Τα φοβερό αφιέρωμα της εφημερίδας «Arena Press» στο παιδικό του Μαντουλίδη και τις κορασίδες του Αρη με αδημοσίευτες φωτογραφίες και μεγαλύτερα κείμενα

Χθες το πρωί ο Λευκός Πύργος «κιτρίνισε» από τα χρυσά παιδιά του Μαντουλίδη και του Άρη, συνοδευόμενα βέβαια από τις δύο… κούπες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων που κατάκτησαν οι μεν στη Χαλκίδα και οι δε στο Βόλο.







Από νωρίς τα αγόρια και τα κορίτσια των δύο ομάδων μαζεύτηκαν κάτω από το σύμβολο της «Νύμφης του Θερμαϊκού», μοιράζοντας μεταξύ τους τις εμπειρίες και τα πανηγύρια της κατάκτησης των… ολόφρεσκων τίτλων. Η «Arena Press» ήταν εκεί, μίλησε με τους πρωταγωνιστές και σας μετέφερε στο φύλλο της Τρίτης το πλούσιο φωτορεπορτάζ της Motion Team και της Φανής Τρυψάνη και τις δηλώσεις τους.

Τι δήλωσαν Μπελούλης, Χασιώτης, Κεραμέας για τον θρίαμβο του Μαντουλίδη

Ο προπονητής του Μαντουλίδη, Κώστας Μπελούλης δήλωσε: «Απόλυτα δικαιολογημένα επικράτησε η ομάδα καθώς είχε διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο ενώ διέθετε τον πρώτο σκόρερ και πολυτιμότερο παίκτη. Η επιτυχία αφιερώνεται σε αυτούς που μας πίστεψαν, αλλά και σε αυτούς που μας αμφισβήτησαν».

Ο γενικός αρχηγός του Μαντουλίδη, Μάκης Χασιώτης μας είπε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή. Ηταν μια μεγάλη επιτυχία σε μια δύσκολη χρονιά που επετεύχθη με πολύ δουλειά και υπομονή. Ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα έχει το γεγονός ότι κατέκτησε το έβδομο Πανελλήνιο παίδων τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ο επικεφαλής των προπονητών του Μαντουλίδη, Νίκος Κεραμέας τόνισε: «Ακολουθώντας τη γραφή του Καβάφη, αυτή η παρέα του Μαντουλίδη, παρότι ήταν μακρύς ο δρόμος, 
γεμάτος περιπέτειες και γνώσεις, κατέκτησε τελικά την Ιθάκη της, αφού τα παιδιά και ο προπονητής σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα πανηγύρισαν την πρώτη θέση.  Τους εύχομαι αυτός ο τίτλος να είναι το πρώτο βήμα για μια ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον».

Τζιότζιος και Αντωνιάδης μιλούν για την πρωτιά του Αρη

Ο προπονητής του Αρη, Τάσος Τζιότζιος, ανέφερε: «Ο Αρης κάνει μεγάλη προσπάθεια στις υποδομές των γυναικών, που φαίνεται ότι αποδίδει, καθώς πέρυσι οι κορασίδες κατέκτησαν την τέταρτη και φέτος την πρώτη Πανελλήνια θέση. Έπεται συνέχεια, καθώς υπάρχει πολύ καλό υλικό και στις καινούργιες… φουρνιές που είναι σε ανταγωνιστικό επίπεδο». 




Ο έφορος των κορασίδων του Αρη, Γιώργος Αντωνιάδης, τόνισε: «Πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού η υποδομή που δημιουργήθηκε. Χρειάζεται σύνεση και όραμα γι αυτά τα παιδιά». 

Χρηστίδης-Παπαρδέλλα: «Πως γνωριστήκαμε»

Δεν κρύβουν τη μεταξύ τους σχέση ο πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ του Πανελληνίου Παίδων Βασίλης Χρηστίδης και η διεθνής Βάσω Παπαρδέλα. Πως έγινε όμως η πρώτη επαφή; «Γνωριστήκαμε από κάποιους κοινούς γνωστούς στα γήπεδα του μπάσκετ. Εχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα και δεν ήταν δύσκολο να εξελιχθεί η σχέση», απαντάνε μαζί. Ο παίκτης του Μαντουλίδη, σχολιάζει για την μεγάλη διάκριση: «Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Κάναμε το καλύτερο στο παρκέ και αξίζαμε τον τίτλο». Η αθλήτρια του Αρη τόνισε: «Σε κάθε ματς είχαμε στόχο τη νίκη και να έχουμε καλή εικόνα. Εκτός από χαρακτήρα δείξαμε και ήθος».

Β. Παπαδόπουλος-Ανωνιάδου: «Πρότυπο οι γονείς μας»

Τους γονείς τους έχουν ως πρότυπο τόσο ο Βασίλης Παπαδόπουλος όσο και η Σοφία Αντωνιάδου. Ο πρώτος μας είπε: «Οι δύο γονείς μου ασχολούταν ως παίκτες με το άθλημα. Εγώ άρχισα από πολύ μικρός και συνεχίζω μέχρι σήμερα». Η δεύτερη τόνισε: «Ο πατέρας μου ήταν αθλητής μπάσκετ και έτσι… κόλλησα το μικρόβιο. Πιστεύω να τον ξεπεράσω…»

Κατερίνα και Ελενα Τσινέκε: «Είμαστε πολλές ώρες μαζί»

Για την σχέση τους εντός και εκτός γηπέδου μίλησαν οι αδελφές Τσινέκε. Η Κατερίνα μας είπε: «Εχουμε πολύ καλή σχέση παρότι είμαστε αρκετές ώρες μαζί. Με εκνευρίζει κάποιες στιγμές αλλά γενικά υπάρχει συμφωνία και συνεργασία». Η Ελενα τόνισε: «Δεν θέλω να είμαι συνέχεια μαζί με την αδελφή μου. Καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται αλλιώς αλλά προσπαθώ όταν γίνεται να ξεφύγω. Έτσι στο δωμάτιο του Πανελληνίου κοιμήθηκα με άλλη συμπαίκτριά μου».






Νιγδέλη: «Μεγάλη εμπειρία»

Η μικρότερη της παρέας είναι η Αγγελική Νιγδέλη: «Ηταν μεγάλη εμπειρία η κατάκτηση του τίτλο. Δέθηκα με όλα τα κορίτσια και παρότι είμαι η πιο μικρή με αντιμετωπίζουν το ίδιο». 






Γιώργος Μπίλιος: «Τη βραδιά, που κερδίσαμε τους Τιτάνες, έγιναν κάποιες… μανούρες» - Μαρία Κατσαμούρη: «Στα γενέθλιά μου (25 Ιουνίου) κερδίσαμε τον Κρόνο και το γιορτάσαμε με μια τούρτα».



















Γιώργος Μπρόζος: «Λόγω ύψους, στα 11 μου άφησα το ποδόσφαιρο και ασχολήθηκα με το μπάσκετ» - Σοφία Ξανθινίδου: «Από πολύ μικρή ηλικία το… είχα το μπάσκετ».

Βαγγέλης Τσιακίρης: «Πρότυπό μου ο Σλούκας και ο Πάρκερ» - Βιβή Ιγγλέζου: «Το πορτοκαλί χρώμα της μπάλας ήταν αυτό που με έφερε κοντά στο μπάσκετ».


Σταύρος Καλαμπόκης: «Με εντυπωσίαζε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ και ιδιαίτερα η μαχητικότητα του» - Τατιάνα Τζιότζιου: «Στο σπίτι ο πατέρας μου παύει να είναι προπονητής».

Άρης Γκαβέζος: «Τον τίτλο τον θεωρούσαμε σίγουρο, δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά» - Καλλιόπη Γιαννουσίου: «Κανείς δεν μας υπολόγιζε στο Πανελλήνιο…»

Κωνσταντίνος Γεωργίου: «5 χρονών ξεκίνησα στο Μαντουλίδη και τώρα Πρωταθλητής Ελλάδας» - Έλενα Σικαλίδου: «Από τα 6 μου βρίσκομαι στον Άρη και απολαμβάνω όλες τις στιγμές στο γήπεδο».


Νικηφόρος Παπαδόπουλος: «Πιο ενδιαφέρον το μπάσκετ από το ποδόσφαιρο, όμως στο δεύτερο είμαι καλύτερος!» - Αντιγόνη Χριστάκογλου: «Πάνω απ’ όλα είμαστε φίλες με τα κορίτσια».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια