Υπερηφάνεια για την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών 3Χ3-Τι δήλωσαν οι τέσσερις διεθνείς παίκτριες

H Εθνική Γυναικών 3Χ3 επιστρέφει σήμερα από το Άμστερνταμ έχοντας στις αποσκευές της την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (5-7/9, Βουκουρέστι). Οι διεθνείς που οδήγησαν την Ελλάδα στην πρόκριση, η Άρτεμις Σπανού, η Κατερίνα Σπαθάρου, η Ανθή Χατζηγιακουμή και η Ναυσικά Σταυρίδου μίλησαν για αυτή την εμπειρία τους.

Μοναδική που είχε πάρει ήδη το βάπτισμα του πυρός σε τουρνουά 3Χ3 είναι η Σταυρίδου, η οποία είχε αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα.
«Για μένα ήταν όντως η δεύτερη εμπειρία σε τέτοιο τουρνουά. Ομολογώ ότι αισθάνθηκα ακόμη καλύτερα. Είναι πραγματικά διαφορετικό. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η πρόκριση, στο να είναι μια ολοκληρωμένη αξέχαστη εμπειρία, γιατί όσο νικάς, δεν μπορείς παρά να είσαι χαρούμενη. Οπότε... Τα λέμε στο Βουκουρέστι για μια ακόμη πιο δυνατή εμπειρία!».

Η Κατερίνα Σπαθάρου αγάπησε κεραυνοβόλα το 3Χ3: «Η πρώτη αυτή εμπειρία ήταν απλά μαγική! Και έγινε ακόμη πιο μαγική, γιατί αγωνιστήκαμε με το εθνόσημο, εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα. Η χαρά και η υπερηφάνεια για την πρόκριση είναι απερίγραπτη. Νιώθω τυχερή για τη συμμετοχή μου σε αυτή! Τώρα πια ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τη γαλανόλευκη κυνηγώντας την υπέρβαση στην τελική φάση, στο Βουκουρέστι».

Η Ανθή Χατζηγιακουμή αγωνίστηκε και αυτή πρώτη φορά σε τέτοιο τουρνουά 3Χ3, επιστρέφοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή... Ομολογώ ότι θα μου μείνει αξέχαστη η εμπειρία. Είμαι πραγματικά περήφανη που καταφέραμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση και να προκριθούμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι».


Η Άρτεμις Σπανού έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα, στο κολεγιακό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, έχει δοκιμαστεί στο WNBA, αλλά δεν είχε αγωνιστεί σε τουρνουά 3Χ3: «Ήταν μια ωραία εμπειρία και πιστεύω ότι όλες ευχαριστηθήκαμε την παρουσία μας σε αυτή την προκριματική φάση. Πήραμε την πρόκριση, αλλά παράλληλα διασκεδάσαμε την παρουσία μας εδώ. Και εννοείται, ότι νιώθουμε υπερηφάνεια, γιατί καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στην τελική φάση για τη χώρα μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια