατιστική κάλυψη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια