Κ. Νικολαϊδου: «Ήμασταν μια οικογένεια και θέλαμε πολύ να ανέβουμε»

Ο Παναθλητικός μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες και απώλειες της ανόδου την τελευταία στιγμή, φέτος τα κατάφερε και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια!










Μια από τις πιο έμπειρες παίκτριες του συλλόγου και βασική συντελεστής της ανόδου, η Κική Νικολαΐδου μίλησε στο www.weplaybal.gr για το φετινό κατόρθωμα αλλά και για πολλά ακόμα....

- Πες μου πρώτα λίγο για τον τελευταίο αγώνα που δώσατε στη Λευκάδα και έκρινε τον τίτλο. Ήταν ντέρμπι ανόδου αλλά κερδίσατε σχεδόν με 30 πόντους διαφορά; Ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται από το σκορ;

«Εύκολο κανένα παιχνίδι δεν μπορείς να πεις πόσο μάλλον αυτό που έκρινε την κατηγορία, απλά πήγαμε εκεί και δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας το θέλαμε πολύ, ήμασταν διαβασμένες και πολύ καλά προετοιμασμένες και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα με αυτό το σκορ»

- Από το τέλος του πρώτου γύρου μετά τις τρεις σερί ήττες της Λευκάδας μπήκατε μπροστά στη βαθμολογία και δεν ξανακοιτάξατε πίσω. Ήταν από την αρχή ο στόχος σας η άνοδος και πώς εξελίχτηκε το πρωτάθλημα στην πορεία; Ποια η γνώμη σου για τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδίκησαν τον τίτλο και το επίπεδο της κατηγορίας;

«Ο στόχος ήταν από την αρχή η άνοδος και αν δεν κάναμε τις δύο ήττες, όλα θα ήταν ευκολότερα και τα πάντα θα είχαν κριθεί νωρίτερα! Οι υπόλοιπες ομάδες ήταν άξιοι αντίπαλοι, είχαν και αυτές έμπειρες και καλές παίκτριες στο ρόστερ τους αλλά σ' αυτές τις περιπτώσεις βγαίνει νικητής αυτός που το θέλει περισσότερο, και εμείς το θέλαμε πολύ!

Τώρα όσον αφορά το επίπεδο της κατηγορίας, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ακούγεται στο χώρο, τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα για να γίνουν πολλά και μεγάλα πράγματα και όσον αφορά τα ρόστερ και όσον αφορά την υποδομή».

- Ο Παναθλητικός είναι μια ομάδα με έναν βασικό κορμό τα τελευταία χρόνια με λίγες προσθήκες και τον ίδιο προπονητή. Πες μας λίγο για το σωματείο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Α1 αν και τα προηγούμενα χρόνια έφτανε στην πηγή και πάντα δεν έπινε νερό;

«Ναι το σωματείο ανεβαίνει πρώτη φόρα Α1 και αυτό που θέλω να πω εδώ είναι ότι ο Παναθλητικός δεν είναι απλά σωματείο, είναι οικογένεια! Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα κ δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο εδώ! Είχα ξαναπαίξει και παλαιότερα σ αυτό το σωματείο και ξαναγύρισα με πολύ χαρά, νομίζω και αυτό τα λέει όλα!»

- Εσύ επέστρεψες πέρσι στην ομάδα έχοντας στο παρελθόν αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Θεσσαλονίκης και ήσουν από τις βασικές πρωταγωνίστριες της ανόδου. Πες μας λίγο για τη δική σου χρονιά, αν είσαι ευχαριστημένη και δικαιωμένη για την επιλογή σου να παίξεις στην ομάδα....

«Δικαιωμένη είμαι σίγουρα για την επιλογή μου, τώρα αφού με ρωτάς για το αν είμαι ευχαριστημένη για την δική μου χρονιά, θα σου πω πως δεν είμαι αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Σε μια ομάδα πάντα μετράει το σύνολο και το αποτέλεσμα που βγαίνει μέσα από αυτό οπότε πετύχαμε τον στόχο μας και αυτό έχει σημασία. Τα άλλα όλα περισσεύουν!».

- Με την άνοδο του Παναθλητικού και πιθανόν την παραμονή του ΠΑΟΚ, η Θεσσαλονίκη θα έχει του χρόνου τέσσερις ομάδες στην Α1 από τις δέκα που συμμετέχουν. Επειδή γνωρίζεις καλά το μπάσκετ στη συμπρωτεύουσα, τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει όντως μια αλλαγή σκηνικού και μπορεί να γίνει και πάλι η μητρόπολη του γυναικείου όπως στο παρελθόν που υπήρχαν σπουδαίες ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό (Μέγας, ΜΕΝΤ, Καλαμαριά κτλ);

«Είναι πολύ δύσκολο να γίνει η Θεσσαλονίκη ξανά μητρόπολη όχι του γυναικείου απλά γενικότερα του μπάσκετ και αυτό γιατί όπως είπα παραπάνω δεν υπάρχουν τα χρήματα και οι υποδομές. Παρόλα αυτά στην συνείδηση του κόσμου η Θεσσαλονίκη θα είναι πάντα η μητρόπολη του μπάσκετ λόγω των ιστορικών ομάδων της! ...Και εδώ αφού μου δίνεις την ευκαιρία να πω καλή επιτυχία και στη ομάδα του ΠΑΟΚ και να παραμείνει στην κατηγορία!»

- Για του χρόνου ποιες είναι οι σκέψεις σου; Θέλεις να δοκιμάσεις και πάλι στην Α1 με τον Παναθλητικό; Έχει γίνει κάποια κουβέντα; Πιστεύεις ότι υπάρχει υλικό για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική στη μεγάλη κατηγορία;

«Για του χρόνου είναι πολύ νωρίς να μιλήσω, δεν μπορώ να ξέρω ακόμη! Κουβέντες γίνονται πολλές στη ομάδα μας καθημερινώς (χαχαχαχα) ...Άλλωστε είπα είμαστε οικογένεια και όπως σ αυτές έτσι και σ εμάς! Υπάρχει ο κορμός και είναι πολύ καλός. Τώρα για τις προσθήκες ο κόουτς τα ξέρει αυτά για να κάνει την ομάδα πιο ανταγωνιστική!»

- Ποια είναι τα δικά σου σχέδια και όνειρα για το μπάσκετ στο μέλλον;

«Τα δικά μου σχέδια είναι να μπορώ να είμαι μέσα στο γήπεδο και αν δεν μπορέσω λόγω υποχρεώσεων σαν παίκτρια, ίσως σαν προπονήτρια κάποια στιγμή και εύχομαι γενικότερα το μπάσκετ σαν άθλημα να έχει άνοδο στο μέλλον γιατί είναι ένα από τα αθλήματα που μας έχει χαρίσει πολύ καλές στιγμές, μας έκανε χαρούμενους και υπερήφανους!»

- Πες μας που αφιερώνεις εσύ αυτόν τον τίτλο...

«Τον προηγούμενο τίτλο μου με την ομάδα της Καλαμαριάς τον αφιέρωσα στους δικούς μου ανθρώπους, αυτόν λοιπόν τον τίτλο τον αφιερώνω στην ομάδα μου (προπονητές-διοίκηση-παίκτριεςς και στον κόσμο της, τους γονείς και τα μικρά παιδιά των ακαδημιών και όχι μόνο που ήταν και είναι δίπλα μας κάθε στιγμή και μας στηρίζουν).

Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς Σίμο Συρόπουλο που μ εμπιστεύτηκε και φέτος γιατί είχαμε ξανασυνεργαστεί ευχάριστα στο παρελθόν, να του πω ευχαριστώ που ήταν δίπλα μου σε ότι χρειάστηκα (ξέρει αυτός) και ο βοηθός Αμοιρίδης Βασίλης, επίσης το ίδιο στην διοίκηση και τον Γιαρένη Γιώργο αλλά ευχαριστώ και στις συμπαίκτριες μου γιατί είναι όλες πολύ καλά παιδιά και αυτό έχει μεγάλη σημασία σε μια ομάδα!


Καλή επιτυχία εύχομαι στην ομάδα μέσα από την καρδιά μου για την πορεία της στην Α1 γιατί το αξίζει, είτε είμαι είτε δεν είμαι σ αυτήν του χρόνου! Σας ευχαριστώ και εσάς γι αυτήν την συνέντευξη να είστε καλά!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια