Τελείωσαν οι προημιτελικοί πρωταθλήματος και κυπέλλου στον ΑΣΕΘ με συγκλονιστικά φινάλε

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν τα δύο τελευταία παιχνίδια από τις προημιτελικές φάσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου, με τον περσινό πρωταθλητή Αριστοτέλη να είναι ο μεγάλος χαμένος, καθώς αποκλείστηκε από τη συνέχεια των διοργανώσεων χάνοντας «στο νήμα» την πρόκριση δύο φορές.









Για το πρωτάθλημα, έγινε το Σάββατο το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς Δέλτα-Αριστοτέλη, με τις ομάδες ισόπαλες στο 2-2:

ΔΕΛΤΑ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 73-71
Μεγάλη νίκη-πρόκριση με ανατροπή πέτυχε η ομάδα της Δέλτα επί του Αριστοτέλη με 73-71. Στο παιχνίδι, για τρία δεκάλεπτα οι φιλοξενούμενοι είχαν εικόνα νικητή, καθώς ήταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και προηγούνταν συνεχώς, ακόμα και με διψήφιες διαφορές. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 30' το σκορ ήταν 42-55! Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε και η Δέλτα έκανε υπερπροσπάθεια η οποία τελικά καρποφόρησε, για να πάρει τη νίκη στο τέλος! 

Από τη νικήτρια ομάδα, ο Ασφαλτίδης με 17 πόντους ήταν και ο ηγέτης της, ο Χαλδαιόπουλος με φανταστική 4η περίοδο καθάρισε το παιχνίδι ( 2/2 τρίποντα & 2/2 ελεύθερες βολές) και ο Χριστοδούλου με 2 καθοριστικά επιθετικά ριμπάουντ στα τελευταία δευτερόλεπτα  φρόντισε να μην δοθεί η ευκαιρία στην πολύ δυνατή ομάδα των δικηγόρων να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Ο Σωτηρόπουλος με αποτελεσματική άμυνα, ο Αμανατίδης με 10 πόντους και υπερπροσπάθεια λόγω του διαστρέμματος που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες εβδομάδες και τέλος ο Κωτίδης με 23 πόντους συνεισφέρανε από την πλευρά τους για να έρθει αυτή η σπουδαία νίκη. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Χαρτόπουλος και ο Τσάκος με 16 πόντους έκαστος!

Άψογη η διαιτησία του κου Σιταρίδη Β. και της κας Παπαδοπούλου Κ. που στάθηκαν στο ύψος τους σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.
Τέλος, η ομάδα της Δέλτα θέλει να συγχαρεί και δημόσια τον αντίπαλό της για την τήρηση του fair play, παρά την κρισιμότητα του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 13-20, 29-38, 42-55, 73-71.
ΔΕΛΤΑ (Κωτίδης): Ασφαλτίδης 17, Χαλδαιόπουλος 13, Σωτηρόπουλος 2, Κωτίδης 23, Αμανατίδης 10, Χριστοδούλου 8.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Γκίνδης): Χαρτόπουλος 16, Τσάτσιος 10, Γκίνδης 10, Χαριστός 15, Αρσένης 4, Τσάκος 16.

Για το Κύπελλο, έγινε την Κυριακή το βράδυ ο επαναληπτικός προημιτελικός Ιπποκράτη-Αριστοτέλη, στη ρεβάνς της νίκης του Αριστοτέλη με 55-45.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 70-58
Στον επαναληπτικό αγώνα της νίκης του Αριστοτέλη με 10 πόντους, ο Ιπποκράτης έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, παίρνοντας από την αρχή προβάδισμα το οποίο δεν έχασε ποτέ. Με ηγέτες επιθετικά τους Πάγκο και Νίκου, και κατευθυντήριο νου τον Θεοχάρη, αλλά και μεγάλη προσπάθεια απ' όλους στην άμυνα, ο Ιπποκράτης προηγήθηκε με 18-12 στο δεκάλεπτο και 38-25 στο ημίχρονο.

Από την άλλη πλευρά, ο Χαρτόπουλος ήταν σε μεγάλη μέρα,  δημιουργούσε και εκτελούσε με συνέπεια, κρατώντας τον Αριστοτέλη σε απόσταση βολής ως προς τη διαφορά πόντων και την πρόκριση. Τσάκος, Κωνσταντινίδης και Χαριστός σκόραραν αποσπασματικά και στην τρίτη περίοδο, ψαλίδισαν τη διαφορά στους 5 πόντους, αλλά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο. Στην τέταρτη περίοδο, οι συνήθεις ύποπτοι Πάγκος και Νίκου, με κρίσιμα καλάθια, έδωσαν διαφορά 12 πόντων και σκορ πρόκρισης, προς στιγμήν, στην ομάδα τους. Ωστόσο, αν και στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Χαριστός αστόχησε, ο Τσιάτσιος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ, και ευστοχώντας στις δύο βολές στα 5" οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση με σκορ 63-53, ισοφαρίζοντας τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Εκεί μίλησαν οι Πάγκος και Θεοχάρης, ενώ ο Νίκου έπαιξε υποδειγματική άμυνα στον Χαρτόπουλο, οδηγώντας τον Ιπποκράτη σε νίκη-πρόκριση με 70-58. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και η αποβολή με 5 φάουλ του Τσάκου, αλλά και η κόπωση των παικτών του Αριστοτέλη, καθώς μόλις 24 ώρες πριν είχαν δώσει ένα δυσκολο ματς με τη ΔΕΛΤΑ. Highlight του αγώνα το buzzer beater του Νίκου, οταν με 5 δέκατα του δευτερολέπτου να απομένουν για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και τη μπάλα να παίζεται κάτω από το καλάθι του Ιπποκράτη, δέχθηκε baseball πάσα από τον Πάγκο και πιάνοντας τη μπάλα στον αέρα, κατάφερε με στροφή του σώματός του και σπάσιμο της μέσης, να τη στείλει από τα 10 μέτρα στο καλάθι του Αριστοτέλη. Απίστευτο τρίποντο που χειροκροτήθηκε και από τους αντιπάλους του!!!

Δεκάλεπτα: 18-12, 38-25, 50-42, 63-53 (κ.α.), 70-58
Διατητές: Τζιβελεκίδου, Δαμίγος
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Κουμαράς): Κυριακού 4, Κουμαράς, Δρίζης, Τερεζής, Θεοχάρης 15, Μαγγίζης 4, Δαλαμπίρας 5, Χιτ 4, Πάγκος 18, Νίκου 20.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Γκίνδης): Χαρτόπουλος 23, Τσιάτσιος 6, Γκίνδης 4, Χαριστός 10, Αλεξόπουλος, Αρσένης, Τσάκος 7, Κωνσταντινίδης 8, Ναχμίας.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν οι ημιτελικές σειρές του πρωταθλήματος. Το Σάββατο στις 18.00 στο γήπεδο της ΕΚΟ θα αναμετρηθούν η Δέλτα με την Coca cola, με την ομάδα της Δέλτα να προηγείται με 2-0 από τους αγώνες της κανονικής περιόδου και να θέλει τη νίκη για να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος. Αντίθετα, η ομάδα του εργοστασίου της Coca cola φιλοδοξεί να μειώσει τη σειρά σε 2-1 και να διεκδικήσει τις ελπίδες πρόκρισής της μετά τις διακοπές του Πάσχα. Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, Μηχανικοί και Ιπποκράτης (σκορ εκκίνησης το 1-1) θα αναμετρηθούν την Κυριακή το βράδυ (21.15) στο γήπεδο του Φοίνικα και αμφότεροι έχουν ως στόχο να πάρουν το προβάδισμα στη σειρά.

Αναλυτικά οι σειρές (η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες):

Ιπποκράτης-Μηχανικοί 1-1 (58-53 και 56-67 από την κανονική περίοδο)
Δέλτα-Coca cola 2-0 (71-59 και 70-35 από την κανονική περίοδο)

Τέλος, για τον θεσμό του Κυπέλλου, τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι: Void-Μηχανικοί και Ιπποκράτης-Coca cola.

Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου με δέλεαρ τη συμμετοχή στον μεγάλο τελικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια