Στον τελικό του κυπέλλου ΑΣΕΘ, Μηχανικοί και Coca Cola

Έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι ημιτελικοί του Κυπέλλου του Αθλητικού Συνδέσμου Εργαζομένων Θεσσαλονίκης και προέκυψε το ίδιο ζευγάρι με πέρσι στον τελικό. Μηχανικοί και Coca Cola θα αναμετρηθούν στην επανάληψη του περσινού τελικού που έληξε με νικήτρια και Κυπελλούχο την ομάδα των Μηχανικών με 75-63.









Ο αγώνας θα διεξαχθεί μέσα στο Μάϊο, μετά τη λήξη των ημιτελικών σειρών του Πρωταθλήματος.
Αναλυτικά οι ημιτελικοί:

VOID  37
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 64
Η ομάδα των Μηχανικών, αν και παρατάχτηκε για μία ακόμα φορά μόνο με έξι παίκτες λόγω προβλημάτων τραυματισμών, κατάφερε να επιβληθεί άνετα της ομάδας του VOID με 64-37. Έχοντας σε καλή μέρα όλους τους παίκτες και με MVP τον Γιώργο Λιάντα με 17 πόντους, πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Από την άλλη μεριά, οι ηττημένοι έκλεισαν τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για φέτος με μία κακή εμφάνιση, με μόνο διασωθέντα τον Κοσμά Ζαχαρέλη με 16 πόντους και καλή αμυντική προσπάθεια.
Το παιχνίδι διεξήχθη σε άριστο κλίμα μεταξύ των δύο ομάδων, με μόνο μελανό σημείο τα συνεχώς δυνατά μαρκαρίσματα μεταξύ των σέντερ των δύο ομάδων, Βλαχάκη και Κεχαγιά.
Η ομάδα των Μηχανικών μετά το Πάσχα θα αντιμετωπίσει τον Ιπποκράτη για τα ημιτελικά των play off και θα προσπαθήσει, παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, να ανατρέψει την εις βάρος της με 2-1 νίκες κατάσταση και να κάνει την έκπληξη περνώντας αυτή και στον τελικό του Πρωταθλήματος.
Δεκάλεπτα: 7-17, 18-35, 28-45, 37-64
VOID (Μπαλάφτσαλης): Δωρης, Ζαχαρέλης Κ. 16, Τσαχουρίδης 5, Ζαχαρέλης Β., Κεχαγιάς 5, Τσομπανίδης 3(1), Παπαχρήστος 3, Τσαμπαρλής 5.
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Λιάντας - Παπαθανασίου): Τζίκος 3(1), Δημητριάδης 4, Γιαγκόπουλος 14(3), Βλαχάκης 14, Παπαθανασίου 12, Λιάντας 17.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 66
COCA COLA 3E  86
Νίκη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ΑΣΕΘ πέτυχε χθες βράδυ η ομάδα μπάσκετ του εργοστασίου Θεσσαλονίκης με σκορ 86-66. Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα της Coca Cola η οποία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της. Πήρε το προβάδισμα από το πρώτο λεπτό και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού. Ηλίας Μουρίκης, Βασίλης Τζήλιας και Δημήτρης Εμμανουηλίδης έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ και με την πολύτιμη βοήθεια των Ιατρού και Ανδρέου μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο για την ομάδα της Coca Cola. Από τον Ιπποκράτη καλύτεροι οι Νίκου και Πάγκος ενώ εξαιρετικός στο coachάρισμα ο Λευτέρης Δρίζης.
Πλέον η νικήτρια Coca Cola βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου όπου την περιμένει η περσινή κυπελλούχος ομάδα των Μηχανικών. Επόμενο παιχνίδι όμως πριν από τον τελικό είναι αυτό με την Δέλτα στο γήπεδο της ΕΚΟ στα πλαίσια των ημιτελικών του πρωταθλήματος. Εκεί το σκορ είναι 2-1 υπέρ της Δέλτα και η ομάδα θέλει να ισοφαρίσει και να πάει τη σειρά στο πέμπτο και καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.
Δεκάλεπτα: 17-28, 31-50, 52-66, 66-86
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Δρίζης): Σιολας 8(2), Βλαχος 6, Θεοχαρης 9, Μαγγιζης 4, Δαλαμπιρας 6, Παγκος 15(1), Νικου 18.
COCA COLA (Πλακίδας): Τζηλιας 15(1), Μουρικης 35(8), Χατζοπουλος, Μητσης, Πλακιδας, Ανδρεου 6(1), Ιατρου 14, Λεμονας 4, Εμμανουηλιδης 12.


Το πρωτάθλημα έχει διακοπή λόγω των αργιών του Πάσχα και θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο 26-27 Απριλίου με τις τέταρτες αναμετρήσεις των ημιτελικών σειρών του πρωταθλήματος. Ιπποκράτης και Δέλτα θέλουν τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος, καθώς αμφότεροι προηγούνται με 2-1 νίκες, ενώ οι φιναλίστ του Κυπέλλου Μηχανικοί και Coca Cola θέλουν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να διεκδικήσουν τις δικές τους ελπίδες πρόκρισης σε πέμπτο παιχνίδι. Το πρόγραμμα είναι:

Σάββατο 26/4    19:30     Φοίνικας             ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
Κυριακή 27/4     21:15     ΕΚΟ                COCA COLA – ΔΕΛΤΑ


Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣΕΘ καθώς και οι εκπρόσωποι των ομάδων εύχονται σε όλο τον κόσμο του μπάσκετ καλό Πάσχα και καλή ανάσταση με υγεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια