Μπόνη: «Το Ελληνικό τώρα ξεκινάει…»

Το Ελληνικό μετά το Κύπελλο έκανε δικό του και το Πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά ακόμα είναι στην αρχή, όπως εξομολογήθηκε στο Superbasket.gr η Μαριρόζα Μπόνη.




Το Ελληνικό είχε τοποθετήσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του ψηλά από την αρχή της σεζόν, αλλά αυτό δεν φόβισε τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, οι οποίες φρόντισαν να κάνουν το νταμπλ και να ζήσουν μία ονειρεμένη χρονιά. Η Μαριρόζα Μπόνη αποκάλυψε το μυστικό επιτυχίας της ομάδας της, εξέφρασε την σιγουριά της σε αυτήν κι εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη μελλοντική πορεία του Ελληνικού, το οποίο τώρα ξεκινάει…

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για την ομάδα σου,. Ποιο θεωρείς πως ήταν το μυστικό της επιτυχίας σας;

«Το μυστικό ήταν ότι δέσαμε πολύ ως χαρακτήρες όλες οι κοπέλες με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ καλή συνεργασία, τόσο μεταξύ μας, όσο και με το προπονητικό team, πράγμα που φάνηκε μέσα στο γήπεδο».

Αν κάποιος κρίνει από το «σκούπισμα» στην σειρά των τελικών με τον Πρωτέα, θα μπορούσε να υποστηρίξει πως η κατάκτηση του τίτλου ήρθε εύκολα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήρθε εύκολα, αφού είναι αποτέλεσμα μια συλλογικής προσπάθειας που ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς με σκληρή δουλειά και προσήλωση στον στόχο που είχαμε θέσει ως ομάδα. Εξάλλου και ο Πρωτέας είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, οπότε δεν θα μπορούσε να είναι εύκολη υπόθεση η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Το γεγονός ότι κάνατε μόλις μία ήττα την φετινή σεζόν φαντάζομαι πως αποδεικνύει και την δίκαιη κατάκτηση του νταμπλ…

«Φέτος ήμασταν πιο πλήρης και έτοιμοι ως ομάδα ,όποτε οποιοδήποτε διαφορετικό αποτέλεσμα πέρα από την κατάκτηση του double θα ήταν αποτυχία για εμάς».

Ποιες στιγμές θα ξεχώριζες από την φετινή σεζόν;

«Σίγουρα την κατάκτηση του κυπέλλου στην Κω που ήταν και ο πρώτος μεγάλος τίτλος της ομάδας κόντρα στον βασικό μας αντίπαλο Παναθηναϊκό, αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Υπήρξε κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της σεζόν που αμφέβαλλες για την ομάδα ή ως προς την υλοποίηση των στόχων σας;

«Όχι, ποτέ δεν αμφέβαλλα, ήμουν σίγουρη εξ αρχής ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας και αυτό επιβεβαιωνόταν από την αγωνιστική μας πορεία».

Το φετινό ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων και αν ναι, φαντάζομαι πως αυτό αυξάνει και το μέγεθος της επιτυχίας σας;

«Το γεγονός ότι οι ομάδες φέτος ήταν περισσότερο ανταγωνιστικές αποτέλεσε το κίνητρό μας να δουλέψουμε σκληρότερα και προσέδωσε μεγαλύτερη αξία στην κατάκτηση των δυο τίτλων».

Τα φετινά επιτεύγματά σας μπορούν να αποτελέσουν την βάση, ώστε το Ελληνικό να  «χτίσει» την αυτοκρατορία του;

«Σαφώς ,το Ελληνικό τώρα ξεκινάει να γράφει την ιστορία του και το φετινό επίτευγμα αποτελεί το έναυσμα για μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι δεν είναι τυχαία, με δυο συνεχόμενες ανόδους και την κατάκτηση Κυπέλλου και Πρωταθλήματος στην δεύτερη χρονιά παρουσίας της στην Α1 κατηγορία δείχνει ότι έχει έρθει για να μείνει».

Τέλος, ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

«Οι φιλοδοξίες μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται με την ομάδα μου, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια