Δεν τα κατάφερε στην Κω ο ΠΑΟΚ-Στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου ο Ιπποκράτης-Βραβεύτηκε για την προσφορά της η Τελίδου

Λύγισε στο τέλος, στην Κω ο ΠΑΟΚ με τον Ιπποκράτη να επικρατεί με 58-52 κλείνοντας με νίκη την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.







Όπως γράφει στο 12sports.gr  ο Mάκης Δούβαλης, «οι Κώες ήταν καλύτερες και παρά την αστοχία τους στο τελευταίο δεκάλεπτο (πέτυχαν μόλις έξι πόντους) δεν το πλήρωσαν και πήραν τη νίκη που ήθελαν περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους εν όψει του φάιναλ-φορ του κυπέλλου.

Παρόλο που ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά επιθετικά ο Ιπποκράτης είχε τις λύσεις με Κεχαγιά, Ρασίντ και Κουφογιάννη και ανέβασε την απόδοση του και στην άμυνα στο τελευταίο τρίλεπτο. Βασιλειάδου και Είβερι μπήκαν ανεβασμένες στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά ο Ιπποκράτης είχε το καθαρό μυαλό στην επίθεση, και με καλό πάσινγκ γκέιμ και αρκετά επιθετικά ριμπάουντ κατάφερε να ανανεώσει πολλές φορές τις επιθέσεις του και να μεγαλώσει την διαφορά στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με 37-28.

Το τρίτο δεκάλεπτο παραμένει το... καλό για τον Ιπποκράτη. Με τις γηπεδούχες να «σφίγγουν τα λουριά» στην άμυνα (αφού όλες όσες αγωνίστηκαν έδειχναν περίσσιο πάθος σε όλες τις φάσεις)  και με τις Κεχαγιά και Ρασίντ να σκοράρουν όποτε θέλουν, αρκετές φορές και εντυπωσιακά μάλιστα, ο Ιπποκράτης κατάφερε να ανοίξει και άλλο την διαφορά με 52-39 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και φαινόταν πως η τελευταία περίοδος θα ήταν τυπική διαδικασία.

Τελικά μόνο αυτό δεν ήταν. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με ένα σερί 6-0 να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αγώνα (52-47 στο 35') αφού η ομάδα δυσκολευόταν επιθετικά αλλά και σε αυτό το πρόβλημα ο Ιπποκράτης είχε λύση. Παρόλο που πέτυχε μόλις έξι πόντους στην τέταρτη περίοδο, το πρώτο καλάθι μάλιστα στο 36' απ' την Κουφογιάννη και το δεύτερο στο 38' απ' την Ρασίντ, κατάφερε να περιορίσει τα ατού του ΠΑΟΚ, να μην επιτρέψει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να πλησιάσει και άλλο στο σκορ και τελικά έφτασε στη νίκη με 58-52.

*Συγκινητική ήταν και πάλι η παρουσία του κόσμου, ενώ το «παρών» έδωσαν και μέλη απ’ τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Κω. Πριν την έναρξη του αγώνα ο Ιπποκράτης Kos Hotel παρέδωσε ανθοδέσμη στην Δήμητρα Τελίδου για τα όσα προσέφερε στον σύλλογο την περσινή περίοδο με τον κόσμο να της χαρίζει ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα».

Δεκάλεπτα: 23-18, 37-28, 52-39, 58-52
Διαιτητές: Μπούκας- Φραγκούλη
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Καπλανίδης): Χελιώτη 6, Κεχαγιά 19(1), Ρασίντ 21, Κουφογιάννη 10, Πατμίου, Σαράγια 2, Δρεττάκη, Σβύνου.
ΠΑΟΚ (Νανάκος): Τελίδου 3(1), Σπανίδου 8, Βουκίσεβιτς 12, Γαβρίλη, Βασιλειάδου 9(1), Έϊβερι 17(1), Αγγελίδου 3(1), Τσελεμπή, Κακαγιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια