Νικητής ο ΣΕΘ στο ντέρμπι με το Δήμο Καλαμαριάς

Μεγάλο παιχνίδι έγινε προχθές στο ΔΑΚ Πυλαίας με τους εκτελωνιστές να παίρνουν τη νίκη και την διαφορά απέναντι στον Δήμο Καλαμαριάς με 81-68 για το πρωτάθλημα του ΕΚΘ.





Σε λιγότερο από ένα μήνα ΣΕΘ και Δήμος Καλαμαριάς ξαναβρέθηκαν αντιμέτωποι αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα του ΕΚΘ σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου...Η Καλαμαριά (με σημαντική απουσία του Καραχάλιου) ξεκινώντας το παιχνίδι με άμυνα ζώνης μπόρεσε να εγκλωβίσει τους γηπεδούχους και να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Οι εκτελωνιστές που δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις από την περιφέρεια τροφοδότησαν τους ψηλούς που όμως εμφανίστηκαν βιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Ετσι οι φιλοξενούμενοι με ηγέτη τον Κυριώτη έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 4 πόντους μπροστά (15-19). 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για έναν ρόλο...Ο ΣΕΘ έπαιξε με το γνωστό του πάθος, έβαλε τα μακρινά σουτ (πέντε τρίποντα από Φραγκουλίδη-Ψαρρόπουλο-Βλάχο) και έτρεξε στον αιφνιδιασμό με τους παίκτες της Καλαμαριάς να αναλώνονται περισσότερο σε διαμαρτυρίες για τα σφυρίγματα των διαιτητών χάνοντας έτσι την συγκέντρωσή τους (25-11)

Στην επανάληψη έγινε το καλύτερο δεκάλεπτο (22-22). Η Καλαμαριά έδειξε ότι δε θα τα παρατήσει εύκολα. Με Κουτσουρη, Δάμπαση και Ψωμά να παίρνουν τη σκυτάλη  στο σκοράρισμα από τον «καλά κλεισμένο» Κυριώτη προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά αλλά απέναντι τους βρήκαν τον εκπληκτικό Ιωακειμίδη.

Ο σέντερ των γηπεδούχων έστησε το δικό του πάρτι μέσα στο ζωγραφιστό, μάζεψε όλα τα «σκουπίδια» και σκόραρε κατά βούληση (27 πόντους συνολικά).

Στην τελευταία περίοδο η Καλαμαριά έκανε την τελική αντεπίθεση για την ανατροπή. Με τρίποντο του Δάμπαση μείωσε στους πέντε (66-61). Όμως δεν βρήκε το αντίδοτο στην άμυνα για τον Ιωακειμίδη που με συνεργό αυτην τη φορά τον Ταρνανίδη, αλλά και τη μεγάλη βοήθεια από την κερκίδα, «έχτισαν» μια διψήφια διαφορά ασφαλείας που την κράτησαν ως το τέλος.
Δεκάλεπτα: 15-19, 40-30, 62-52, 81-68
ΣΕΘ(Κοσμίδης-Κουμπάρος): Φραγκουλίδης 9(3), Ταρνανίδης 18, Ελευθεριάδης 2, Ψαρρόπουλος 3(1), Καπνιάς 6, Ιωακειμίδης Γ. 27, Βλάχος 16(3).
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Παρθενιάδης): Ψωμάς 11, Δαμπάσης 13(3), Ζέρβας, Οικονόμου 3, Κυριώτης 26(2), Κουτσουρής 15.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια