H «μικρή» του Πανελληνίου Κορασίδων, Έφη Πατούνη, μιλά για την πρεμιέρα και το άγχος που νικά η φιλία στα παρκέ: «Δημοτικό-γυμνάσιο, πέντε μέρες μπάσκετ»

Κορίτσια γεννημένα το 1998, είναι και τα μεγαλύτερα σε ηλικία που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων που








Γεννηθείσα σε άλλο… μιλένιουμ και σε άλλη δεκαετία, η 12χρονη (2002) γκαρντ των Τιτάνων Παλαμά, μόλις τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πριν αρχίσει να οραματίζεται το Γυμνάσιο και το κατά πόσο θα αλλάξει η ζωή της τώρα που θα μπει στην εφηβεία, είπε να παίξει λίγο ακόμα, σαν παιδί, έστω και αν απέναντι της υπάρχουν αντίπαλες, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερες: «Αισθάνομαι πολύ ωραία και νοιώθω πολύ τυχερή, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω νέα κορίτσια που θα παίξουμε αντίπαλες τις μέρες που θα είμαστε εδώ στον Βόλο και είναι μια πολύ ωραία εμπειρία».

Μόλις 12 χρονών, η Έφη είναι η μικρότερη σε ηλικία παίκτρια της ομάδας αλλά και του τουρνουά, δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως φοβάται. Τουναντίον! «Όποτε πατήσω το παρκέ για να αγωνιστώ, θα πρέπει να αντιμετωπίσω παίκτριες που θα με περνάνε ακόμα και τέσσερα χρόνια, αλλά δεν φοβάμαι. Ίσως να αγχώνομαι λίγο, αλλά σίγουρα δεν φοβάμαι». Και πώς μπορεί να φοβάται; Άλλωστε, τα παιδιά με την άγνοια κινδύνου έχουν άριστη σχέση. Όταν δε υπάρχουν και φίλοι για να σε βοηθήσουν, τότε… «μου φεύγει από το μυαλό και το άγχος, γιατί η ομάδα μου, οι συμπαίκτριές μου με ενθαρρύνουν και μου αρέσει πολύ αυτό. Με κάνουν να αισθάνομαι πολύ καλύτερα».

Στα του τουρνουά, οι Τιτάνες στην πρεμιέρα, ήταν όνομα και πράγμα. Παρά το γεγονός πως «φτάσαμε στον Βόλο λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, δεν κάναμε προπόνηση σε αυτό το γήπεδο (σ.σ. κλειστό Νέας Ιωνίας) όπως έκαναν όλες οι υπόλοιπες ομάδες και βρεθήκαμε να χάνουμε από πολύ νωρίς με παραπάνω από δέκα πόντους διαφορά καταφέραμε να επικρατήσουμε (σ.σ. επί της Άμιλλας με 55-52)».

Πώς το πέτυχαν; «Κάνοντας αυτό που κάνουμε πάντα. Εμείς παίζουμε το κάθε παιχνίδι για να το ευχαριστηθούμε. Αυτό κάναμε και στην πρεμιέρα και όλα τα υπόλοιπα μας βγήκαν στο παρκέ. Έτσι κάναμε και το πρώτο βήμα».

Μία νίκη λοιπόν για την ομάδα από τον Παλαμά και η 12χρονη Έφη Πατούνη ευελπιστεί και σε άλλες. «Σίγουρα δεν λέμε πως ήρθαμε για να πάρουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά ο στόχος μας είναι πάντα το καλύτερο και τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινάμε μια τελική φάση με νίκη. Μακάρι να έρθουν όμως και άλλες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια