Νικολαΐδου: «Μυστικό μας η οργάνωση»

Το Ελληνικό κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο) και μια εκ των πρωταγωνιστριών του συγκροτήματος της Ελένης Καπογιάννη, η Νένα Νικολαΐδου, μίλησε στο Superbasket.gr για την φετινή σεζόν, την οποία χαρακτηρίζει ονειρεμένη, δηλώνοντας πως μυστικό της ομάδας ήταν η οργάνωση που υπήρχε.

Παράλληλα, η έμπειρη αθλήτρια αναφέρθηκε στην σχέση της με την προπονήτρια της, αλλά και τις συμπαίκτριες της, στο γεγονός πως το Ελληνικό από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται σε θέση ισχύος, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, εστιάζοντας στο μέλλον.

Πρωτάθλημα και κύπελλο φέτος με το Ελληνικό. Η φετινή σεζόν χαρακτηρίζεται ονειρεμένη;

«Ναι η χρονιά είναι ονειρεμένη ,γιατί όταν ξεκινήσαμε είχαμε πει ότι στόχοι της ομάδας είναι το κύπελλο και το πρωτάθλημα και τελικά τα καταφέραμε!!!!»

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας του Ελληνικού;

»Η οργάνωση που υπάρχει στο σωματείο..Ο καθένας έχει το ρόλο του. Εμείς (οι παίκτριες) το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να ασχοληθούμε  με το αγωνιστικό κομμάτι (προπονήσεις-αγώνες)…»

Το φετινό νταμπλ τι φανερώνει την αρχή μιας δυναστείας ή δεν σκέφτεστε κάτι τέτοιο στην ομάδα;

«Η πορεία του Ελληνικού μέχρι τώρα (τοπικό, Α2,Α1)  γίνεται με σταθερά βήματα και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσει και στο μέλλον. Σίγουρα αυτό θα το αποφασίσει η διοίκηση και το προπονητικό τιμ, ποιοι θα είναι οι στόχοι κάθε χρονιά».

Τι ήταν αυτό που έκανε το Ελληνικό να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ομάδες;

«Όπως προείπα η οργάνωση και η «άμεση» επίλυση όποιων προβλημάτων προέκυπταν στη διάρκεια της χρονιάς…»

Υπήρχε σημείο μέσα στη σεζόν που να φοβηθήκατε πως δεν θα τα καταφέρετε στο τέλος;

«Όχι δε φοβηθήκαμε. Ίσα ίσα όσο περνούσε ο καιρός ,από την προετοιμασία και τους πρώτους αγώνες που χρειαζόταν η ομάδα μία πίστωση χρόνου για να δέσει , μετά δεν υπήρχε στο μυαλό καμίας ότι δε θα τα καταφέρουμε…»

Από τη νέα σεζόν θα είστε η ομάδα που θα θέλουν να κερδίσουν όλοι στο πρωτάθλημα. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

«Περισσότερη σκληρή δουλειά (ατομική και ομαδική)…»

Η συνεργασία με την Ελένη Καπογιάννη πως χαρακτηρίζεται;

«Με την κόουτς έχω συνεργαστεί και παλαιότερα στον ΠΑΟ και στη ΦΕΑ,οπότε ξέραμε και οι δύο τα υπέρ και τα κατά της καθεμίας και η συνεργασία μας κύλησε άψογα…»

Οι σχέσεις μεταξύ των παικτριών έπαιξαν τον ρόλο τους;

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο, είμαστε όλες μία παρέα..Καμία δεν έβαλε τον εαυτό της πάνω από την ομάδα…»

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών πως θα το χαρακτήριζες;

«Κατά την γνώμη μου ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων 4-5 ετών , ιδίως την κανονική περίοδο πριν την έναρξη των πλει άουτ και πλει οφ…»

Υπάρχει μέλλον από πλευράς αθλητριών στην χώρα μας; Κι αν ναι πιστεύεις πως υπάρχουν οι υποδομές και η τεχνογνωσία ώστε να εξελιχθούν οι ελληνίδες παίκτριες;

«Αυτό είναι μεγάλο θέμα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά ταλέντα, αλλά όπως βλέπουμε όσα μπορούν τα τελευταία χρόνια φεύγουν στο εξωτερικό ή άλλα «χάνονται» γιατί ακόμα δεν έχουμε δώσει την κατάλληλη προσοχή στο θέμα των υποδομών. Λίγα είναι τα σωματεία που έχουν δώσει βάση στις υποδομές τους. Και για να μην λέω μόνο για τα σωματεία, λίγα είναι και τα ταλέντα που έχουν τη «δίψα», τη δύναμη και τη διάθεση  να δουλέψουν σκληρά και να καταφέρουν κάτι παραπάνω. Όσο αφορά την τεχνογνωσία ,πιστεύω ότι πλέον υπάρχουν τα μέσα (σχολές προπονητικής, internet), που βοηθούν τους  προπονητές να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτεροι..Όσο αφορά τις υποδομές ,θα πρέπει όλα τα σωματεία να δώσουν βάση σ’αυτές γιατί αυτά τα παιδιά θα είναι το μέλλον μας..Έχουμε μείνει πίσω…»

Οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον ποιοι είναι;


«Αυτή τη στιγμή συνεχίζω και πανηγυρίζω την κατάκτηση του νταμπλ…»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια