Δαμαλής: «Aφθονο το ταλέντο στις υποδομές του Ηρακλή»

Ο προπονητής του εφηβικού τμήματος του Ηρακλή, Γιάννης Δαμαλής, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καρφίτσα» και μίλησε λεπτομερώς για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής των «κυανόλευκων». Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:






«Ο Γιάννης Δαμαλής είναι μόλις 26 ετών, όμως χρόνο με το χρόνο η εμπειρία του στην προπονητική μεγαλώνει και αυτό διότι από τα 19 του κι όλας βρίσκεται σε πάγκους ακαδημιών και εφηβικών τμημάτων και μαθαίνει τα μυστικά του μπάσκετ σε νεαρούς αθλητές και ταλέντα, ενώ παράλληλα μέχρι και πέρυσι ήταν και ο ίδιος αθλητής μπάσκετ σε ομάδες της Β’ Εθνικής.

Φέτος, ο 26χρονος τεχνικός, είναι ο προπονητής του εφηβικού τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή. Ο Γιάννης Δαμαλής, μίλησε στην «Κ» και τόνισε μεταξύ άλλων, πως υπάρχει μεγάλο ταλέντο στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή και πως με πλάνο και μεθοδικότητα, οι «κυανόλευκοι» θα αποκτήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια τους τη «χαμένη» αίγλη τους.

Πως είναι να είσαι προπονητής σε τόσο μικρή ηλικία;

«Ωραία και ταυτόχρονο δύσκολη εμπειρία. Φέτος στον Ηρακλή δουλέψαμε με τα παιδιά σε ένα επαγγελματικό επίπεδο. Κάναμε μία πολύ οργανωμένη δουλειά και γενικώς η προσπάθεια όλων ήταν τεράστια. Το εφηβικό τμήμα του Ηρακλή αποτελούνταν φέτος από παιδιά που είναι γεννημένοι το 1997, δηλαδή στο χαμηλότερο επιτρεπτό όριο ηλικίας για εφηβικό τμήμα. Αρα γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει ταλέντο και πως αυτή η ομάδα θα συνεχίσει και του χρόνου μαζί».

Υπάρχει ταλέντο στο εφηβικό τμήμα του Ηρακλή;

«Αρκεί να σας πω μόνο πως για δύο παιδιά υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Υπάρχει ταλέντο και μάλιστα μεγάλο. Ο Ηρακλής έχει μέλλον. Εμείς θέλουμε και θέτουμε ως στόχο να κάνουμε ένα προπονητικό πλάνο που θα ξεκινάει από το τμήμα τζούνιορ μέχρι και αυτό της Κ20, του εφηβικού δηλαδή για να δουλεύουν σωστά και με μεθοδικότητα όλα τα παιδιά. Κάνουμε συζητήσεις με τη διοίκηση και είναι δίπλα μας και μας βοηθάει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Για να φτιάξεις όμως υποδομές σωστές, η εμπειρία μου λέει πως χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή από όλους».

Οι φετινοί στόχο της ομάδας έχουν εκπληρωθεί;

«Πιστεύω πως ξεπεράσαμε δύο φορές τους εαυτούς μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η ομάδα φέτος έφτασε μέχρι τους «16» του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ, εκεί όπου έχασε στο πόντο και τα δύο παιχνίδι που έδωσε με τη ΜΕΝΤ. Για λίγο δεν καταφέραμε να κάνουμε την υπέρβαση. Και το σημαντικότερο όλων είναι πως ο Ηρακλής στηρίχτηκε αποκλειστικά στα δικά του παιδιά, χωρίς τη παραμικρή μεταγραφική προσθήκη».

Ο σύλλογος διάγει δύσκολες καταστάσεις. Στο τμήμα του μπάσκετ τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται πως υπάρχει ένα νοικοκύρεμα. Ποιοι οι στόχοι οι δικοί σας για το μέλλον;


«Από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνονται όλα .Υπάρχει όντως νοικοκύρεμα δίνεται μεγάλη βάση στις ακαδημίες και αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Εγώ θέλω και έχω ως στόχο, να φτιάξουμε ομάδες καλές να στελεχώσουμε αργότερα το αντρικό τμήμα και ο Ηρακλής να πατήσει και πάλι στα «πόδια» του πάνω σε υγιείς βάσεις. Και η σωστή δουλειά ήδη γίνεται. Να φανταστείτε για παράδειγμα πως οι έφηβοι είχαν να προηγηθούν στους «16» τέσσερα χρόνια. Γίνονται βήματα και θα συνεχίσουν να γίνονται. Επίσης, φέτος πήγαμε για φιλικά παιχνίδι στη Σερβία. Και όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Είναι επιστέγασμα δουλειάς. Ηδη ο Ηρακλής αρχίζει και βρίσκει τη χαμένη του αίγλη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια