Σαμαντούρα: «Σταμάτησα σαν φίλη από τον Παναθηναϊκό»

Λίγο καιρό μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον Παναθηναϊκό, η Γιασεμή Σαμαντούρα μίλησε, σε μια συνέντευξη εφ” όλης της ύλης, στο Superbasket.gr για την τριετία που πέρασε στο «τριφύλλι», ενώ τόνισε πως σταμάτησε σαν φίλη από την ομάδα.





Έμεινε στον Παναθηναϊκό για μία τριετία και κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 2012-13. Η Γιασεμή Σαμαντούρα, παράλληλα, μέτρησε μία δεύτερη θέση την σεζόν 2011-12 και μία τρίτη θέση την σεζόν 2013-14, δείχνοντας, εκ του αποτελέσματος, πως το «τριφύλλι» ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό.

Μετά την σεζόν 2013-14, όμως, ήρθε η αποχώρησή της από την ομάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ο κύκλος της στην ομάδα έκλεισε. Επιπλέον, αναφέρεται στις ατυχίες της σεζόν που ολοκληρώθηκε, στο πρωτάθλημα της Α1, στον κόσμο των «πρασίνων», τον οποίο και ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον ανιψιό της, Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν.

Θα ήθελα ένα σχόλιο για την φετινή σεζόν.

«Ήταν ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με αρκετές νέες δυνατές ομάδες, που παρακολούθησε πολύς κόσμος, και μεταξύ άλλων βοήθησε την ανάπτυξη του αθλήματος στην επαρχία, όπως στην Κω, που είναι πολύ ενθαρρυντική, και μπράβο στους ανθρώπους που τη στηρίζουν».

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε φτάσατε κοντά και στους 2 τίτλους, όμως στο Κύπελλο ηττηθήκατε στον τελικό στο τέλος, ενώ στο πρωτάθλημα στον ημιτελικό. Τι γεύση σας αφήνει η σεζόν;

«Ήταν μια περίεργη χρονιά, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ στα μέσα της χρονιάς και απρόβλεπτες απώλειες, που δυσκόλεψαν την προσπάθειά μας. Έπρεπε να γίνει σωστή διαχείριση των αθλητριών, με συνεχείς αλλαγές και προσαρμογές στο αγωνιστικό πλάνο. Στα περισσότερα παιχνίδια παίξαμε καλό μπάσκετ, καταφέραμε και φτάσαμε πολύ κοντά στους στόχους μας, τους οποίους δυστυχώς χάσαμε «στο τελευταίο σουτ», κάτι που σίγουρα αφήνει μια πικρή γεύση. Πιστεύω ότι αν δεν είχαμε μηδενιστεί στον αγώνα με το Ρύσιο ή/και αν είχε παραμείνει η Γέμελος στα play off, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα, γιατί η ομάδα με την προσθήκη της Κωστάκη μετά τον Φεβρουάριο έπαιζε πολύ καλό μπάσκετ».

Κατά την διάρκεια της σεζόν η ομάδα «χτυπήθηκε» από τραυματισμούς. Έπαιξαν τον ρόλο τους οι τραυματισμοί;

«Η απώλεια της Δίελλα τον Δεκέμβριο ήταν μεγάλη, γιατί η αθλήτρια είχε πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα αγωνιστικά μας πλάνα. Ακολούθησε και ο τραυματισμός της Καλέντζου αμέσως μετά τις γιορτές, που μας αποσυντόνισε για κάποιο διάστημα, κυρίως επειδή δεν ξέραμε την ακριβή του έκταση, και πόσο διάστημα θα διαρκέσει η αποθεραπεία».

Μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου ήρθε η λύση της συνεργασίας σας με την ομάδα. Υπάρχει πικρία γι’αυτό;

«Θεωρώ την τριετία που δούλεψα στην ομάδα πετυχημένη, είχα μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του Τμήματος, ο κόσμος ήταν κοντά μας, και σε γενικές γραμμές πετύχαμε τους στόχους μας και στο κομμάτι της ανάπτυξης της ομάδας σε διάφορα επίπεδα, με επιστέγασμα την ανάδειξη των Χριστινάκη και Σλούκα, που πιστεύω θα κάνουν μεγάλη καριέρα. Θεώρησα ότι έκλεισε ένας κύκλος, αποφάσισα να σταματήσω σαν φίλη από τον Παναθηναϊκό, και εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια για την ομάδα».

Ποιες είναι οι πιο δυνατές στιγμές που έχετε από το πέρασμά σας από τον Παναθηναϊκό;

«Η πρώτη χρονιά, στην οποία μαζί με τον κ. Μιχαλαριά χτίσαμε την ομάδα σε διάφορα επίπεδα ουσιαστικά από το μηδέν, και με νεαρές και άγνωστες αθλήτριες καταφέραμε να φτιάξουμε μια πολύ δεμένη ομάδα, που έφτασε ως τον τελικό του πρωταθλήματος και έχασε στην παράταση από την μεγάλη ομάδα του Αθηναϊκού, ήταν πολύ σημαντική. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος τη δεύτερη χρονιά, με τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου σε κάθε παιχνίδι, επίσης θα μου μείνει αξέχαστη».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πόσο σας στήριξε αυτό το διάστημα;

«Πολύ και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Έχω περάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου στον Παναθηναϊκό, είτε ως αθλήτρια είτε ως προπονήτρια, ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του είναι μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου».

Το πρωτάθλημα της Α1 πώς θα το χαρακτηρίζατε;

«Το πρωτάθλημα πρέπει να ενισχυθεί, ώστε περισσότερες Ελληνίδες παίκτριες να παραμένουν στην Ελλάδα, σε ένα άθλημα που αποδεδειγμένα ο κόσμος αγαπάει, και έχει προσφέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό σταθερά στον χρόνο. Ασφαλώς και το να διαπρέπουν Ελληνίδες παίκτριες στο εξωτερικό είναι καλό, ωστόσο πιστεύω ότι ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα, θα μπορούσε εκτός των άλλων να λειτουργήσει ως κίνητρο για τις νεαρές αθλήτριες και να τονώσει την παραγωγική διαδικασία».

Ψάχνοντας πληροφορίες για εσάς είδα πως ο Γιάννης Αθηναίου είναι ανιψιός σας. Θα ήθελα ένα σχόλιο για τον Γιάννη Αθηναίου και εάν περιμένατε να ανεβάσει τόσο πολύ τις μετοχές του (μεταγραφή στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο).

«Ο Γιάννης δουλεύει πολύ τα τελευταία χρόνια, και πιστεύω ότι μπορεί να παίξει σε πολύ ψηλό επίπεδο, ειδικά σε ομάδες που παίζουν οργανωμένο μπάσκετ.

Είναι play maker στην καλύτερη ηλικία για τα επόμενα 5 χρόνια, και ελπίζω θα κάνει την καλύτερη επιλογή στη συνέχεια της καριέρας του, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Εύχομαι και ελπίζω να είναι και στις στις κλήσεις της εθνικής ομάδας, γιατί είχε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με τον Άρη, αλλά και πήρε πράγματα από την εμπειρία στην Αρμάνι, και αυτό να τον βοηθήσει να προχωρήσει ακόμα παραπάνω».

Οι στόχοι σας για το μέλλον ποιοι είναι;

«Είμαι προπονήτρια για πολλά χρόνια, ακόμα και τη χρονιά που έφερα στον κόσμο τους δύο γιους μου δεν σταμάτησα να κοουτσάρω. Συνειδητοποιώ, στο πρώτο μου καλοκαίρι χωρίς ομάδα, ότι μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι μακριά από το φυσικό μου χώρο. Αν βρω το κατάλληλο project, είτε στον πρωταθλητισμό είτε στην ανάπτυξη του αθλήματος, σίγουρα θα επανέλθω σύντομα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια