Τι ειπώθηκε στην συνάντηση της ΕΠ της ΕΚΑΣΘ με τους εκπροσώπους των σωματείων της Γ1 και Γ2 ανδρών

Ολοκληρώνονται σήμερα στα γραφεία της ΕΚΑΣΘ οι συναντήσεις της επιτροπής πρωταθλημάτων με τους εκπροσώπους των σωματείων για τις προκηρύξεις της νέας περιόδου.









Σειρά έχουν τα σωματεία της Γ1 και Γ2 ανδρών και το μπλογκ βρίσκεται εκεί από όπου θα σας περιγράψει όλα τα τεκταινόμενα…


Μικρή μέχρι στιγμής η προσέλευση των εκπροσώπων των σωματείων. Αρχίζει η συνάντηση με δέκα περίπου ομάδες να έχουν δώσει το παρών.

Ο πρόεδρος της ΕΠ, Αλέκος Κατσιάνης, τόνισε ότι περίμενε μεγαλύτερη προσέλευση και έδωσε το λόγο στα σωματεία για μια κουβέντα, αφού αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της αδειοδότησης των γηπέδων.

Τονίστηκαν οι ηλικιακοί περιορισμοί που θα εφαρμοστούν μόνο για την Γ1, με δύο παίκτες μικρούς σε ηλικία.

Ο προπονητής του Αριστοτελείου Κολεγίου, Ανέστης Μελετιάδης, αναφέρθηκε στον περιορισμό των ανδρών παικτών (γεννημένων κάτω του 1996) στους 25, τονίζοντας ότι αυτό είναι λάθος.

Ο Χρήστος Νίκου τόνισε ότι οι μικρότεροι σε ηλικία παίκτες σε χαμηλή κατηγορία είναι αμφιβόλου ποιότητας και πιάνουν χωρίς λόγο θέση στην δωδεκάδα. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κάποιες ομάδες έχουν τον πρώτο λόγο στα γήπεδα και ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

Ο Παρασκευάς Μουρατίδης από τις Ακαδημίες Πρωταθλητών τόνισε ότι αυτό είναι θέμα της κάθε ομάδας και ότι είναι γεγονός πως οι καλοί παίκτες δεν παίζουν τόσο χαμηλά. Αναφέρθηκε στο θέμα της διαιτησίας και στον τρόπο διεξαγωγής. Τόνισε την ανομοιογένεια των τριών ομίλων στην Γ1 καθώς είναι χωρισμένοι γεωγραφικά και πρότεινε κάποιον διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την άνοδο. Ακόμη αναφέρθηκε στη μέρα διεξαγωγής λέγοντας αν γίνεται να συγκεκριμενοποιηθούν οι μέρες που διεξάγονται τα παιχνίδια.

Ο εκπρόσωπος του Ατλαντα, Κώστας Αστεριάδης, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί ακόμη και στην Γ2. Ακόμη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα γήπεδα και την συμπεριφορά των διοικήσεων και των αρμοδίων.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος, ανέφερε ότι για το θέμα αδειοδότησης των γηπέδων γίνονται κινήσεις από την Ενωση και την ΕΟΚ, αλλά χρειάζεται και η βοήθεια των σωματείων. Σε ότι αφορά την διαιτησία προέτρεψε τις ομάδες να στέλνουν παιδιά για να γίνουν διαιτητές, καθώς το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Από τον εκπρόσωπο του Θερμαϊκού τονίστηκε ότι ο περιορισμός δεν είναι σωστός καθώς οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν υποδομή στην Γ΄ κατηγορία. Ετσι αναγκάζονται να κατέβουν με δέκα αντί για δώδεκα παίκτες. Ακόμη ανέφερε το θέμα του κόστους των προπονήσεων και των αγώνων για τα σωματείων.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τα θέματα διαιτησίας να κυριαρχούν, καθώς όλες οι ομάδες έχουν να πουν κάτι γι αυτά. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια