Προβάδισμα τίτλου για το Πειραματικό

Με απίστευτη απόδοση και σε άμυνα και σε επίθεση το Πειραματικό νίκησε τον Αστέρα Πλαγιαρίου με 56-61 στο γήπεδο της Θέρμης, στα πλαίσια του πρώτου από τους δύο αγώνες του για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της Γ1 ανδρών.







Οι παίκτες του Πειραματικού δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα στο σκορ. Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε και με τις δύο ομάδες να «βομβαρδίζουν» το καλάθι της αντίπαλης. Οι παίκτες του Πειραματικού κατόρθωσαν με πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα να αποκτήσουν μία διαφορά 4 πόντων με την λήξη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και μπόρεσαν και ξέφυγαν στο σκορ με 12 πόντους (21-33). Το τάϊμ άουτ του προπονητή του Αστέρα και οι κακές επιθετικές επιλογές του Πειραματικού έδωσαν το δικαίωμα στο Πλαγιάρι να πλησιάσει στους δύο. Με την λήξη όμως του δεκαλέπτου οι παίκτες του Πειραματικού με δύο καλάθια διατήρησαν την διαφορά στους 4.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με το Πειραματικό να μην χάνει σε κανένα σημείο του αγώνα τον έλεγχο του αγώνα και να διατηρεί μία διαφορά στο  σκορ από 5-8.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο μίλησε το πάθος και το ποιος ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι. Και αυτοί ήταν οι παίκτες του Γιάννη Tσεσμετζή οι οποίοι ανταπεξήλθαν στην πίεση σε όλο το γήπεδο και στην ζώνη «3-2» του Αστέρα και με σωστές επιλογές στην επίθεση ,ευστοχία στις βολές και δυνατή άμυνα με άψογη αλληλοκάλυψη αναδείχτηκαν άξιοι νικητές του αγώνα που τους φέρνει αντιμέτωπους αύριο με τον Όλυμπο Κορδελιού. Ήταν ένα καταπληκτικό ντέρμπι από δύο ομάδες οι οποίες άξια κέρδισαν την άνοδό τους στην Β' ΕΚΑΣΘ αν και ήταν νεοφώτιστες στην κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 16-21 , 32-36, 39-46, 56-61
Διαιτητές: Δαμίγος-Πράττος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ(Μουρατίδης): Κολυμβάνος, Βλάχος 5(1),Μοσχούλας 15(4), Μουρατίδης 4, Νταβαρίνος 3, Αντικατζίδης, Παρμαξίδης 9(1), Μανδράου, Μελαχροινός 8, Παπαδόπουλος 12.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ(Τσεσμετζής-Ιατρού): Μισάρογλου, Σταυρούδης, Χορταριάς, Κατσαρής 13(1), Παντάλης 4(1), Δεμερτζής 16(3), Πεχλιβάνης, Πετρίδης 11, Βλάχος 13(1), Μπαχάρογλου 2, Λαζαρίδης 2.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια